Bilgisayarım işlem yapılamayacak kadar donuyor :(

mertckaya
22-05-2013, 23:13   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj

Merhabalar

Bilgisayarım 6,7 gün önce normal çalışıyordu. Daha sonra işlem yapılamayacak kadar donmaya başladı.

Garantisi'de doldu, bilgisayar tamircisinde format atıp içini temizlediler.

3 gün önce geri aldım gayet iyi çalışıyordu :( şimdi yine aynı oldu. (şu an güvenli modda kullanıyorummm)

Güvenli modda vürüs taraması yaptım 3 farklı programla vürüs buldu sildim ama yine aynı.

Tekrar format atmak istemiyorum bilgisi olan varmı? (güvenli modda ses hizmeti çalışsa onada razıyım)

Teşekkürler

mertckaya
22-05-2013, 23:17   |  #2  
OP Taze Üye
16 mesaj

Birde dün normal modda C:\windows\syswow64\cmd.exe diye siyah kutucuk kapandı :(

https://www.chip.com.tr/forum/bil ... asladi_t177330.html bu olayıda yaptım fark yok :(

Son Düzenleme: mertckaya ~ 22 Mayıs 2013 23:19
murat5038
22-05-2013, 23:23   |  #3  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj

Kaspersky Yükle bilgisayara Bir daha olmamasını istiyorsan Format atıp KAspersky yükle ve kapatma antivirüsü ne olursa olsun virüsden kaynaklı donma problemlerin.

centipede
23-05-2013, 00:08   |  #4  
centipede avatarı
Yıllanmış Üye
344 mesaj

ben bu sıkıntının ram den kaynaklandığını düşünüyorum.. yeni formattan sonrada tekrarlaması ram olabilir.  ram'i değiştirebilirseniz en azından çift ram varsa birini ve diğerini çıkartarak yani değiştirererk deneyebilirsiniz..  kolay gelsin

Son Düzenleme: centipede ~ 23 Mayıs 2013 00:09
murat5038
23-05-2013, 00:46   |  #5  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj
Alıntı: centipede  
ben bu sıkıntının ram den kaynaklandığını düşünüyorum.. yeni formattan sonrada tekrarlaması ram olabilir.  ram'i değiştirebilirseniz en azından çift ram varsa birini ve diğerini çıkartarak yani değiştirererk deneyebilirsiniz..  kolay

%90 Virüsden kaynaklı İlk olarak virüsler temizlensin sonra Anlar performansı. Format atılmış gelmiş iyi imiş sonradan olmuş ve virüs bulmuş formattan sonra virüs bulması ve donması Virüsün başrolüdür. Düzgün antivirüs kullanmayanların ve Hiç kullanmayanların hali böyle.

centipede
23-05-2013, 00:58   |  #6  
centipede avatarı
Yıllanmış Üye
344 mesaj
Alıntı: murat5038  

%90 Virüsden kaynaklı İlk olarak virüsler temizlensin sonra Anlar performansı. Format atılmış gelmiş iyi imiş sonradan olmuş ve virüs bulmuş formattan sonra virüs bulması ve donması Virüsün başrolüdür. Düzgün antivirüs kullanmayanların ve Hiç kullanmayanların hali böyle.

ehhh.. öyle diyelimde öyle olsun..

iddialaşacak sıkıntım yok..

her fikre açık olmakla birlikte ram konusunu denemekte kime ne zarar gelir..

Flapjack
23-05-2013, 03:29   |  #7  
Flapjack avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
860 mesaj

virüsten olma ihtimali çok yüksek gibi

ram de sorun olduğunda arada mavi ekran vermesi gerekmiyormu

sekonder
23-05-2013, 12:11   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
160 mesaj

Ayni sorun banada olmustu cok tehlikeli bir virus bulasti ve hard disk tum heryeri bulasti tum doshalara vlrusunu bulastirdi bu nedenle pc cok fena kastiriyordu sorunu yerel disk c ve d komple sildim hepsini biçimlendirme yaptim tüm dosyalarim virus bulastigi icin hepsini silmek zirunda kaldim ve temiz format sonucu pc cillop gibi olmustu

sekonder
23-05-2013, 12:11   |  #9  
Yıllanmış Üye
160 mesaj

Ayni sorun banada olmustu cok tehlikeli bir virus bulasti ve hard disk tum heryeri bulasti tum doshalara vlrusunu bulastirdi bu nedenle pc cok fena kastiriyordu sorunu yerel disk c ve d komple sildim hepsini biçimlendirme yaptim tüm dosyalarim virus bulastigi icin hepsini silmek zirunda kaldim ve temiz format sonucu pc cillop gibi olmustu

sekonder
23-05-2013, 12:17   |  #10  
Yıllanmış Üye
160 mesaj

feanorking
23-05-2013, 14:01   |  #11  
feanorking avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
1,687 mesaj

malwarebytes indir güzelcene tara, sonra adam gibi bir antivirüs programı kur ama bence hepsinden önce bir format çak ilk olarak antivirüs kur kafan rahat olsun. gerçi ben antivirüs kullanmıyorum hiç ama bulaşmıyor ne hikmetse. nereye gireceğini, neyi nereden indireceğini bilmekle alakalı herhalde.