bilgisayarım kapanmıyo power tusundan kapatıyorum bir süre sonra tekrar acılıyo anakartım abit aw8 max yardımlarınızı bekliyorum saygılar bi videosunu cektim izleyip yorumlarsanız sevinirim
bilgisayarım kafayı yedi ustalar yardım edin !!!
söylediginizi yaptım ama sorun devam ediyor
çözüm servis sanırım söyylenen herseyi yaptım ama sonuç 0 ilginize tesekkür
Kasada bir takım oynamalar yapmışsanız muhtemelen 12 pinli (bu hdd ışığı, başlangıç tuşu, vb..) kasa bağlantı yerinin bağlantılarını ters takmışsınızdır. Kitapçığınızın 2.8 kısmındaki bios sıfırlamayı yapın tekrar ve ardından 2.12'de yazan girişleri kontrol edin yanlış mı bağlanmış diye. Genelde reset tuşunun bağlandığı kablo ters takılınca oluyor bu durum. Vidyoda çektiğiniz o ışıklı yerde de sistem kapandıktan sonra sıfırlanıyor tarzında bir uyarı hatası çıkmış çünkü. Komple sökün aslında kasayı kablolarla birlikte; alın elinize kitapçığınızı, tek tek tüm donanımları ve kasa içi dediğim kablo bağlantılarını tekrar yapın.
Yok anakartla ilgili bişeyler var gibi duruyo :)asus kartım vardı 9 ay oldu değişeli diğerini baya kullanmıştım aynı şekil sorunu vardı kapatıyorum pc tam kapanıyor power çalışmaya devam ediyordu 1 saat geçince kendi geri açılıyordu servise götürdüm anakartın bioslarında sorun dediler dahaüst bir servis'e götürdüler ordada bioslar ölmüş dediler yani anakart çöp olmuştu tamir edilir ama masrafı 110 tl dediler bende 60 daha ekleyip şuanki kartı aldım.....ama bozulan kart 3 yıl hizmet etti onca işkenceye rağmen 3 yıl dayandı.
anakart'ın topu atmış senin sen bence soruna çare arayacağına bütçene göre bi anakart yardımı iste arkadaşlardan eğer tatmin olmadı isen servise götür...aynı şeyi diyecekler...
sorunun adı bios anakarttan gücü kesmiyor...Son Düzenleme: Kapalı Hesap (222242) ~ 05 Eylül 2011 15:26
tskler usta yeni kart almak en dogrusu
yeni anakart şart değil biosta güç ayarları kısmında bilining yada modem ring on diye yazan bir yer olması lazım onu disble software off disable yapılrak düzeliyor. yalnız şu servis ücreti 110 tl çıkaran bilgisayarcıyı sevdim.
bana anasını kargolayıp yollasın hangi parçası değişecekmiş söyleyim 110 tl'ye bu sorun bir arıza yada başka sorun değil anakart üreticlerinin öküzlüğünden o özelliği yeni kartlardaki gibi körleyebilirler.