merhaba arkadaşlar bundan yaklaşık 6-7 ay önce vatan bilgisayardan sistem topladım sistem profilimde mevcuttur sorunum bilgisayar arada sırada durup dururken direk kapanıyor (mavi ekran vermiyor) vatan bilgisayar teknik servise gönderdim 15 gün beklettiler format atıp geri gönderdiler lütfen yardım edin sizce sorun ne olabilir
Bilgisayarım Kapanıyor.
Olay görüntüleyicisinden kapandığı zamanda ne olaylar yaşanmış görebilirsek ona göre bi sonuç çıkartılabilir belki. Durduk yere kapanma ya ısıdan yada PSU yetersizliğinden kaynaklanır.
LİNK Bu program ile sıcaklıkları izle. 70-80 dereceyi geçen bir donanım varsa sorun ondandır.
Driverlerin hepsini yükle.
Birde bios güncellemeyi dene. Overclock yaptıysan bios ayarlarını default yap.
Kasanın içinide kontrol et. Tabi garantisi yoksa açıp iyice bak bütün donanımlar yerine oturmuş mu. Kabloların hepsi sağlam mı.
merhaba arkadaşlar bundan yaklaşık 6-7 ay önce vatan bilgisayardan sistem topladım sistem profilimde mevcuttur sorunum bilgisayar arada sırada durup dururken direk kapanıyor (mavi ekran vermiyor) vatan bilgisayar teknik servise gönderdim 15 gün beklettiler format atıp geri gönderdiler lütfen yardım edin sizce sorun ne olabilirBence ilk bios güncellemesi ile başla.
Servise bak format atıp geri göndermiş.
ramleri kontrol et başka ram tak dene
Kusura bakmayın dünden beri internetim yoktu, foruma giriş yapamadım. Olay görüntüleyicisini Windows 8'de nereden açıyoruz? Bu konuda pek bir bilgim yok da. Bir de bilgisayarım 2 gündür hiç kapanmadı ama tekrar böyle durduk yere kapanacağına eminim :)
ben teknik servisi beğendim format atıp geri gondermişler yeterince gulduk :D
Bence buyuk ihtimal psudan kaynaklanır yetersiz olmasından dolayı ama sıcaklıkları kontrol etmeyle başla . Bios dan kontrol etmek daha iyi olur
Kusura bakmayın dünden beri internetim yoktu, foruma giriş yapamadım. Olay görüntüleyicisini Windows 8'de nereden açıyoruz? Bu konuda pek bir bilgim yok da. Bir de bilgisayarım 2 gündür hiç kapanmadı ama tekrar böyle durduk yere kapanacağına eminim :)Denetim masası Küçük simgeler seçeneğini seçip yönetimsel araçlar altından bulabilirsin.