Bilgisayar kapanma sorunlarıyla ilgili forumda benzer konular var ama, aynı sorun olup olmadığını bilmediğim için yeni konu açıyorum. Sorunum şöyle: Bilgisayarımda Xp ve Win7 kuruluydu. Her iki sistem de kapat komutu verince sistem kapanıyor ancak kasa kapanmıyordu. D'deki verileri harici harddiske kopyalayıp harddiske komple format attım ve Pardus kurdum. Pardus bilgisayarı normal bir şekilde kapatıyordu. Sonra Win7 kurdum, o da kapanıyordu. Problem hallolmuştu. Sonra D'yi kopyaladığım harici harddiski bilgisayara bağladım. Bilgisayarı kapatmayı denediğimde kasa yine kapanmadı. Haliyle sorunun D'deki bir virüsten kaynaklandığını düşündüm. Birçok antivirüsle (Nod 32, Avira, Avast, McAfee, Microsoft Essentials, Norman, Spyware Doctor, asquared Antimalware, malwarebytes, Autorun Virus Remover vb. autorun virüsü programları, muhtelif rootkit programları) taratmama rağmen sorun düzelmedi. Şu an bilgisayarımda Win 7 ve deneme amaçlı Mac Os kurulu. Mac Os kapanıyor, Win7'de problem devam ediyor. Ayrıca Pardus çalışan cd'den denediğimde de bir problem yaşamıyorum. Sonuç olarak sadece Windows XP ve Win 7'de bu problemi yaşıyorum. Pardus ve Mac Os'ta sıkıntı yok. Çok aramama rağmen sorunun çözümünü bulamadım. (Dün gece işi inada bindirip resimlerimi flash belleğe kopyalayıp D'de ne var ne yok silip formatladım. Bu sefer de flash belleği takınca kapanmama problemi tekrar etti. Buna neden olan bir virüs müdür? Eğer öyleyse çözüm nedir?) Yardımcı olursanız sevinirim.
Bilgisayarım kapanmıyor
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
İyi de harddiski komple formatlayıp XP ya da Win 7'yi kurduğumda problem yok. Yani normal kapanıyor. Problem D'deki verileri kopyaladığım harici harddiski ya da flash belleği bilgisayara taktığımda ortaya çıkıyor. Bu durumda bios ayarlarından kaynaklanan bir sorun yok gibi geliyor bana. Zaten Pardus, Mac Os gibi sistemlerden bilgisayar normal kapanıyor. Problem Windowslarda ortaya çıkıyor. Ama yine de önerine kulak verip bios a bakacağım. Çok teşekkürler.