bilgisayarım kapanmıyor?

serdar128
22-02-2009, 13:02   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj

arkadaşlar bilgisayarım kapanmıyor bir türlü, bilgisayarı kapata tıklıyorum , restart atıyor internette bayağı dolaştım ama bir türlü sorunun kaynağını bulamadım.

ilk başlarda normaldei sonra aniden böyle oldu sonra format attım ama yine düzelmedi aynı sorun hala devam ediyor.
bilgisayarın açma düğmesine uzun süre basılı tutarak kapatıyorum hep:(

pc nasıl düzeltebilirim???

osmanefe
22-02-2009, 15:47   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,693 mesaj

Düğmeye basılı tutma baq sistemi hızlı kaptmak için bir yol görev yöneticisinde bilgisayarı kapat diye bir yazı var ona basmadan önce bi 10 saniye kadar ctrl tuşuna basılı tut sonra bilgisayarı kapat bas "ama bilgisayarı kapata basarkende ctrlye basılı tutucaksın"  2 saniye içinde kapanıyor

umut101010
23-02-2009, 22:54   |  #3  
umut101010 avatarı
Yıllanmış Üye
1,672 mesaj

anakartında sorun olbilir aynı sorun başıma gelmişti

OnlyMann
23-02-2009, 23:08   |  #4  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

Makina kapatılırken açık olan programları normal şekilde kapatmaya çalışır. Ancak kapatamadığı proramlar olduğu zaman kapatmak için uğraşır. Bu durumda kapatamadığı için bekliyor olabilir. Görev yöneticisinden hangi proramın kapanmadığına bakınız. Kapanmayan program üzerine elip sağ tuş görevi sonlandır yapınız. O zaman kapanıp kapanmadığına bakınız. Eğer kapanırsa o programın sürümünün işletim sistemi ile ilgili sıkıntısı var demektir. Yani yüklü olan kütüphaneler işletim sistemi ile farklılık gösteriyor demektir. Kısacası XP de çalışan msn nin Vistada sorun çıkartması gibi..

NWQ.NWQ
24-02-2009, 09:37   |  #5  
Yeni Üye
32 mesaj

normal yoldan olmuyossa
görev yöneticisinden kapat yazar ctrl ye basılı tut ve kapat dersin
ama bi sorun yaratıyo mu bilmiyorum ben 2 senedir arada bir yapıyorum bi sorun olmadı ihtiyacın oldugu sürece yap