Bilgisayarım Kitleniyor

JNXTANYA
02-06-2024, 10:05   |  #1  
JNXTANYA avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Merhaba bu sorun daha bugün ortaya çıktı.Lenova Ideapad 700 laptopum var.Gtx 950m ekran karti 6.nesil islemciye sahip ve bu zamana kadar böyle bir sorunla karşılaşmadım.Format attım bilgisayarıma ve atarken biraz bekledim format ekranında daha ilerlemeden dondu birden neyse dedim tekrar yeniden başlattım ve hiç durmadan format attım ardından komple donmadan format atti ancak yine bir ara isim çıktı gittim geldim bir baktım şifre yani pin ekleme ekranında yine donmuş fareyi ve klavyeyi tak çıkar yaptım ancak calişmadılar komple sistem kitlenmişti bu sefer yine yeniden başlatıp hiç durmadan devam ettim bu sefer oldu ancak yine bir süre sonra bekleyince dondu bir de şifre ekranında klavye dil değiştirme ve kolay erişim butonlarına tıklayınca da ayni şekilde donuyor.Usbyi başka bilgisayarda yine yükledim yine format attım sonuç aynı.

seto__
17-06-2024, 12:09   |  #2  
seto__ avatarı
Yönetici
Teşekkür Sayısı: 43
883 mesaj

Kullandığın ISO dosyası hatalı olabilir mi? Farklı bir ISO dosyası kullanmayı denebilirsin.

excel_mustafa
17-06-2024, 14:05   |  #3  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 553
4,481 mesaj

ramların slota giren bakır uçlarını silgiyle dikkatlice silerek parlat korozyonunu gider. fanı temizleyip termal macunları yenile. sorun devam ederse hdd/ssd arızalı olabilir.

tianjin
02-08-2024, 17:18   |  #4  
tianjin avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 6
70 mesaj

Sorun çeşitli alanlarda olabilir. HDD-SSD ârızası da mümkündür, RAM (BELLEK) donanımı da hatalı olabilir. Muhtelif denemeler yapıp, sorunu daha açıklayıcı bir şekilde izah ediniz.