Bilgisayarim rastgele kapaniyor

Cooltrolface
14-09-2017, 00:46   |  #1  
Cooltrolface avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Başlıkta da belirttigim gibi bilgisayarim rastgele anlarda sanki başlat menüsünü açıp kapatiyormusum gibi Shutting Down diyerek kapaniyor. Oyunlarda daha hızlı kapanıyor. Boşta biraktigimda 1 saat dayansa bile durum ayni. 3 gündür denemedik şey kalmadi kafayi yemek üzereyim lütfen yardim edin.

Denediklerim: İç dış temizlik, virüs tarama, format, CD rom cikarma, bilgisayarin tusundan kapatmayi kapatma, acil durumlarda kendisini reslemesini engelleme

Sistem: GTX 750ti, i5 4570, 8 gb 1333 mhz ram, 500w psu

White-Fox
14-09-2017, 09:10   |  #2  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 155
1,103 mesaj

Hep söylerim format atmayın bir şey atacaksanız hddnizi çıkarıp atın yeni hdd alın.

Bilgisayar parçalarının ısılarını kontrol et . Her hangi bir virüsten kaynaklandığına dair bir şüphen varsa güvenli modda aç bilgisayarı ve kapanıyor mu tekrar dediğin gibi gözle.Varsa işletim sistemini güncelle .Kolay gelsin.

Cooltrolface
14-09-2017, 13:47   |  #3  
OP Taze Üye
2 mesaj

Isılar normal hatta temizlik sonrasi daha da azaldı. Updateleri yaptim dün. Şimdi işlemci termal macunu degistircem ve güvenli mod denicem bakalim nolucak.

bartalk
20-09-2017, 06:01   |  #4  
Taze Üye
3 mesaj

eğer macundan sonra da devam ederse, bilgisayar tekrar kapandığında hemen fişten çekip(burası önemli, elektrik çarpabiliyor özellikle powersupply sorunlu ise..) hangi paraç daha sıcak kontrol edebilirsin, sıcak olan parçalarda sorun olma olasılığı yüksektir.