Bilgisayarım sürekli donuyor

HPQ-User
09-06-2008, 17:00   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Rebel sormuş:
Anakartım gigabyte tı. Pc anakartı yaktı değiştirip ASrock taktırdım. bu sırada power ı ve işlemci fanınıda değiştirdim. Fakat bilgisayarım 2 saat çalışıp donuyor. Restart atmak zorunda kalıyorum.
İşlemci fanını değiştirirken işlemcinin üstünde bulunan sivri pimlerde hafif bir yamulma olduğunu söylediler. Fakat düzelttiğini söyledi. İlk başlarda gayet iyi çalışıyordu fakat artık 2 saatte bir donuyor ve işlem yaptırmıyor. Bazen yarım saatte bile soruyor

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
İntel P4 3.0
2gb Ram
Asrock P4I65G  Anakart

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-GB; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14

_AFD_
09-06-2008, 17:45   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
596 mesaj
AdRaMiTi
Eğer işlemci fanı 1 cm bile temas etmesin işlemcin cayır cayır olur :)

Malum yazda geldi etraf cayır cayır bunuda göz önüne alırsak büyük olasılıkla ısıdan kaynaklanıyor.Ya değiştirirken termal macun özelliğini kaybetti yada tam sogutamıyor işlemcinizi.

Tavsiye olarak Termal macununa bir baktırın veya bakın.

Sisteminiz kapalı bir yerde ise havadar bir yere alın yani :) Bazen gittiğim arkadaşlarımda görüyorum kasayı kapalı bir yere koyuyorlar ne havanın cıkabileceği yer war ne girebileceği böyle olmasın.

Eğer garantisi yok ise Kasanın Kapaklarınıda açabilirsiniz.Havalandırma açısından.Ben hiç kapatmam şahsen

çok doğru Beğendim

Reborn91
09-06-2008, 19:05   |  #3  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj
AdRaMiTi
Eğer işlemci fanı 1 cm bile temas etmesin işlemcin cayır cayır olur :)

Malum yazda geldi etraf cayır cayır bunuda göz önüne alırsak büyük olasılıkla ısıdan kaynaklanıyor.Ya değiştirirken termal macun özelliğini kaybetti yada tam sogutamıyor işlemcinizi.

Tavsiye olarak Termal macununa bir baktırın veya bakın.

Sisteminiz kapalı bir yerde ise havadar bir yere alın yani :) Bazen gittiğim arkadaşlarımda görüyorum kasayı kapalı bir yere koyuyorlar ne havanın cıkabileceği yer war ne girebileceği böyle olmasın.

Eğer garantisi yok ise Kasanın Kapaklarınıda açabilirsiniz.Havalandırma açısından.Ben hiç kapatmam şahsen

Adramiti arkadaşın söyledikleri %100 doğru.. Ama ben işlemci fanını çıkartıp işlemcinin üzerinde bulunan pimleri bir kontrol etmeni öneririm. Düzelttiklerini söylemeleri düzelmiş oldugu anlamına gelmez.. Kırık ve yamuk bir pin işlemcinin tarihe karısması için yeterli bir sebep.. ama sorun adr. arkadaşın dediği gibi ısınmadan da olabilir. o cevabı vermiş ztn Beğendim

PsikozY
10-06-2008, 12:26   |  #4  
Üye
90 mesaj

Ben de işlemci fanımı değiştirdikten sonra donmalar yaşamıştım.

Bir adet kasa fanını anakartın üzerindeki chipset soğutucu çubuklarına üfleyecek şekilde yerleştirdim ve takılmalar sona erdi.

Eğer arkadaşların anlattığı biçimde problemini çözemezsen bir de bunu dene ;)

toygarsari
10-06-2008, 13:15   |  #5  
Taze Üye
2 mesaj

işlemcinin üzerinde yeterli termal macun olduğunu kontrol etmenizi tavsiye ederim.birde anakartın programından ısı fan kontrol derecelerini kontrol edin
ve forma aktarın yardımcı olmaya çalışalaım
saygılar.

makarna
10-06-2008, 15:23   |  #6  
Üye
93 mesaj

Güvenli mod komut isteminde admin hesabını kullanarak chkdsk c: /r yapınız.

ustunahmet
11-06-2008, 00:20   |  #7  
Yıllanmış Üye
371 mesaj

arkadaşlar bende del latıtude d600 var benim internet sayfası ve başka dosyaları açarken aşırı derecede yavaşlama oldu bunu nasıl düzeltirim acaba