Firefox (chip forum) açık, tüm sürücüler (real ses ve nvidia saat çubuğunda tabi) yüklü, tüm servis ofis dx ıvır zıvırı yapılı, ağ açık ve aktif, sistem servislerinden kapalı olması gereken kapalı, açık olması gereken de açık. Sanal daemon da yapılı ve bellek kullamını : 410 MB
Benzer şeyler açık, aero aktif, yine aynı sürümlü firefox kullanımda ve bellek miktarı : 815 MB
İlki Xp, öbürü 7. Tabiki hafıza kullanım miktarı, işlemci kullanımı yönetimi ile birleşmeden hiçbir anlam ifade etmiyor evet, ama az belleği olan bir bilgisayara, o belleği tek başına dolduracak bir işletim sistemi kurmak zaten mantıksız. Eski bilgisayarımda örneğin (athlon x2 3600) kullandığım programlar desteklese xp bile değil 98 kullanacaktım bana kalsa :) Az yakıtla gidilecek yere varma isteniyorsa tabiki eski sistem kullanılacak. Ama tercih meselesi. Ben 20 lira vereyim ama minibüsle de nasılsa aynı yere varıyorum diye 6 saatlik yolculuk da yapılabilir. Ben konforoumdan vazgeçemem, 35 lira vereyim ama neoplan tv filan da izleyebilip çay içebileceğim bir otobüsle yolculuk edeyim de denilebilir.
Yanlız ciddi bir biçimde windows 8'in farkı var burada. Umarım son sürümü de böyle olur. Hız olayı, windows 7'den daha fazla sistem servisi çalışmasına ve pratikte iki ayrı masaüstü olmasına rağmen epey iyi gözüküyor. Bakalım nasıl birşey çıkacak ;)