bilgisayarim yavas aciliyor
aspire 5315 in özelliklerini bilmiyorum ama vista'nın kendi zaten yavaştır.Laptop'un ram anakart vs. özelliğine göre değişir bu ağırlık.Benim önerim xp kullan ama ille de vista diyosan: microsoft corparation gelene kadar bilgisayarını bios idare eder bios güncellemesi yap derim.
Tamyerinde laf koymuşsun kardeş henüz bilgisayar özellikleri bilebilinmiyor ken hemen format yazanların kendilerine bir format atmasılazım.Vistaya laf atan arkadaşada (kulanıpkulanmadığını bilmiyorum) sisitem özelliklerine göre vistaayarlanılabilen bir işletim sisitemi olduğunu bilmesini isterim.
Sistem özelliklerini xp gibi sanan aşırı zihniyetten olmayın vista işletim sisitemi olarak xp den farklı çalışır.
Şunubilin vista sistemi kullanan ve verim isten bir işletim sisitemi xpgibi kulanırsanız xp olmadığından yavaşlar hantallaşır... İşletimsisitem windowslarla sınırlı değildir nice işletim sisitemleri vardırve her biri diğerinden çok çok farklıdır.
Yahu Allah aşkına herşeyin çözümü format değil.
Bilgileriniz yetmiyorsa konuşmayın değil mi?
Pat diye format demek.
CHİP ONLİNE Da bir konu vardı pc açılışınız hızlansın diye.Ona bakabilirsiniz.
Format atmadan sorunlar çözülebilir.
İlk olarak ekran kartını hafifletin.
Masaüstündeki çok simge ekran kartını yavaşlatır , yorar.
İlk önce gereksizleri silip . gerekli olanları dosyalayınız.
Sonra CCleaner ile bir geçmiş dosyaları ve gereksiz dosyaları siler.
Sonra combofix ile bir taratın. bilgisayarınızdaki dosyaları tamir eder.
Yenilerini internetten bulup , yeniler.
Ve amvo.exe gibi zararlı dosyaları siler.
Bir antivirüsle taratınız ama kaliteli olsun.
disk defrag yapınız yani birleştirici.
Fix-it utilies gibi yardımcı programlarla sorunlarınızı çözebilirsiniz.
msconfig deki başlangıç programlarına bakınız. gereksizleri tikini kaldırınız.
Eğer yeterince teknik bilginiz varsa laptopunuzu içini açıp parçaları temizleyebilirsiniz.bilmiyorsanız herhangi fakat güvenilir bir tamirciye gidiniz.
Son olarak everest ultimate edition kurup bilgisayarınızın dna ve rna sını öğrenebilirsiniz.
problem varmı ona bakabilirsiniz.
driver agent ile driverlara bakıp son sürümlerini yükleyebilirsiniz.
Gerçekten zahmetli bir iş saatlerinizi ve yoğun bir insansanız günlerinizi alacaktır.
ama sorun sonunda çözüleceğine garanti verebilirim.
System Mechanic Pro 9 diyorum reçete olarak. Birde:https://www.chip.com.tr/blog/half ... zlandirin_3863.html
Pek cok yol var ama bedava uyduruk Cleaner ile
1 Gecici dosyalarini silersin
2 regedit kait bilgilerini temizlersin
3 bir altta Araclar bölümünde baslangic tiklayip önemli antivirus vs vs gibi seyler harici herseyi iptel edersin
Yetmediyse
4 Yok kasper yok nod32 vs vs var diye zararli yazilim olup olmadigini bilemezsin hepsi geciriyor.
5 Sp1 ve sonrasinda sp2 ile vistanin hizlandigini bilmek gerekiyor muhtemelende yapmadiniz bunada eminim
6 Cok ince bir detay laptoplarda zaman icinde havalandirmalarin oldugu bölümler yaklasik 3 ila 6 ay zarfinda tozlari cekiyor yapmayan marka ve model yok ince bir tornavida ile acar temizlersin bu sey masa üstü pclerdede gecerli havalandirma ve fanlarin temizlenmesi kesinliklede pcnin hizinida düsürüyor temizleme sonrasi fark zaten görülüyor.
7 son olarakda Antimalware ve spyware yazilimlariyla (Avg, Spybot, adadware vs vs) bir tanesiyle update yapip taratirsin sonuclara bakarsin.
8 Makine süresi 2 3 seneden fazlaysa belirli araliklarda dikkatli sekilde islemci macunu degistirmekde her zaman faydali olucaktir.
9 Kapesitesi az olan bir makineye hom sürümlerini kurmayida akil edin Ultima ve pro sürümler makineleri bana göre daha fazla kasiyor.
10 siteye üye oldugumda format at diyen sivri zekali sayisi oldukca fazlaydi uyardigimizda antipatik oluyorduk bununda caresi basit Pc sorunlari icin bence Chip direk format atin diyen bir bot eklesin siteye
formata ragmen sorun varsa yardimci olmaya calisalim, neticede bizler aptaliz ugrasip anlatiyoruz kolay yolu yapmiyoruz format at diye hatta sivrinin biri gecen sene senin dediklerini yapmak 2 saat sürer 30 dakikada format daha iyi diyebilmisti.
beyler format atabilirsin dediysek bilgisiz mi olunuyor, dosyalarını bi usb ye yada bi dvd aktarır yada d ye fln koyarsın, benim ssaten driverler kopyalıdır (programları var tek tıkla yükleniyor) format 15 dakikalık iş toplasan 30 dakikanı aldı tüm bu işlem,
tabiki format olasılığın yoksa arkadaşların dediği öneriler işe yarar, ccleaner bedava olmasına karşın etkili bir programdır , disk birleştirmeyi saten önermiştim açılıştaki programlarıda azaltırsan saten hemen etki görülür
Ya arkadaşlar msconfig gereksiz dosyalar neler bi onları söleyinde kaldıralım
benim pcde kullanıcı ekranına çok yavaş geçiyor sonra ms configden boot ınıden önyükleme seçeneğine nogjıboot yazdım bu sefer pc hepten açılmadı ne yapabilirim bi yardım edin yav msnden olabilirmi virüs girmişti sistemi gosttan geri yükledim msn 8 kurdum şimdi pc çok yavaş açılıyor bazanda açılışta windows normal başlasın siyah ekranı varya o geliyo hiç gelmezdi bi yardım arkadaşlar