Merhabalar
Arkadaşlar 2-3 gündür bilgisayarım anlamsız bir bir şekilde yavaşladı.Bu durumun neden kaynaklandığını anlayabilmiş değilim.Öncelikli olarak belirtilerden bahsedeyim.
*Yavaşlamayı öncelerde (yine 2-3 günlük süre zarfında) win.explorerda yaşamıyordum.Kısmi bir yavaşlık vardı ama bu "bilgisayarım" veya "belgelerim" gbi içeriği yoğun pencerelerde olduğundan pek umursamıyordum,pc nin doluluğuna bağlıyordum.(bu süreçte disk bileştirme uyguladım)
*İnternetim yine bu süreçte abuk subuk yavaşlamalar göstermeye başladı,tıkladıktan bi süre bekletip öle açıyordu sayfayı vs.İnternetimin yavaşlamış olmasından şüphelendim.Ancak torrent sırasında indirme hızımda olağan dışı bir düşüş yoktu.(düşüşün nedeni ise seedi ve healthi pek yüksek bir dosya olmamasıydı)
*Virüsten şüphe ediyordum fakat; öncelikli olarak herşeyi kapataraktan ccleanerda rutin bir temizlik yaptım,ardından virüs taraması yaptım (full system) bir sonuç alamadım,ayrıca kasamın üzerindeki işlem yoğunluğu hat safadayken aralıksız kırmızı yanan ışığımda tık yok bu kasmalar esnasında(çok çok öncelerde trojan yediğimde o kırmızı ışığın hiç sönmediğini biliyorum).
*Bu gün öğleden sonra burlarda sıkça yaşanan bir problem olan elektrik kesintisi oldu.Elektrik kesilmesinden ötürü bilgisayar çalışır durumdayken 2 kere kesintiye yakalandı.Biri normal kesinti dieride sitenin jenaratörünün devreden çıkması sırasında oldu.
*Ne olduysa asıl bu gün tam anlamıyla sıkıntı yaşatmaya başladı.Gece 12 - 12buçuk gibi ,bir anda internetim gitti.Ama bu gitme şöyle;ne bir uyarı ne bir sorun gösteriyor başlat çubuğundaki bağlantı simgesi.Bağlantılarıma girdim ordada gayet herşey yolundaydı.DNS ayarlarımı sıfırlayıp otomatiğe çevirdim yine olmadı.Sorunu biraz anlayabilmek adına msn e bağlanamadığı zaman sorunu araştır gbisinden bi seçenek var onu tıkladım: sistem dosyası,anahtar bağlantı zırvasının yanında ünlem çıktı.gerisi yeşil tikle sorunsuz geçti.az önce bahsettiğim virüs taraması işlemini bu aşamada gerçekleştirdim ve internet gelmişti.ancak sayfa geçişlerinde kasmalar yanıt vermiyor lar hala devam ediyordu.
Peki şimdi sorun ne?Ben çıkamadım içinden.
??????????????????????????????????????????