Bilgisayarımı bi açtım masaüstündeki duvar kağıdım gitmiş yerine "tehlike spyware bilgisayarını ele geçirdi hemen bir antivirüs programı veya spyware silici yükleyin"(ingilizceydi bu yazı) diye bi yazı gelmiş.Sonra aniden mavi bi ekran geldi ve windows shut down gibi yazılar geldi sinir oldum lütfen yardım edin ne yapabilirim illa format mı atmam lazım?
bilgisayarıma spyware girdi YARDIM EDİN!
Sana bu program büyük ihtimalle şöyle diyecek "Bu spyware dan kurtulmak için şu siteye git" Sitede ise kredi kartı numaranı isteyecek bu anti spyware için.Sakın verme kredi kartı numaranı çalmaya çalışacak.
Kurtulmak için kaspersky internet security,Ad aware,Ashampoo Antispyware 2 programlarını dene
kaspersky internet secırity 2009 yükle tamindir.com dan bencee onu deler gecer
iyi de arkadaşın register ayarları da dahil birçok sorunu vardır sanırım.kis sadece bağlantı engelleme yarar. windows un işlemesinde de sorunlar olmucak mı. bir arkadaş daha önce benzer bir sorun yaşadı.ben belgeleri yedekledikten sonra yeniden kurmanın sistemi kurtarmaktan daha kolay olduğuna karar vermiştim.
arkadaşın sorunu da büyük ihtimalle girdiği bir sohbet kanalında java uygulamayı çalıştırmasıyla başına gelmişti. dicem o ki kis sistemi nasıl düzeltecek.
Denesin bence çok zor değil.Kis temizleme olayında çok usta.Belki işe yarar.Bir full scan yapsın.Olmazsa format.
kurabilirse silebilir.ama ben silememiştim. hatta diski söküp başka bir pc de taramama rağmen
bi kere aklınız alıyomu hangi virüs pc ye bulaştıktan sonra ekranda pc inde virüs var diecek :D keşke öyle olsa ne güzel bilirdik:D bunun 2 amacı olabilir biri tabiri caizse eşşek şakası :D öteki seni telaşlandırıp bir yere yönlendirmek. bu sadece pc inde virüs var diyen bir program ki onuda o diyo :D ad-aware08 i dene bence.tabi arkların dediği kis de etkili olacaktır.nod32 de deneyebilirsin.
Şu prog. senın sorununa ilaç olacak
1-KIS veya KAV (Ben KIS'i onerırım)
2- AVG antıspyware (Bedava)
3-Alternatıf olarak Ashampoo Antispyware(bu aykı sayıda bedava lısans ıcın neler yapman gerektıgı yazıyor)
4- Acronıs True Image( Eger sıstemını formatlamak zorunda kalırsan formattan sonra suruculerını ve gerekli guvenlık programlarını kurduktan sonra bu programı kurup C'nin komple bır Backup'ını al ve program uzerınden kendıne Boot dısketı hazırlamayı unutma..)
belogsBilgisayarımı bi açtım masaüstündeki duvar kağıdım gitmiş yerine "tehlike spyware bilgisayarını ele geçirdi hemen bir antivirüs programı veya spyware silici yükleyin"(ingilizceydi bu yazı) diye bi yazı gelmiş.Sonra aniden mavi bi ekran geldi ve windows shut down gibi yazılar geldi sinir oldum lütfen yardım edin ne yapabilirim illa format mı atmam lazım?AD AWARE yükle Yüzde 100 sorununu çözer.. Bide önüne gelen siteye güvenliksiz önlem almadan girme
Bunun nedeni bilgisayarınızda bulunan Fake antivirüs veya antispyware dan kaynaklanmakta http://download.chip.eu/tr/download_tr_144082.html bunu indirip güvenli kipte taratıp silersen çözüme ulaşırsın ayrıca bilinmedik antispyware ve antivirüslerden uzak durmanı tavsiye ederim.