Bu gün chip-online de sakin sakin gezerken aniden karşıma bir uyarı çıktı. Bir ROOTKIT uyarısı.
Normalde bu bilgisayarımla nette pek dolaşmam ve girdiğim siteler fazla değildir.
Acaba bu tür zararlı yazılımlar hakkında bilgisi olan arkadaşlar varmı.
[URL=http://img805.imageshack.us/i/adszbdi.jpg/][/URL]
Bilgisayarıma VİRÜS BÖCÜĞÜ girmiş.
yha bilgisayarınızın sistem klösörünü virüs kaçtı ki bu çok teklikeli,,
Yada Antivirüsünüz Sistemdeki Bir Dosyayı Virüs Olarak Gördü ki Buda Sık sık Karşılaşılan bir durumdur..
Ben olsam sistem klösöründeki ek olarak bir dosya atmadıysanız veya hut sistem klösörünü bir şey indirmediyseniz fazla ciddiye almayın ve silmeyiniz !
Bana göre bu bir virüs değil. Zaten Avast şüpheli dosya diye uyarmış. Floppy disk disket sürücüsü demektir. Onun da bir driver ı vardır ve sistemle birlikte o da başlatılır. Ancak bu bir virüs de olabilir ve o klasörün içine gizlenmiş olabilir. Eğer Avastın uyarısını yeni görüyorsanız ya yeni bios güncellediniz ya da yeni Avast kullanmaya başladınız. Avastın tehlike bulduğu klasörü başka güvenlik yazılımlarıyla da taratıp emin olmalısınız.
Hemen hemen 1 yıldır bilgisayarıma format atmamıştım. Formatım geldiği halde yine de format atmadım. İnat ettim ve araştırdım.
Sonunda o virüs böcüğünü şu saat itibarıyla temize havale ettim.
mr_yamyam abim sen o böcüğü bulaştığına pişman edersin
Tozu bilem kalmadı falla.
Önce bulaştığı dosyayı sildim. Sonra dosyayı geri yükledim.
Virüs mefta oldu.
Yaklaşık birkaç saattir arıyom ortalıkta böcük möcük yok. D diskindeki yatağın ve divanın bilumum masaların altına bilem baktım.
O değilde;yanlış tespit etmiş olabilir.Avastın geçmişte yaptığı hataları hepimiz biliyoruz.
Dosyayı silmeden www.virustotal.com da online olarak taratsaydınız, oradaki antivirüs yazılımlarından hangileri virüs diyecekti veya hiç virüs olarak algılayan olacak mıydı öğrenmiş olurdunuz.
Böylece avast yanlış alarm mı vermiş, doğru mu orası da belli olurdu.
Dosyayı silmeden www.virustotal.com da online olarak taratsaydınız, oradaki antivirüs yazılımlarından hangileri virüs diyecekti veya hiç virüs olarak algılayan olacak mıydı öğrenmiş olurdunuz.Çok doğru.
Böylece avast yanlış alarm mı vermiş, doğru mu orası da belli olurdu.
Aslında yapmam gereken bu dosyayı güvenli bir şekilde başka bir yere kaydedebilir sonra da araştırmaları yalın bir şekilde sürdürebilirdim.
Ama yaklaşık 2 saatlik güvenli mod ve DOS uygulamaları analizinden sonra gudurup shift+del yapmaktan kendimi alamadım.