bilgisayarımda bazı oyunlar niye kasıyor?

fat2019
19-01-2011, 14:12   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

çok rahat çalışması gereken oyunlar nedense kasıyor. kasma derken hafif takılıyor ama ben biraz detaycı olduğum için bundan rahatsız oluyorum. örneğin üç tane nfs var üçü de aynı biçimde kasıyor. most wanted, shift ve hot pursuit 2010. hadi sonuncu yeni ondan kasıyo diyebilirsiniz ama most wanted bu oyundan daha az kasmıyo. bad company 2, medal of honor 2010, dirt 2 gayet iyi çalışıyor. test drive unlimited ve quake 4 bile hafif te olsa kasıyor. ayrıca oyunların grafik ayarları orta seviyede. acaba ekran kartının uyumsuzluğundan mı kaynaklanıyor bu? ati kartlar için pek iyi şeyler söylemiyorlar. aynı ekran kartı olan arkadaşlar bu sorunu yaşıyorlar mı? Sistemim:  

ekran kartı : ATI Radeon HD 5770
işlemci : Intel(R) Core(TM) i5 CPU 760 @ 2.80GHz turbo ile 3.33 ghz
ram : 4 gb 1333 mhz kingston dual kit  
harddisk : 2x500 mb

bilgisayarımda hem win 7 hem de xp var  

okinkurt
19-01-2011, 15:59   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 308
4,897 mesaj

onlar oyunlardan arkadaşım pcin iyi yoksa arada bendede oluyor oyun eski ise sendeki parçalar yeni ondan yapıyor bende mesela oblivion4 vardı ati hd4350de oynuyodu 9800gt üst bi kart aldım tam saldırırlarken felan donukluk yapıyor yani uyumsuzluktan oluyor pc den değil öyle olsa dediğin oyunlarıda açmazdı pcde sorun yok oyunların uyum sorunu bende de o detaycılık var kötü bişey çünki oyunda çizik olsa canım sıkılıyor oyuna konsantre olamıyorum habşre kafam o çiziğe takılıyor yani seni çok iyi anlıyorum ama sorun oynlarda update etmeyi dene oyunları quake4 zaten p4de bile çalışır nfs seriside bu sistemde çok rahat oynar ha illa parçalardan ise ekran kartındandır bende ati için fazla iyi şeyler söyliyemem çünki.ama muhakkak oyunlarda sorun vardır.

tumantuy
19-01-2011, 17:25   |  #3  
Yıllanmış Üye
329 mesaj

ekran kartının driverleri ni kurduğundan emin  mi sin
ve mnitörün anakarta mı ekran kartına bağlı olduğuna bak
anakarttaysa ekrankartına tak ama enerjiyi kes ondan olabilir
bide ekran karının 3d özelliğini kapamaya çalış grafik yakalama özelliğinden olabilir

fat2019
20-01-2011, 08:26   |  #4  
OP Taze Üye
4 mesaj

okinkurt cevabın için teşekkür ederim. tumantuy sanırım yazdıklarımı okumadın.

okinkurt
20-01-2011, 08:59   |  #5  
Yıllanmış Üye
4,897 mesaj

birleşdeğil yardımcı olabildiysem ne mutlu .hiç kafana takma arkadaşım sorun oyunlarda eski oyunlar çünki yenileri oyna eskilerde bu sorunlar çok olur yeni driverlere gerek yok çünki zaten oyunlara göre yeni kalıyor kart yeni çünki eeski oyunlarda butür sorunlar çok olur çözümü update oda olmassa oyundan kaynaklanıyor.bide arkadaşım anakartla 3d ile ilgisi nedir öyle olsa mohaa 2010 çalışmaz alakası yok anakartla felan çalışan pcyi bozdurcan adama.

Son Düzenleme: okinkurt ~ 20 Ocak 2011 09:06
KENAN_35
20-01-2011, 15:53   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
990 mesaj

ya bide bu windowslarda 6 ayı geçinde mutlaka format istiyo bilmiorum ama format zamanı gelmiş olabilir

Kapalı Hesap (101323)
20-01-2011, 17:40   |  #7  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

ya arkadaşlar saçmalamayın format zamanı  gelmiş diye soruyu soran arkadaşım  pc nizdeki tüm oyunları son sürümlerine güncelleyin yani oyunun updatelerini yükleyin updateleri   şu şekilde  bulabilirsiniz  ya kendi sitesinde veya google da aratın  örneğin    red  faction guerilla update  gibi 
sonra ekran kartınızı   ve directx i  en son sürümüne  güncelleyin 
pc yi yeniden başlatıb    kaspersky.com daki  pureyi kurun güncelleyin    tarama  yapabilirsiniz isterseniz 
ama gerek yok kendi bulur  
kenan_35 arkadaşım madem öyle  ben  2 yıldır  donanım arızası  dışında format atmadım    deep freeze  son sürümü kullandım bir süre  şu anda rollback rx  son sürüm   kullanıyorum    pc nde  advanced  system care ve  tune up  yüklü  +  güvenlik olarakta kaspersky pure  +  malwarebytes anti malware  + zemana antilogger  var  hiçbir kasma  yok  ne oyunlarda nede  windowsta tabi  windows uda güncel tutmak gerek 

okinkurt
21-01-2011, 09:34   |  #8  
Yıllanmış Üye
4,897 mesaj

dediğin gibi çözüm update pc yeni oyun eski oldumu butür sorunlar normal formatla ilgisi yok bide abi çoğul konuşmuşun ben saçmala madımki bende update dedim yazımı iyi oku nesi saçma aksine dediklerini destekliyor.