Bilgisayarımda Kapanma Sorunu

HPQ-User
01-05-2008, 00:19   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

classicist sormuş:
Öncelikle Merhaba.

Bilgisayarımda, özellikle yaz ayının başladığı dönemde ve yaz ayı boyunca, oyun oynadım sırada kendiliğinden kapanıyor. Ekran kartı sorunu zannettim ilk önce, ancak daha sonra şifresini unutmuş olduğum bir dosyayı şifre kırıcı programla açmayı deneyince bir müddet sonra yine pc nin kapandığını gördüm. Sorunun CPU fanından kaynaklandığını zannederek, (yeterince soğutamaması) bilgisayarcıdan ayarlanabilir bir fan aldım. En üst seviyede çalıştırmama rağmen malesef bilgisayar kapanıyor. Aynı sorun kış aylarında hiç yaşanmadı. Ne zaman ki havalar ısınıyor, bilgisayar oyunda olsun, biraz zorlandığında olsun kapanıyor. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Amd Athlon 2800 işlemci, gigabyte anakart, 256 Mb Leadtek 6600 Td Ekran Kartı1024 (512X2) DDR Ram, 120 Gb Hdd (IDE), dvdrw

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; UA12510; UQMKVILSUH; UQONEPNEMO)

Alibaba
01-05-2008, 10:04   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
427 mesaj

büyük ihtimalle soğutma gücü zayıflamış güçkaynağından. onun fanını kontrol ettin mi, rahat ve hızlı dönüyor mu? kutunun içi çok tozlu mu?

sah1n
01-05-2008, 10:05   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,757 mesaj

Ekran kartında fan varmı ? Bilgisayarındaki ısıları kontrol edipde ısı derecelerini buraya yazarmısın.

serDarling
01-05-2008, 21:52   |  #4  
Taze Üye
5 mesaj

kasanın için aç ve elektrik süpürgesiyle tozunu çek donanımlara zarar vermeden ;)

tovbeettim
01-05-2008, 22:49   |  #5  
Yeni Üye
29 mesaj

Kusurabakma da, ayrıntı vermeden, sorulan sorulara cebap yazmadan çözüm bekliyosunuz. Yardımcı olmak istiyorum ama, hastaya soruyorum neyin var diye, hasta sadece hasayım diyor... :)

neyse, ısınma sorunu CPU da da olabilir ekran kartında da.. Isınmaya karşı olasılıklar...

-CPU üzeindeki ısı iletim pastası normal mi? Normalse, CPU ısınmamalıdır.

-Ekran kartının üzerinde fan olsa da olmasa da ısıyorsa, ya ekran kartını soğutacak, havayı üzerine püskürtecek şekilde iyi bir cooler master markası gib i bir fan al... Yok üzerinde fanı var diyosan, ekran kartıo fanının içine toz birikmiştir. Bak işlemci fanı demiyorum. Ekran kartının üzerindeki minik fan..

Elinle işlemciyi ve ekran kartının sıcaklığını kontrol ettin öyle el değmeyecek bi sıcaklık yoksa, o zaman güçkaynağın ısınıyodur ya da ömrü bitmiştir... Fana para vereceğine güç kaynağını düzgün alsan daha iyi... 350W, 450W, 600W olmasına bakma, çoğu fake...

Güçkaynağı olarak, yatay ve büyük fanlı olan güçkaynaklarına bak.. Frisby nin ucuz modelleri var..

Kursat27
02-05-2008, 00:01   |  #6  
Yeni Üye
32 mesaj

Bendede AMD işlemci var aynı sorunlar bazen bendede oluyor yaz kış farketmiyor
Bilen birine götür pc ni iyice gözden geçirsinler