intel pentium 4 işlemcili 512 mb ram 512 mb ekran kartı olan bi bilgisayar kullanıyorum..
fişe taktıüğımda açılması için 5 dk kadar beklemem gerekiyor açıldığı zaman saat iconu geldikten sonra donuyor görev yöneticisini açıp oturumu kapat diyip tekrar giriş yaptığımda anca açılıyor ayrıca bilgisayar dinlendikten sonra ilk açılışta yaklaşık 30 dk sonra kendiliğinden kapanıp açılmıya başlıyor..
şöyle bi sorunu daha var mouse ile 2 dk oynamayınca tekrar dokunduğunda birden kapanıyor bilgisayar bunlar nelere bağlı sorunlardır yardım ederseniz sevinirim
Bilgisayarımda ki sorunlar??
https://www.chip.com.tr/forum/mavi-ekran-reset-donma_t103367.html
İnceleyin.
Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz ?
ne zamandır format atmıyorsun ve bir bilgisayar tamircisine gitmeyeli ne kadar oldu sanki ikisinin de zamanı gelmiş gibi
daha dün geldi bilgisayar tamirciden ve formattan
ram'de herhangi bir sorun yok..
sabit diskte gayet normal çalışıyor onu da denedim..
PSU yanlış anlamadıysam 320W
işlemci fanını ve diğer fanları kontrol edrmisin bunlar aşırı ısıdan kaynaklanıyor
nasıl bi kontrol ? macununa filan mı bakıyım
hayır çalışıyor mu bi bak aynı şey bir net cafede başıma geldi bilgisayar reset attı arka arkaya son açıldığında mouse bi dondu kaldı öyle bi daha da açılmadı işlemci yanmış tabiki seninki böyle bi problem değildir inşallah
çalışıyor hiç bi sorun yok çalışmalarında ama 30dkdir çalışan bi bilgisayara göre biraz sıcak (diğer parçalar da dahil)
power supp fanı çalışıyor mu
arkadaşım ramın oldukça az windows xp için tam gelir bu ram fazla program yüklüdür ve oyun donanımsal sorunlarıda olabilir bnce sn pcni baştan aşşağı yenilet format atmayıncada düzelmesse donanımsal bi sorundur bu..
oyun amaçlı kullanılan bir bilgisayar değil sadece chat ve bir iki browser oyunu için kullanıyorum 5 yıldır 512mb ram kaldırıyordu da birden mi az gelir oldu
bios a girip hardware monitor gibi birşeyden Vcorei 3.3V, 5V ve 12V değerlerini söyler misin? SpeedFan programı ile de bakabilirsin.
bazen bu sorunlar gevşemiş ya da eskimiş bir sata kablosundan da olabilyior onu da değiştirmeni öneririm 5 sene uzun bir süre, bir anda olmuş olmasından dolayı bu ihtimal artıyor.