Bilgisayarımda Mantınsız Bir Olay.

yagerya55
28-01-2012, 21:54   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj

Merhabalar.

Bilgisayarımı temizlemek için bütün parçalarını çıkartıp temizledim yerine taktım fakat fişe taktığım zaman otomatik olarak kendini çalıştırıyor bios gelmiyor 10 sn sonra kapanıyor. Power tuşuna basınca sorunsuz çalışıyor bilgisayarım kapalı olsun her hangi bir donanım takıncada flash bellek vs. tekrardan çalıştırıyor kendisini kapanıyor. Bunun sebebi ne olabilir sizce anakartım mı yoksa güç kaynağım mı ?

[Konuyu yanlış yere açtım yetililer taşıyabilirmi acaba]

Son Düzenleme: yagerya55 ~ 28 Ocak 2012 21:56
hawk00rock
28-01-2012, 22:14   |  #2  
hawk00rock avatarı
Üye
87 mesaj

Arkadaşım yazdığın paragrafta mantıksız yerler var... Daha detaya girerek ve acele etmeden yazsan yardımcı olabilecek bir arkadaş çıkabileceğini inanıyorum. Örneğin demişsin ki "Bilgisayarın fişini taktığımda otomatik olarak açılıyor bios gelmiyor." demişsin ondan sonra da "Bilgisayarı kendim açtığımda sorunsuz olarak çalışıyor bilgisayarım kapalı olsun her hangi bir donanım takıncada flash bellek vs. tekrardan çalıştırıyor kendisini kapanıyor." Paragrafı düzelt, detaya in, mantıksız cümle kurma.

saasc
29-01-2012, 00:36   |  #3  
Üye
57 mesaj

takılma böyle şeylere HawK....
kardeş bios pilini çıkart tak bi biosu resetlemiş olursun
çıkar 5 dk bekle sonra tak ama

SystemOnur
29-01-2012, 23:09   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
278 mesaj

5 dk az

saasc
29-01-2012, 23:13   |  #5  
Üye
57 mesaj

ben bugun'e kadar 3 anakart değiştirdim hiçbirindede 2 dk'den fazla beklemedim ve bios resetlendi forumlarda biraz beklesin oyle tak dedikleri için 5 dk bkle dedim bana kalsa o bile çok ama bilemiyorum belki benim anakartlarda bi sorun vardır .d

dark3n
07-02-2012, 01:19   |  #6  
Yeni Üye
40 mesaj

~HawK00RocK~'a kesinlikle katılıyorum. Bilgisayardan anladığım halde öyle bir dert anlatma biçimi kullanılmış ki hiçbir şey anlamadım. :)

olgun1916
07-02-2012, 02:42   |  #7  
Taze Üye
3 mesaj

bıraz gec bı cevap olacak ama sorun güç düğmesinde arkadaş.  düğme takılı kalmış yada yayı bozulmuş. teması devam edıyor. düğme basılıoldugundan acılısta dırek acıyor basılı olarak devam ettıgındende 10 sanıye sonra kapatıyor.

Ozan DEMİR
17-02-2012, 17:07   |  #8  
Ozan DEMİR avatarı
Yıllanmış Üye
318 mesaj

pc kapatma tuşu ayarına bir bak derim :) belki uyku falan olmuştur :))

victortomaili
20-02-2012, 19:25   |  #9  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2 mesaj

merhaba arkadaşım. Öncelikle sadece cevap yazabilmek için üye oldum. Sendeki olay çok basit. Temizlerken bi elektrik teması olmuş olmalı. Eğer kasa prize takılı ve çalışır durumda kasanın keskin kenarlarının köşelerine elini götürünce çarpılır gibi oluyorsan kesin kaçak vardır. Anakartı söktüysen eğer, kasa ile şase yapıp elektriği gördüğü zaman açılması normaldir. Mantıksız bir olay değil sürekli karşılaşılan bir sorun. Yeniden kasanın parçalarını sök (parçaları sökerken üstündeki statik elektriğin gittiğine emin ol ramlarde devre hasarlarına neden olabilir.) ellerini mümkünse beton - toprak zemine değdirerek elektriği at. ardından bi güzel yıkayıp kurula. Sonrasında ramlere mümkün olduğunca ince kenarları yani devrelere temas etmeden çıkarıp tak. Anakartın altına plastik yalıtkan konulur genelde eğer yoksa gazete de iş görür. bu anakartın kasa ile elektrik kaçağı yapmasını engeller. kabloların tellerine iyi bak. tellerin üstündeki yalıtkan sıyrılmış olabilir. Bu durumda kablonun aynısının sağlamını temin etmen gerekir. PowerSupply yani güç kaynağına dikkat et sorun ondanda kaynaklanıyor olabilir. En önemli nokta topraklı bir prize takılı olması. Yoksa elektriği atacak bir yer ararken seni bile çarpabilir. bir diğer sorun çözme yöntemi bu tip sorunlar için Bilgisayarın tüm iç parçalarını söküp kasa dışında birleştirmen lazım. Yani anakartı uygun bi zeminde işlemci - ram - hdd - powersupply yi bağlayıp düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsin. Kaçak olup olmadığını daha iyi anlarsın. Eğer hala devam ediyorsa parçalardan biri yada bağzılarında sorun olmuş olabilir. Bios sıfırlama işe yararmı dersen ben rastlamadım da bios sıfırlanıp bu sorunun düzeldiğine ama bi ihtimal bilgisayar bu sağı solu belli olmuyor.bilgisayarın tüm priz bağlantılarını söktükten sonra biosu sıfırlamak için 5 sn bile yeter pili çıkarıp power düğmesine basılı tut biir müddet pili takıp çalıştırdığında bios sıfırlanmış olucaktır.

victortomaili bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
ibrahim_ç
22-02-2012, 10:36   |  #10  
Taze Üye
3 mesaj

kardeşim zannımca güç kaynagından degıl guc kaynagı sadece işlemci çok ısınsıdında yenıden baslatır anakartta bı problem vardır