bilgisayarımdaki kasılma

HPQ-User
20-08-2007, 21:58   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

frenceska sormuş:
bılgısayarım normalde herhangi bi sıkıntısı yok ama Online bir oyuna mesala Knight OnLine oyununa girdiğimde Oyunda yogun bi kasma oluyo ılk gırıste 1-2 dk sorun yok su gibi akıyo herşey ama 2 dk gectıkten sonra başlıyo kasmaya pc olan programlardan dır dıyorum formatlıyorum kartları yukleyıp sadece oyunu yukluyorum aynı sorun gene var ne yapmalıyım ?birde kasadan sürekli bip sesi gelyo oyuna girince daha fazla olyo.                          
                                         saygılarımla!
  iyi çalışmalar

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
256 Ram
2.8 GHz işlemci intel ® p4
256 mb Ekran kartı NVDİA
40 gb hdd

İnternet Tarayıcı: Opera/9.22 (Windows NT 5.1; U; tr)

blackhawkmilan31
20-08-2007, 22:10   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,472 mesaj

Hata sinyallerinin anlamı ;

AWARD markalı BiOS'lar için:

1 uzun: Bellek Problemi. Bellek modüllerinin yerine oturup oturmadığını kontrol etmek, bellek modüllerini farklı bir yuvaya takmak, belleği değiştirmek çözüm olabilir.

1 uzun 2 kısa: Görüntü hatası. BIOS ekran kartına ulaşamıyor olabilir. Ekran kartının yerine oturup oturmadığını kontrol etmek gerekebilir. Ekran kartı, ekran kartı belleği hatası ya da anakart ile ilgili bir problem de olabilir.

1 uzun 3 kısa: Görüntü hatasıyla aynı

Sürekli bipleme: Bellek ya da görüntü hatası, işlemci ısısının yükselmesi de olabilir. Diğer donanımları da kontrol etmek gerekir.

AMI markalı BİOS'iar için:

1 Bip: Bellek tazeleme hatası

2 Bip: Bellek parite devre hatası

3 Bip: 64"base" RAM hatası

4 Bip: Sistem saati hatası

5 Bip: İşlemci hatası

6 Bip: Klavye denetçisi hatası

7 Bip: İşlemci ya da anakart hatası

8 Bip: Görüntü kartı belleği hatası

9 Bip: BIOS yongası hatası

10 Bip: CMOS Hatası

11 Bip: Önbellek Hatası

Hatalar böyle işte burdan kendi bilgisayarında çıkaran bip şeklini seç ve bize hangisi olduğu söyle.Bizde yardımcı olalım.
--------------------------------------------------------------

Ramin az önce onu söyleyeyim.Bir oyuna girdiğin zaman kasması çok normal.Ram takviyesi yapsan iyi olur.Hiç reset atıyor mu ?

Reset atıyorsa bilgisayarın tozdan fazla ısınır ve resetler ya da bilgisayarın saçmalamaya başlar.Bilgisayarının içini bir güzel temizle.Sorunun nerden geldiğini bir araştır.Benim yukarda verdiğim sinyalleri araştır bir de bilgisayarını biraz gözlemle.HDD Led ışığı yanıyor mu, fanlar düzgün çalışıyor mu kısacası uygunsuz gördüğün herşeyi bize bildir.Daha sağlıklı yardımcı oluruz.

Birde bu kasılmayı sadece Knight'ta yapıyorsa internet bağlantından da meydana geliyor olabilir.

Dediklerimi bir gözden geçir ve sorunun kaynağını bulmaya çalış.

Son Düzenleme: blackhawkmilan31 ~ 20 Ağustos 2007 22:14
TuncaBozkurt
20-08-2007, 22:17   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj

Özür dilemene gerek yok. Zaten seninki daha kapsamlı. Bu nedenle sildim kendiminkini.:))

Son Düzenleme: TuncaBozkurt ~ 20 Ağustos 2007 22:18
Koray Kocaman
21-08-2007, 00:06   |  #4  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj
tuncab
Özür dilemene gerek yok. Zaten seninki daha kapsamlı. Bu nedenle sildim kendiminkini.:))
Neyse arkadaşlar umarım frenceska arkadaşımıza yardımcı olmuşuzdur.

Borga-x
21-08-2007, 09:25   |  #5  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

bu soruyu ben dün cevaplamıştım.Konutyu açan arkadaş önce açtıgı konuyu takıp ederse sevınırım. Böyle saçma sapan bir soru ıcın bırden fazal konu açmak ne mantık anlamadım zaten. Madem bır konu açmıstın nıye takıp etmıyorsun. Takıp etmesını bılmıyorsan sor herhangı bırıne sana söylesın.

frenceska
21-08-2007, 17:34   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

mrb arkadaşlar soruma zahmet edip cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
Borga-x konuyu takip etmemi sölemişsin edemezdim çünkü Chıp e üye değildim "uzmanına sorun" başlığını görünüce yazdım...hem takip edecek bişi de yok.  
           ram düşüklüğü aklıma gelmemişti ekran kartı desteklemiyor olabilir die düşündüm yada fan temiz ama yetmio galiba. birde bios pilini çıkartıp öle denicem.
                                       iyi çalışmalar...