yaklaşık 6 ay önce bir bilgisayar toplattım. ama bir ay sonra bilgisayar açılmadı. aldığım kişi yanlışlıkla flash biosunu silmiş olabileceğimi söyledi. tamirden geldikten sonra aynı gün içerisinde gene açılmadı. daha sonra formatladım 1 ay kadar çalıştı. ama sonra gene aynı sonrunları verdi. daha sonra anakartı değiştirdim ve 2 ay kadar çalıştı fakat en sonunda o anakartta sorun verdi. ne yapacağımı bilmiyorum bilgisayarcılarda anlamıyo yardım edin lütfen!!!!
bilgisayarımı açamıyom yardım lütfen!!!!!!
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.açılmadı derken bios ekranı dahi gelmiyor mu?
evet bios ekranı bile gelmiyo hatta monitöe bile stand bye da duruyor
Sevgili Muhammed bize biraz daha ayrıntı verebilirmisin? Bu şekilde yardımcı olamayız. Öncelikle sistem bileşenlerini tek tek yaz. Anakart değişiminden sonra da yine aynı problem mi oluştu?
'Bilgisayar açılmıyor' derken bunu biraz daha açman lazım:
Mesela power çalışıyor, ekrana görüntü gelmiyor, gibi...
sistem bileşenleri asus p4pe2-x anakart intel celeron 2.4 ghz 533 fsb cpu blintz 512 mb ddr 400 ram ati 9200 128 m agp ekran kartı samsung 80 gb 2 mb cache harddisk 400 w kasa
kasa nın düğmesine bastığım zaman power ışığı yanıyo fakat dit dit gibi sesler çıkıyo ve ekrana görüntü gelmiyo
Sözünü ettiğin dıt dıt sesleri muhtemelen bios'tan gelen arıza kodunu belirten sinyaller. Lütfen dikkatle dinler misin.? Ne sıklıkla duyuluyor bu sesler? Kaç kez ardarda yineliyor kendini?
çok ama çok sık. hiç ara vermiyo sanki
Bu arıza başına gelmeden önce bilgisayarında yazılım yada donanımsal olarak bir işlem yada bir müdahalede bulundun mu? Örneğin bios güncellemesi, overclock, gibi...
Bios'un üreticisi AWARD mı yoksa AMI mi?
anakartı değiştirdiğin halde o da bozulmuş kasan ne marka ve kaç vat muhammed
Muhammed, kasanı açıp, anakartın bios'unu resetleyen jumper'ı yerinden çıkarıp, yanındaki resetleme pinlerine takıp çıkarır mısın? Bu işlemi bilmiyorsan kitapçığında 'resetting bios' diye yazması gerekir.
Ganzolist'in de dediği gibi Power Supplyından da özellikle şüphelenmek gerek. Gücünü okur musun? Kaç watt?
kasanın gücü 400 w markası everest
arızalanmadan önce hiç bir işlem yapmadım
make-believe`in söylediği BIOS resetlemesini denemen gerekir bence..
Sanki bu da son çözüm..Yani resetlemeden sonra da açılmazsa..Öncelikle anakartını değiştirmen gerekebilir..Gerçi değiştirdiğim anakartta da sorun oluyor diyorsun ama bilemiycem..
ben ram hatasından supheleniyorum ram slotlarını iyice kontrol et hatta bi çıkart yeniden tak iki tarafdanda tık sesi gelinceye kadar iyice yerleştir olmazsa
anakarını tanımıyorum ama ram uyumsuzluğu olup olmadığını intelin sitesinden kontrol et bios resetini hemen yapma bence, yanlış jumper ayarı bozulmamış biosu da ucurabilir...
power supply den kaynaklanıyo da olabilir evereste guvenme yeni anakart almak zorunda kalırsan o kasayı mutlaka deiştir ya da enazında power supply sini
peki yeni anakart alırsam hangisini önerirsiniz. celeron 478 pin işlemci için ve kaç watt lık bir güç kaynağı alayım sağolun
http://www.pclabs.gen.tr/article.asp?doc=14
burada hata mesajlarının nedenleri yazıyor seninki güç kaynagı arızası
yeni bir 400 watt lık power supply yeterli olur.
sağoalsın oyunlarslideşov ben de aynı şeyleri düşünmüştüm ama emin değildim öyle yapacağım
slm, alcomania arkadasimizin dedigine katiliyorum. ramleri cikartip bi daha tak. ve ekran kartina da aynisini uygula. bu arada kasanin icini komprasorle iyice temizle... butun fanlari, ram yuvalarini, agp yuvasini... bazi ramlar anakarta milimetrik uyumsuzluklar olusturabiliyor.
ve bir ihtimal: toprakli piriz kullaniyor musun? ramler insan vucudundan cabuk etkilenebilir...