bilgisayarımı hızlandırmak istiyorum.

HPQ-User
20-05-2011, 14:52   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Bohem sormuş:
Değerli uzman,
  Bilgisayarımda oldukça fazla sayıda resim ,video ve oyun var. O kadar ki,boş kalan hard disk kalan hacmi 45 Gb.a kadar düştü.Oyun da sevdiğim için daha önceden birçok oyun yükledim,beğenmeyip sildim.Bu kadar değerli resim,video ve oyunu tekrar silip format atıp da yeniden yüklemek istemiyorum.
Şimdi sorum bilgisayarımın bazen takılmalarını,ağırlaşmasını engellemek,daha hızlı açılmasını sağlamak için format harici,mevcut çalışanh programlara zarar vermeyen(CC Cleaner tarzı)kullanışlı ,etkili bir program veya işlem var mıdır?
  Şimdiden teşekkürler.....
                                              Hakan Metin

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
vista home premium,2.2 hızlı CPU(Core2duo)
2 Gb RAM
250 Gb. hard disk,
512 Mb.harici grafik kartı

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.30; .NET CLR 3.0.04506.648; .NET CLR 3.5.21022; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 3.0.4506.2152; .NET CLR 3.5.30729; MS-RTC LM 8)

lord_yildirim
20-05-2011, 15:40   |  #2  
lord_yildirim avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
82 mesaj

Aslında senin dediğin bu sorunu bende çok yaşadım.Aynen senin gibi programlar ardım hızlandırıcılar falan ama bunların yarısından fazlası yalan,geriye kalanlarda %30-40 lık bir avantaş sağlıyor.Benim önerim
bilgisayarını parça ve donım kartlarıyla yükselt boşuna programlarla uğraşma.

hıdeyce
21-05-2011, 19:38   |  #3  
Yıllanmış Üye
133 mesaj

BAŞLAT ÇALIŞTIR regedit YAZIYORUZ

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Curr entControlSet\Control\Priority Control WE SAĞ TARAFTA BİR "DWORD" AÇIYORUZ ADINI IRQ8Priority YAZIYORUZ VE DEĞERİNİ BİR YAZPIYORUZ ONDAN SONRA ÇIKIYORUZ ALLTA YAZDIĞIMI YAPIYORUZ. Bu değişiklikleri sağ kulakçıkla yapacanız.Kaynakwh webhatti.com: [url=http://www.webhatti.com/donanim-bilesenleri/4932-bilgisayari-hizlandirma.html][/url]
................
Ondan sonra;

HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop "AutoEndTasks" VE "MenuShowDelay" WORDLARIN DEĞERLERİNİ "1" YAPIYORUZ VE PC HIZDAN HAVA UÇUYOR.

microfrost
27-05-2011, 16:08   |  #4  
Yıllanmış Üye
223 mesaj

Sabit disk için optimizer programları var bence onları dene. Giveawayoftheday'de 2 haftada bir kesin verirler. :)

yvzhn
27-05-2011, 23:12   |  #5  
Yıllanmış Üye
205 mesaj

nasıl yazılmamış anlamadım, kesinlikle "advanced system care" yi deneyin.çok profosyönel bi program

IceManF1
28-05-2011, 12:17   |  #6  
IceManF1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,542 mesaj

Birkaç işlemle daha sağlıklı ve optimize bir sisteme kavuşabilirsiniz.

1- Windows’un klasik Disk Temizleme, Disk Birleştirme, Disk Denetleme gibi araçlarını kullanın.
2- Başlat, Çalıştır’a msconfig yazın ve başlangıçta çalışan gereksiz programları devre dışı bırakın.(antivirüs hariç)
3- Ccleaner ile sistemizini optimize edin. Analiz’le temizlik yapın, Kayıt Defteri sekmesi ile kayıt defteri hatalarını giderin.
4- Program Ekle/Kaldır’dan gereksiz ya da pek kullanmadığınız programları kaldırın.Diskte ne kadar boş yer olursa o kadar iyidir.
5-Windows Update ile PC’nizi güncelleyin. Bu sayede daha güvenli ve verimli bir PC’niz olacaktır.
6-Antivirüs programınızı güncelleyip, sisteminizde tam tarama yaptınız. Virüssüz ve sağlıklı bir PC, performansın temel kuralıdır.
7- Ekran kartı sürücünüzü güncelleyin. Özellikle de oyunlarda çok faydasını görürsünüz.
ATI ise: http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx
nVidia ise: http://www.nvidia.com/Download/index5.aspx?lang=en-us
8-DirectX sürümünüzü öğrenip(dxdiag.exe), güncel değilse güncelleyin. Oyun performansınızı arttırır.
9-Daha fazla RAM edinin. Yapacağınız her RAM yükseltmesi size mutlaka performansı artışı sağlayacaktır. RAM fiyatları bu kadar düşükken bilgisayarınızı fazla RAM'i çok görmeyin.
10- Advanced System Care ile komple sisteminizin bakımını yapın.
11- Easy Duplicate File Finder’ı kullanarak eski bilgisayarların en büyük sorunlarından olan sabit disk alanını, her türlü kopya dosyayı bulup temizleyerek boşaltabilirsiniz.
12- Auslogics Disk Defrag programı ile diskinizi birleştirin ve bu sayede daha hızlı bir diske kavuşun.