mustafa sormuş:
meraba.. ben bilgisayar donanımında acemiyim..eğer eksiğim yoksa bilgisayarıımın özellikleri bunlardır,bilgisayarıma fazla program yüklediğim zaman,yavaslıyor.. aynı anda örneğin(mesenger,vinamp,2-3 internet sayfasını) açtığım zaman geçişlerde küçük takılmalar, bazende donmalar oluyor..ben hangi parcaları değiştirmeli veya eklemeliyim,mevcut olan ekran ses kartına, ram gibi ek yapabilirmiyim.(pcı yuvaları bu işemi yarar)diyelimki değiştirecem veya ekleme yapıcam benim donanımıma uygun olan destekleyen parcayı nasıl anlarım,yani örneğin ram alırken bütün ram ler benim sistemime uyarmı.(ddr2-ddr3 ,birde cl2-cl3 bunlar ne demek) yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...(sadece oyunlarda problem yasamamak ve bir kaç programı aynı anda kullanırken donmalar olmaması yönünde yardımcı olursanız sevinirim, çok aşırı güçlü olması sart değil)
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
bilgisayar adı: NOCORP-AHIECF1T
işletim System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.080814-1236)
System üreticisi: FUJITSU SIEMENS
System Model: M2R-FVM
BIOS: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
işlemci: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4000+, MMX, 3DNow (2 CPUs), ~2.1GHz
bellek: 446MB RAM
disk belleği dosyası: 457MB used, 597MB available
Windows Dir: C:\WINDOWS
DirectX sürümü DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 5.03.2600.5512 32bit Unicode
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; InfoPath.1)