Bilgisayarımın açılışında sorun var....

HPQ-User
24-09-2007, 09:57   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

umit.emel sormuş:
Merhaba
BS'ın güç düğmesine basıp açılış başlattığımda ilk görünen pencerede malumunuz simsiyah bir ekran ve BS ile ilgili bilgiler başlıyor.Bu pencereden ancak F1 tuşuna basmadan kurtulamıyorum.Aslında bana F1 ,F8, F9 ya da Delete tuşlarına basıp seçim yapabilirsin diyor ama sadece F1 ve Delete yani BiosSetup'a geçiş yapmama izin veriyor.Defalarca format attım yine de bu giriş değişmedi.Bir de flopy diski tanımıyor.Aslında floopy var.onu da söktüm yeniden taktım ama görmüyor.Acaba sorun bundan kaynaklanabilir mi?Doğrudan Windows başlatmayı nasıl halledebilirim.Güç düğmesine bastımmı istiyorumki hemen diğer pencereleri aşıp masaüstüne erişeyim.Windows açılışı kolaylaştırmak ve hızlandırmak için hangi ayarları yapmalıyım? Bilgilendirirseniz sevinirim..Kolaylıklar diliyorum çalışmalarınızda....

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
İntel(R) Celeron (R) CPU 2,80GHz
2,81 GHz  448 MB RAM
Samsung SP 120 3N
HL-DT-ST-RW GCE-8526B
TSST corp CD/DWDW SH-S182D
VIA/S3G Unichrome Pro IGP
Realtek  AC'97 Audio for VIA (R) Audio Controller

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0b; Windows NT 6.0)

Dark Spirit Of The Silent
24-09-2007, 19:57   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
604 mesaj

floppy i tanıması içn biosta floppy disk yada ona bnzer bi yer var orda onu enabled olması lazm disabled sa tanımaz

ExCeLLiuM
25-09-2007, 02:12   |  #3  
ExCeLLiuM avatarı
Yıllanmış Üye
1,149 mesaj

F1 e basın dediği yerde, mutlaka bir sebepte yazıyordur. Orada yazan şeyi tam olarak yazarsan, sorunu neyin oluşturduğu konusunda daha iyi bir fikir edinebiliriz.

Ancak floppy nin sisteme bağlı olması ve BIOS tan bunun devre dışı olması, her açılışta floppy'i görmesinden dolayı BIOS a girip ayarları yapmanızı istiyor olabilir. Ya da F1 ile geçebilirsiniz diyor. Dark Spirit Of The Silent arkadaşımızın söylediği gibi, BIOS tan floppy tanıtmanız gerekiyor. Bende tam olarak yerini hatırlamıyorum. Fakat Floppy diye birseçenek olabilir ve karşısında da enabled/disabled yazıyor oabilir. Oradan enabled i seçersen, sorununun çözüleceği kanaatindeyim.

Fakat yine dediğim gibi, POST(açılış) sırasında press F1 to continue yazan yerde yazan diğer mesajlarıda söylerseniz, sorunun kesin kaynağını anlayabiliriz.

Format attığını söylemişssin. Format atmak bu soruna çözüm oluşturmaz. Çünkü format işletim sistemini ilgilendirir. Oysa siszin sorununuz işletim sistemi yüklenmeden ortaya çıkıyor. Yani önce sistem BIOS tan sağlıklı bir şekilde başlayacak, akabinde de işletim sistemine donanımları emanet edecek. Formatın çözüm olmamasının nedeni bu.

Borga-x
25-09-2007, 07:58   |  #4  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Bıos update'de bır cozum olabılır.Uzunca bır suredır aynı bıosu kullanıyorsanız bu bıosun guncellenmesi gerekir. korsana ve darka katılıyorum. Buda benım onerım.

bilalkilic403
26-09-2007, 18:09   |  #5  
Yeni Üye
22 mesaj

bu arda iyi hoş yazmışında hatanın ne oldugunu nie yazmıyosun.
bios u default ayarlarına al dene olmazsa
bios pilini çıkart bi beş dakka bekle sonra tak bidaha dene olmnası lazım

blueray82
26-09-2007, 22:17   |  #6  
Üye
57 mesaj

Flopy sürücünüz arızalanmış veya kablo bağlantılarında oynama olabilir kontrol edin.
Size önerim disket sürücüyü kullanmıyorsAN bios tan disable(pasif) hale getirebilirsin.Böylece bu yazılar bir daha karşına gelmez.Bunun için biostaki flopy drive kısmını disable yap derim.

Koray Kocaman
26-09-2007, 23:22   |  #7  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
1,876 mesaj

Değerli Üyemiz

İlk Olarak kasanızdaki Floopy sürücünüzü çıkartınızı ayrıca açılıştaki BIOS hatasını bize rsm olarak sitemize uplead ederseniz size tam anlamıyla yardımcı olmaya çalışırız.

umit.emel
21-11-2007, 00:37   |  #8  
Yeni Üye
28 mesaj

Değerli Arkadaşlar

İlgi ve bilgilendirmeleriniz için ayrı ayrı hepinize teşekkürlerimi sunuyorum.Söylenen tavsiyelerin hemen bir çoğunu zaten yapmıştım.Yani BİOS ayarlarından flopy enable zaten.Flopyi görüyor hatta üstüne üstlük iki tane görüyor,oysa bende tek flopy sürücüsü var.Oysa aynı zamanda bir DVD-R ve bir tane de CD-R var fakat DVD-R yi görüyor ,CD-R yi görmüyor,hepsinin kabloları doğru bağlandı bildiğim kadarıyla.Her ne kadar yaşım 50 ye gelmiş bir teyze ya da ablanız olsam da biraz meraktan biraz bütçemi zorladığı için zırt pırt servise gitmemek adına yıllardır donanım ve işletimlerimle ilgili sorunlarımı kendim halletmeye çalışıyorum bu forum gibi internetteki diğer bilgisayar forumlarındaki bilgileri okuyarak kendi kendimi eğitmeye çalışıyorum ve epeyce de bilgi sahibi oldum gibime geliyor.Elbette ki uzman değilim ve en büyük eksiğim teknik terimlerden hala anlamıyorum.Haa,bir de BİOS update meselesinde haklı olabilir kardeşimiz çünkü aldığım günden beri update yapmadım.Utanarak söyleyeyim ki henüz biosu güncelleştirmeyi bilmiyorum.Bir de biosun resmi windows henüz açılmadan nasıl çekilir ,bunu da bilemiyorum.Haa ayrı bir fotoğraf makinasıyla monitörden çekilmesi gerekiyorsa olabilir.Ama print screen tuşuyla masaüstündeki herhangi bir şeyin görüntüsünü yakalamak gibi bir olay varsa bios girişinde bunu da bir zahmet öğretiverin:=) Şimdi diyeceksiniz belki bana ,teyze işin gücün yok mu da bizi meşgul ediyorsun buralarda diye,demeyin lütfen.Bütün teyzeler pasta-börekle ya da dantel-örgüyle ilgilenmiyormuş demekki.Ben basit bir bebek bakıcısı yani dadıyım ,çocuklarımın biri üni. bitirdi başka bir şehirde öğretmenliğe başladı  diğeri de halen yurt dışında bilgisayar müh. de 2. sınıf öğrencisi.Evden işe,işten eve bir hayat tarzı sürüyorum ve tek eğlencem akşamları evime gelince bilgisayarla oynamak.Makinamı söküp parçalayıp yeniden monte etmek bile bana keyif veriyor.Söylemesi ayıp mahallede konu-komşuya ve eşe-dosta akrabalara servise çağrılmaya bile başladım.Para almadan tabi:) Sırf zevk için vallahi.Sinirlerime iyi geliyor inanın bilgisayarla boğuşmak.İçinden çıkamadığım sorunlarım olduğunda da sizler gibi bilgili gençlerden bir şeyler öğrenmek beni mutlu ediyor.Biosu güncelleme işi ve pili çıkartıp takma işini de deneyeceğim,açılıştaki hata kodunu da aklımda tutup size yazacağım ...İngilizcem yeterli olmadığından yabancı sitelerden de pek faydalanamıyorum,üstelik elin gavurundan daha az mı zeki benim gençlerim??? İyi ki varsınız.Tekrar teşekkürler ve hoşgörünüze sığınıyorum.Sevgi ve selamlarımla.....
Ümit Emel.....

umit.emel
24-11-2007, 09:36   |  #9  
Yeni Üye
28 mesaj

Sorunu hallettim.Biostan çift görünen flopy sürücülerini teke indirdim.Aslında bu işlemi daha önce de denemiştim ancak kaldırmayı denediğim ve asla kaybolmayan B sürücüsü idi.Alışkanlık üzerine flopy sürücüsünün adı yıllardır hep A olarak kalmış,doğal olarak sonradan türeyen B yi silmeye çalışıyordum ben ve B tekrar tekrar ortaya çıkıyordu.Bu kez A sürücüsünü desable yaptım ve olay çözümlendi.Demekki bvenim flopy sürücüm kendine B denmesini istiyormuş.Öyle olsun madem dedik bizde.Şimdi Windowsum şakır şakır açılıyor F1 -F8 vesaire istemeden.Konuya ilgi gösteren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum....

Borga-x
24-11-2007, 09:51   |  #10  
İlk Maestro
11,767 mesaj

Eger anakart marka modelını bılıyorsanız bıos update ıle anakartınıza yenı özellikler kazandırabılırsınız.Tabı bunu yaparken dıkkat etmenız gereken bırcok ssey var.Eger bıos update'e sıcak bakarsanız sıze nelere dıkkat etmenız gerektıgını ve dılım dondugunce bıos update nasıl yapılır anlatırım

umit.emel
24-11-2007, 09:56   |  #11  
Yeni Üye
28 mesaj

Anakartım BİOSTAR P4M80P  ve AWRDACPI  ..Sanırım marka ve modelim bu....1997 yılından beri bilgisayar kullanıyorum ve yine 1998 yılından beri de işletim ve donanım sorunlarımı kendim halletmeye çalışıyorum.Bunca yıldır yapmadığım tek uygulama biosu güncelleştirmek oldu.Onu da öğrenme vaktim gelmiş demek.Yardımcı olursanız sevinirim.Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum demiş Hz.Ali....Her türlü yararlı bilgiye açığım..Şimdiden teşekkürlerimi ve selamlarımı kabul edin lütfen.

Son Düzenleme: umit.emel ~ 24 Kasım 2007 10:05
Borga-x
24-11-2007, 10:38   |  #12  
İlk Maestro
11,767 mesaj

Anakartınızın marka ve modelıne gore bunu buldum eger dogru ıse anlatımıma devam edecegım.

umit.emel
24-11-2007, 21:22   |  #13  
Yeni Üye
28 mesaj

ANAKART :    BİOSTAR- P4M800CE-8237
BİOS    :    Phoenix 6.00 PG
Bus Hızı:    133 MHz
Bellek  :    512 MB (50ns)

Bu ürünü Biostar'ın resmi sitesinde bulamadım.Bütün ürünlerin update zipleri var ancak benim modelin gerekli dosyası yok.Bulabilirseniz lütfen bana yollarmısınız? Teşekkürler....Güncelleştirme yapılmazsa bir sorun olur mu bilgisayarda?

Son Düzenleme: umit.emel ~ 12 Aralık 2007 19:44
peynir
15-12-2007, 00:36   |  #14  
Taze Üye
13 mesaj

Hanfendi benim size bir tavsiyem var. "Kesinlikle bios update yapmayın. Bu olay aslında çok tehlikeli. En ufak bir arıza bios'u mahveder. Ondan sonra atın gitsin" demişti bir akrabam.

crixallis31
15-12-2007, 00:48   |  #15  
Yıllanmış Üye
596 mesaj

bios güncellme sırasında elektirk kesilmesi olursa sistem kendini açacaka halde olmadığı için kullanılmaz hale gelir bu doğrudur.Servis yapıyuor mu bu konuda bir bilgim yok.Kesintisz güç kaynağı olan biriyseniz korkacak bişey yok yoksa bişey diyemiyeceğim.

umit.emel
28-12-2007, 16:42   |  #16  
Yeni Üye
28 mesaj

İlgilerinize yürekten teşekkürler.Zaten BİOSumun kullandığım modeline ait bir update eklentisi bulamadım.şimdilik sorunsuz çalışıyorum satın aldığım servis-satıcıya tel açtım onlar da yapacak bir şey olmadığını söylediler.Bunun açılımı sanırım kendine yeni bir anakart al demek oluyor:)

K.A.Y.A.H.A.N
28-12-2007, 18:06   |  #17  
Yıllanmış Üye
672 mesaj

*Uzun bir aradan sonra herkese merhaba arkadaşlar...
*Umarım 2008 Yılının herkese iyi bir sene olmasını diliyorum.

34plt34
15-12-2009, 01:36   |  #18  
Yeni Üye
35 mesaj

ben 2005'den beri bilgisayar kullanıyorum 2007'de kendi kendime işlerimi halletmeye başladım senin gibi yaşım 16 :)..Bios güncellemesini 2007'de yapmıştım..(Sıkıntıdan terlemiştim yaparken..Ama çok kısa ve basit birşey..)..Çözümü yazmışsın teşekkürler..Bir abimin bilgisayarı için lazım yarın deniyecem olursa Referansın olurum:)..Teşekkürler..

mancukya
15-12-2009, 11:19   |  #19  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Senin yerinde olsam floopy cikartir ve biostanda iptal ederdim neye faydasi olucakki ?

kadayif111
15-12-2009, 19:28   |  #20  
Taze Üye
18 mesaj

bios hakkında baya bilgisi olanlar cvp yazmış bende bişi sorim - bnm pc de açılmıo başlata bastığımdan 4 sn sonra yeniden başlatıo kendini format atamıyorum dvd romu hd nin onune almayıda denedim sadece en altta mavi renkte press f2 enter setup-press f12 boot device menu gelio f12 dekilerden hdyada dvd seçip entere basınca yine res atmaya başlıo bidepcı lan .. yazıo ona tıklayınca bazı yazılar çıkıp tekrar edio..