benim sorunum bellek kullanımının açılışta yaklaşık 360 mb civarında olması. şu an kullandığım virüs programını bile silmiş durumdayım ama bellek kulanımını 410 mb açılıştan 355 e düşürebildim .
kullandığım pc 6 ay öncesine kadar sorunsuz ve stabil çalışıyorken yaklaşık 6 aydır çok verimsiz performans yerlerde sürünüyor ram bellek yetersiz sanırım diye 2. bir ram daha aldım ama sorunum çözülmedi. format attım yine aynı yerdeyim hiçbir değişim olmadı.
bunun yanı sıra da görev yöneticisinden işlemler seceneğine baktığımda aslında kullanılan miktarın 170 mb civarında olmasına ragmen açılışta 355 mb oluşu. birazda explorer sayfası açıp program falan kullanırsam ayrılan bellekten kullanılan miktar yaklaşık 700 800 mb civarına cıkıyor ama aslında işlemlerin toplam bellek kullanım miktarı 320 mb civarında görüyorum . aradaki bu farkın sebebi ne olabilir? virüs, görünmeyen program fazladan calışan fuzuli program casus yazılım yada performans artıracak diğer kriterler vs. vs. sorunu cözmekte nereden hareket etmeliyim?
bu sıkıntıdan nasıl kurtulabilirim. benim pc özellikleri ile biraz geride kalmış durumda birde bu ram ve ayrılan önbellek şişmesi sorunu ile çalışamaz hale geldi. pc önünde saatler günler haftalar yitirdim ama hala sonuç alamadım. konu hakkında yeterli bilgisi olanlar bana yapabileceğim her yolu anlatabilirlerse sevinirim. lütfen bana yardımcı olun
pc özelliklerim intel p4 2.8 ghz -- ati radeon 256 mb 64 bit ekran kartı -- 512 +512 = 1gb ram -- msı neo2 anakart -- windows xp sp3
bilgisayarımın bellek kullanımı şişti =( help me !
bu arada şunu da ekleyeyim 6 ay öncesine kadar şu an kullandığımdan yaklaşık 2 kat kadar fazla program kullanıyordum buna ragmen 180 190 mb civarında bellek kullanımı ile açılıyordu pc şu an ise onun yarısı kadarıyla 355 mb ile açılıyor. son altı aydır hiçbir donanım değişikliğine gitmedim sadece ram yetersiz olabilir diye 2. bir ram daha aldım
birde pc nin cpu kullanımı ve sd kullanımı hakkındaki grafiği ekleyim belki buraya bakmanız da bana yardımcı olabilir. son 3-4 dakikadır hiçbir programda işlem yapmıyor durumdayım ama göründüğü gibi grafikte cpu kullanımı dalgalanmakta 100 ile 02 arasında sürekli gidip geliyor. sıkıntımın kaynagının buradan çözülebileceğini de tahmin ediyorum. belki bu durum hakkında söyleyebilecek birşeyiniz vardır.
gördüğünüz
RAM kullanımı çok yüksek sayılmaz. İşlemler listesini kontrol edin. Sistem işlemleri dışındaki işlemleri kapatın tekrar bakın CPU kullanımına. O kadar dalgalanma pek normal değil. Arka planda çalışan programlar varsa onları kapatın. Msconfig başlangıç sekmesinden gereksiz şeyleri kapatın.
İşlemler sekmesine gelin.Orada bellek kullanımı göstergesi var.Tıklayın.Bellek kullanımına göre sıralanacak programlar. 100.000 K , 90.000 K 60.000 K gibi olan programları kapatın.Ardından CPU sekmesine tıkayın.Arkdada çalışan o program (100 ile 02 arasında gidip gelmelere sebep olan )'ı bulup sağ tıklayın.Konumunu göster'e tıklayın.Eğer konum karşılıksız ya da bilmediğiniz bir program ise kaldırın o programı.Görevi sonlandırın.Eğer kalkmayan bir program ise en son çare olarak formatı öneririm.Bellek kullanımı olarak sorun olmaz.Benim şu an mesaj yazdığım pc 1.8 Ghz P4 , 60 Gb HDD , 1 GB DDR ram... Bellek kullanımı 660 MB.. Sorun değil yani bu...
Sistem benimkisi gibi olmalı
[URL=http://img834.imageshack.us/i/cpukull.jpg/][/URL]
Sistem tamemen boşta olup sadece cd den müzik dinlemekteyim.
1 adet web sayfası aktiftir.
öncelikle sıkıntım ile alakadar oldugunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. bahsettiğiniz öneriler güzel fakat bunları daha önce denedim. bir sonuç alamadım şimdi bir daha denedim ve yine sonuç yok yani problemi çözüme götürecek sıkıntı bunlarla alakalı gözükmüyor. başka tavsiyesi olan arkadaşların yorumlarını da bekliyorum.
öncelikle sıkıntım ile alakadar oldugunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. bahsettiğiniz öneriler güzel fakat bunları daha önce denedim. bir sonuç alamadım şimdi bir daha denedim ve yine sonuç yok yani problemi çözüme götürecek sıkıntı bunlarla alakalı gözükmüyor. başka tavsiyesi olan arkadaşların yorumlarını da bekliyorum.Resimlerden gördüğüm kadarıyla işlemci tek çekirdek çalışıyor.
İkincisi işlemcin bazı işlerle meşgul oluyor. Bu durumda bilgisayarında hala yapılmakta olan işlemler gözlemleniyor. Bu durumun açıklaması genellikle çalışmakta olan programlardır.
Benim tavsiyem çok fazla gereksiz program kurulumundan vazgeçmendir.
Bazı oyunlar knight online gibi, o an çalışmasa bile sistemi bu tür yükleyebilmektedir.
Ayrıca kurulumdan hemen sonra tüm driverlerin ve güncelemelerin doğru bir şekilde yapılmış olması gerekmektedir.
Benim tavsiyelerim..
Sistemi yeniden kur. (İşletim sistemi)
Tüm driverleri doğru olarak kur ve güncelle.
Anti virüs ve anti spyware yazılımlarını kur ve güncelle. Kesinlikle kopya ya da crack olmasın. Önerim ücretsiz AVAST antivirüs ve spybot-sd programlarıdır. Kurulumdan sonra güncelleyip derinlemesine tarama gerçekleştirmek gereklidir.
Çoğu gereksiz programlar alt planda çalışmaya devam ederler. Bu tür programlardan kaçınmalısın. Sistemin sağlığı ve temizliği için önerebileceğim ccleaner ve deffragler programlarıdır.
Masaüstü gördüğüm kadarıyla gereksiz kısa yollarla dolmuş. Mümkün olduğunca masaüstünü temiz tutmalısın.