Arkadaslar bugun ben bilgisayarımı bugun açmak için power tusuna bastım bilgisayarım acer aspire 5100 power tusuna bastım heryer yuklendı hos geldiniz yazısı gelmeden simsiyah ekran kaldı reset attım bir baktım geçen ay yasadıgım sorunun aynısı ekran 4 parça geçen ay ben bilgisayarımı casperin bakım servisine götürmüstüm 4 5 gunde yapıp vermislerdi yaklaşık 23 25 gun oldu ve bugun gene aynı sorun var bılgısayarım acer aspire 5100 alalı yaklasık 4 yıl oldu bılgısayarımı acınca tum programlar yuklu kullandıgım herşey açılıyor sadece ekran 4 parça tüm işlerimi yapıyorum ama yazılar küçük bunu nasıl düzelte bilirim bu kounun yeri burası degilse lütfen taşıyın ve mazur gorun [:<>"]
Bilgisayarımın Ekranı 4 Parça
Denedimde tek parça çıkıyor resimde o yüzden çekemedim ama herşeyden 4 parça normal ekranı parçalamıslar 4 tane hepsindede aynı şeyler var biri sag ust sol üst sol alt sag asagı o sekılde
ekran kartı modelin nedir. driverini sitesinden indir. sonra pc de yüklü olan driveri kaldır pcyi yeniden başlat sonra indirdiğin driveri yükle.
Driverin modelini nasıl ogrenıcem birde nasıl kaldırcam driveri
Modelini nasıl ogrencem bide nasıl kaldırcam driverı
ekran kartın ATI Radeon® Xpress 1100
siteden otomatik denetleyiciyi indir. ve o senin ekran kartının driverini blup indirir.
kaldırmayı başlat+denetim masaı+programlar ve özellikler+ atı yazan programı bul ve kaldır de, kaldırıriken seçenek çıkar ise atı yazılımının tamamını kaldır de ve kaldır, pc yi yeniden başlat indirdiğin dosyayı yükle
Programı kurdum baslattım start dedim yani ustekine updates failed dedi altakine no updates dedi napiyim
Bunu indircem kurcam yeniden başlatıcam olucakmı ?
Setupa girdim kaldırdan catalys control diye birşey vardı onu kaldırdı heralde sonra kur dedım kurdu sonra reset attım gene aynı bida anlatsana baştan kardeş lutfen ya
başlat+denetim masası+programlar ve özellikleri+ati yazan programı tamamen kaldır. pc yi yeniden başlat sonra indirdiğin programı yükle tekrar yeniden başlat eğer sorun düzelmez ise driverden değil kartta sorun olabilir.
eğer istersen teamwiever ile yardımcı olmaya çalışabilirim.
Tamam kardeş yapıyorum dediklerini olmazsa tw yuklerım sana soylerım tekrardan açık ol istersen.
Kardeş ben yapamadım ö.m ile ıd şifre vereyim sen yap olurmu
Driver ile olmadı ise sorun ekran kartınızdadır.
Kii acer ve exper çok kısa ömürlü oluyor nasıl dayanmış 4 yıl anlamadım. ekranın 4 parça olması monitörden olabilir laptopunuzun. laptopu başka bir monitöre bağlayınız sorun aynı ise %99 ekran kartınızın çipseti iflas etmiştir