Arkadaşlar bilgisayar çalışırken ne kadar güç çektiğini anlık olarak gösterebilen bir program var mı?
Bilgisayarın anlık güç tüketimi
Onu yazılımla göremezsiniz. Özel cihazlar var o iş için. Fakat sisteminizin boştaki ve tam yükteki güç tüketimini, üretici sayfalarındaki değerlere göre hesap edebilirsiniz. O alt ve üst limit dahilinde güç çekecektir. Ama sisteme çektiği gücü verebilmek için güç ünitesinin şebekeden çekeceği güç ise, PSU'nun verimliliğiyle alakalıdır.
Aslında psulara bu özellik eklense bilgisayardan takip edilebilir.bilgisayar sahipleri için de ne kadar psu nun yeterli olup olmadığı, bilgisayarın ne kadar elektrik tükettiği rahatça anlaşılailir.
masaüstü için bilmiyorum ama laptopları bataryayla kullanırken evereset programı anlık güç tüketimini gösteriyor. ac fiştede de batarya kullanımının üzerine 3-5 watt daha ekleyerek yaklaşık olarak tahmin edebiliriz. daha profesyonel ölçüm için ölçü cihazları şart.
Bu tür ölçü cihazları var biliyorum ama masa üstü bilgisayar için gerekli ve çok da hassas olması önemli değil.
ok :)
anakart : Gigabyte GA-945GCMX-S2 (rev. 6.6)
işlemci : İntel Pentium D 925 3.00 GHz ( 800 Mhz FSB)
ram : 2 x 1 gb Kingston 667 MHz
ekran kartı : Axle 512 Mb 256 bit 9600 GT Gddr3
Sabit disk : WD 500 Gb caviar black (32 Mb cache bellek)
şu an 300 watt Aopen marka psu ile rahat çalışıyor gibi görünüyor.acaba ileride bi sıkıntı olur mu?
bu sistem boşta 100-150 watt yükte ise en fazla 200 watt tüketir ;)Peki bu bilgisayarda upgrade yapılması gereken parça ya da parçalar nelerdir?Öyle çok uç noktada bir bilgisayar olmayacak ortalama bişey olacak sonuçta.
Yakında işlemciyi değiştirmek istiyorum.Ya E7500 ya da E8400 almak istiyorum sence hangisi daha uygun olur mesela fiyat/performans yönünden.
Şu an en yavaş parça işlemci.Bahsettiğiniz işlemci ise bu anakartta OC ile çalışıyor. AŞağıdaki işlemciler daha iyi tercih olabilir.
Intel Core™ 2 Duo E7500(2.93GHz,3MB)1066F6iIntel Core™ 2 Duo E7400(2.80GHz,3MB)1066F6iIntel Core™ 2 Duo E7300(2.66GHz,3MB)1066F6iIntel Core™ 2 Duo E7200(2.53GHz,3MB)1066F6i