arkadaşlar masaüstü bilg programları çalıştırırken çok kasılıo. 512 mb ram aama olsn.bu kasılmamanın olmaması için ramimi arttirim yoksa ne yapim anlamadım??
400 mhz ddr 512 mb ram kingston kasada 1 tane ram yeri var şuan eğr ramla ilgililiyse.
Bilgisayarın Kasılmaması İçin?
Birçok şey var.
1-Virüs
2-Disklerin birleşmemesinden dolayı parçalanması ve diskin yavaşlaması
3-Ram yetersizliği
4-Açılışta bilgisayarını yoran programlar vs gibi
O zaman şöyle özetlersek;
Antivirüs ile bilgisayarını tara(ama sağlam bişey olsun ve güvenli kipte tara),disk birleştirme yap hdd rahatlasın,msconfig ayarlarına gelerek açılışta gereksiz programları kaldır ve hatta mümkünse antivirüs dışında program bile çalıştırma.Son olarak ta paran varsa acıma ram al :)
1 GB kingston DDR400 aldınmı makina hızlanır ama yok ben rame para vermek istemiyorum dersen başlatta çalıştıra gir oraya msconfig yaz karşına bir pencere gelicek orda yukardaki şıklardan başlangıcı seç altta tümünü devre dışı bırak diyo onu tıkla sistem yeniden başlıycak sistemin biraz hızlandığını göreceksin windows açılınca karşına bir pencere gelicek onada bu iletiyi bidaha gösterme şıkkını seçerek çalışmana devam edebilirsin.
512 mb ram bana göre düşük bir pc nin sorunsuz çalışması için minumum. ram mikarı en az 1 gb olması lazım.. Fazla ağır programlar yükleme.
Yüklediğin hre dosya zaten regedit dosyasına işliyor.Bu da windows'a yük bindiriyor.Mümkün olduğunca gereksiz dosya kurma makinana ve hafta da 1-2 kere disk temizleme ve birleştirme yap.Bunun yanında bazı bilgisayar onarıcı yazılımlar kullan(ccleaner gibi).
R3QU3M1 GB kingston DDR400 aldınmı makina hızlanır ama yok ben rame para vermek istemiyorum dersen başlatta çalıştıra gir oraya msconfig yaz karşına bir pencere gelicek orda yukardaki şıklardan başlangıcı seç altta tümünü devre dışı bırak diyo onu tıkla sistem yeniden başlıycak sistemin biraz hızlandığını göreceksin windows açılınca karşına bir pencere gelicek onada bu iletiyi bidaha gösterme şıkkını seçerek çalışmana devam edebilirsin.arkadaşa katılıyom ama sen yenede ram almaya bak
bu gidişle ram alacağm gibi olmuyor böyle.; hangisini öneririsinziz???2 2gb tek ram yok mu bulamadım?
ben 512 yi bilmem ama celeron 1.7 ve 256 sd ram den hic memnun deilim:)
2gb tek olarak değilde 2*1 olarak daha performanslı olur
1 tane boş ram yeri var die öyle dedim ben bulamadım tekli 2gb???????????
1 GB kıngston DDR 400 yanılmıyorsam 70-90 YTL arası bir fiyatta idi biraz tuzlu anlıyacağın.
Bilgisayarını Ccleaner ile temizle.İndirme adresi:: .Sonra Başlat>Tüm Programlar>Donatılar>Sistem Araçları>Disk Birleştirme C:'ye tıkla ve onu birleştir.Bu işlem biraz uzun sürer.Sonra Kaspersky İnternet Securty al http://www.tamindir.com/yukle.asp?id=11140 ve tr yama http://onlinenes.blogcu.com/18826651/ sonra bilgisayarını tarat.Ardından Ccleaner'ı aç ve ordan ayarlar sekmesine geç ve başlangıç a bas işine yaramayan programların tikini kaldır ve mutlaka ramini en az 1 gb'ye yükselt (: