Bilgisayarın Kendi Kendine Kapanması

StyleALP
25-04-2010, 15:51   |  #1  
StyleALP avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,601 mesaj

Selamlar;

Demin önce arkadaşdan geliyorum. Bilgisayarına temiz bir şekilde bakım yapmak için gittim ve sorunlarına çare olmaya. Temiz bir şekilde kasanın iç temizliğini yaptık ( işlemci üzerindeki termal macunu güzelce temizledik, fanları temizledik ve genel olarak pislikleri temizledik ) sonrada format işlemine geçtim.

Arkadaşın sorunu Bilgisayarın kendi kendine kapanmasıydı. Masaüstüne gelince otomatik olarak kapanıyordu. Format sırasında 20 Dk felan kapanmadı ancak daha sonra çat diye kapandı. Bir dahaki açma işlemlerimizde Windows 'a gelince kapanıyor.

Birkaç gün sonra teknik servise götüreceğiz ancak ilk önce size danışayım dedim.

Şimdiden Teşekkür Ederim.

* Keyifli Dakikalar...

ADEM-KAYA
25-04-2010, 15:57   |  #2  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

Sisteminin özellikleri ?
PSU yetersiz olabilir.

İncele:   ;

Roadrunnner
25-04-2010, 16:05   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
694 mesaj

Bad Sector'den şüphelendim ben de...Bir de PC'nin olduğu oda normalden daha nemli ise bunu yapıyor olabilir.Bizim alt komşu da aynı dertten muzdaripti.Pc'yi farklı bir odaya taşıdılar ve sorun çözüldü.Ama ben nemin hangi parçaya etki edip , bu anormalliği tetiklediğini bilmiyorum , onu söyleyeyim.Pc'yi bir de farklı bir HDD ve farklı RAM'ler ile açmayı deneyin.

Son Düzenleme: Roadrunnner ~ 25 Nisan 2010 16:12
StyleALP
25-04-2010, 17:24   |  #4  
StyleALP avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,601 mesaj
Alıntı: ADEM-KAYA  
Sisteminin özellikleri ?
PSU yetersiz olabilir.

İncele:  https://www.chip.com.tr/forum/mavi-ekran-reset-donma_t103367.html<

Casper Marka;

- Anakart: ASUS, modelini bilmiyorum.
 - İşlemci: İntel Pentium 4 HT | 3.0 GHz
 - Ekran Kartı: nVİDİA FX5500
 - Ram: 512 MB
 - 400 Watt PSU...

- - -
 PSU 'nun yetersiz olduğunu sanmıyorum ancak hasar gördüğünden şüpheliyim.

Alıntı: Roadrunnner  
Bad Sector'den şüphelendim ben de...Bir de PC'nin olduğu oda normalden daha nemli ise bunu yapıyor olabilir.Bizim alt komşu da aynı dertten muzdaripti.Pc'yi farklı bir odaya taşıdılar ve sorun çözüldü.Ama ben nemin hangi parçaya etki edip , bu anormalliği tetiklediğini bilmiyorum , onu söyleyeyim.Pc'yi bir de farklı bir HDD ve farklı RAM'ler ile açmayı deneyin.
 Aynen, Bad Sector aklıma geldi. Formattan önce gerekli ayarları yapmak için Bios 'a girdiğimde CPU Sıcaklığı 85 derece idi. Kasa oldukça fazla ısınıyor uzun süredir dikkatimi çekmedi değil. Bugün CPU 'nun sıcaklığını görünce dedim açalım temizleyelim işlemcinin çevresini felan. Temizledik ancak Bilgisayar kapandıgından dolayı sıcaklığını göremedik.,

* Teşekkürler...

gunesbulut35
25-04-2010, 17:45   |  #5  
Yeni Üye
35 mesaj

RAM lerde bir sorun olması dahilinde reset atma sorununun baş gösterdiğini biliyorum isterseniz ramleri bir kontrol edebilirsiniz. Bunun haricinde voltaj problemide (bir anda voltaj düşmesi) aynı soruna sebebiyet verebilir.

Batuhan Karsan 26
25-04-2010, 19:08   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 62
2,471 mesaj

Ram bozuk olsa bilgisayar açılmaz.

xxömür
26-04-2010, 10:21   |  #7  
xxömür avatarı
Yıllanmış Üye
1,574 mesaj

senin sorunun tamamen psu dan kaynaklı bilgisayar normal acılırken sorun olmaz ama masaüstüen gelip bi kac program acmaya basladımı kapatır kendini cünk üo sırada dah afazla güce ihtiyacı vardır ve bunu karsılamayan psu ile kapanır direk psu ny değiştir düzelicektir