Bilgisayarın kilitlenmesi.

HPQ-User
12-06-2008, 09:37   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

j@N sormuş:
Sorunum tam olarak şudur;
Bilgisayarı açtıp oturum şifremi girdikten sonra, normal hareketlerim olan;Winamp'ı,Msn'yi,maillerimi açıyorum. Bunları açıp kullanırken bi sorun yok. Ama Fifa 2008 oyununu açtığımda, ya maçın ortasında yada daha maça girmeden bilgisayar kitleniyor. Yani sanki işlemci kilitlenmiş gibi davranıo. Reset atıktan sonra düzeliyor. Resetlerken biosa çok baktım işlemci sıcaklığına. Ama hep normaml hep normal yani 40 ile 55 dereceleri arası değişior. Zaten bnce işlemcide problem olsa msn winamp gibi işlemcileride yaptırmaz sanırım? Ama oyunu açtığımda ki bu sadece Fifa değil onu örnek verdim, Call Of Duty 4 te bu oyunlara dahil. Ekran kartınn chip settinde problem var o donuyo dicem onun soğutucusuda çok iyi, yani elimle tam oyundayken muhteşem bi sıcaklık beklerken tam tersine soğuk hissediyorum. Ama şunuda belirtmek isterimki, bazen "VPU sıfırlandı.......ayarlrınızın düzelmesi için bilgisayarı yeniden başlatmalsınız" gibi bi yazıda alıyodum. Ama hala bi anlam veremiorum çünkü bn 3 sendir bunu bilgisyarı kullanıyorum ve her zaman format attığımda aynı proğramları aynı oyunları yükler, proğramları gerektiği gibi kullanır oyunlarıda oynardım. Ama şimdi ndn böle bi hata verdiğini çözermiyorum yardımcı olursanısz sevinirm.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
İşlemci:P4 3.0 GHZ
Anakart:Gigabyte(Ram yuvaları duall chanell değil, normal.)
Ekran Kartı:ATI Radeon 9550 128 Mb
Ram:512 Mb Kingston ve Twinmos
Harddisk:320 Gb Sata Segate&Maxtor

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14

Reborn91
12-06-2008, 12:47   |  #2  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj

sorun ekran kartında olabilir bence... zaten ekran kartın birazcık eski 9550 serisi ile cod4 işkence olabilir..

ekran kartın bozulmuş olabilir... her türlü bu ihtimal gozukuyor sanırım.. aşırı ısındıgından donuyorda olabilir.. bence ekran kartını bir değiştirirsem cok güzel olacak ;)

j@N
14-06-2008, 21:29   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Çok teşekkr ederim arkadaşlar ilgilendiğiniz için. Amaaa!! :) hemen şunu söylemek istiyorumm. Tüm donanımımı kasnn içnden çıkarıp kasann dışında kurdum. Sonra fifayı açtım oynadım sorun yok. Call of açtım oynadım sorun yok. Bilgisayar dosun kassın diye denetim masasındaki tüm proğramları seçip enterladım hepsini tık tık çatı yine sorun yok. Sonra parçaları tekrar kasanın içine topladım ve şimdi sorunsuz çalışıyor :-/. Ekran kartımda sorun bnce yok çünkü sorun olsa şimdi çalışmazdı diye düşünüyorum. Tabi kendi kendini tamir etme özelliği yoksa :-D..yorumlarınızı bekliyorum ;-)

z_oneal
14-06-2008, 21:55   |  #4  
z_oneal avatarı
Yıllanmış Üye
712 mesaj

ekran kartında bencede sorun yok gibi görünüyor fifa için iyi bir ama sen bir pc'ciye git ve donanımlarının iyice yerleştirmiş mi baktır ve format at bence böyle sorunlar uğraşsanızda bazen çözülmüyor...

Reborn91
14-06-2008, 22:48   |  #5  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj
j@N
Çok teşekkr ederim arkadaşlar ilgilendiğiniz için. Amaaa!! :) hemen şunu söylemek istiyorumm. Tüm donanımımı kasnn içnden çıkarıp kasann dışında kurdum. Sonra fifayı açtım oynadım sorun yok. Call of açtım oynadım sorun yok. Bilgisayar dosun kassın diye denetim masasındaki tüm proğramları seçip enterladım hepsini tık tık çatı yine sorun yok. Sonra parçaları tekrar kasanın içine topladım ve şimdi sorunsuz çalışıyor :-/. Ekran kartımda sorun bnce yok çünkü sorun olsa şimdi çalışmazdı diye düşünüyorum. Tabi kendi kendini tamir etme özelliği yoksa :-D..yorumlarınızı bekliyorum ;-)
o zaman sorun sanırım ısınma imişş.. sorununun çözüldüğüne sevindim.. Beğendim sen genede kasa içi hava dolaşımını arttırmaya bak Beğendim

Son Düzenleme: Reborn91 ~ 14 Haziran 2008 22:48
j@N
15-06-2008, 19:42   |  #6  
Taze Üye
3 mesaj

Teşekkür ederim hepinize Göz kırpma