bilgisayarın monütöru açılmıyo

HPQ-User
27-01-2010, 10:19   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

byochd sormuş:
bilgisayarın ekrankartı tamam rem tamam işlemci tamam bilgisayarı açıyorum pover çalışıyor anakartın ışığı yanıyor işlemci çalışıyor daha önce kasadan bir eksiklik olunca sinyal sesi geliyordu kısa veya uzun uzunn şimdi hiçbir ses yok açılıyor çalışmaya başlıyor ama monitöre görüntü gelmiyor

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
128mb anakart 256 mb rem 40gb harddisk

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.4506.2152; .NET CLR 3.5.30729)

ufuk_35
27-01-2010, 10:36   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
800 mesaj

Hard disk ışığı yanıyor mu? Kabloları kontrol edin bir kez daha.

arfobey
27-01-2010, 10:55   |  #3  
Yeni Üye
23 mesaj

koblaları kotrol et ve ekran kartının calıstıgından emın ol Kolay gelsın

bypchd
27-01-2010, 11:09   |  #4  
Taze Üye
14 mesaj

kabloları kontrol ettim elli kere hard disk olmasa bile ses vermesi lazım sinyal vermesi lazım artı ekrankartı da çalışıyo başka bir bilgisayarda denedim çalışıyo

Kapalı Hesap (158417)
27-01-2010, 11:36   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 8
1,060 mesaj

Arkadaşım öncelikle monitöre arkadan gelen 2kabloyu kontrol et. kırılmış olabilir,çıkar tak geene çalşmassa ozaman başka şey ler düşünelim
Aklıma gelen diger nedenleri toptan yazayım.
1-bios pilin bitmiş olabilir 2-power dügmesi temassızlık yapabilir 3-power -supply eski anakartın yeniyse anakarttan olabbilir 4-güç devresinde temassızlık olabilir 5-horizontal devresi yanmış olabilir.(koku gelse yazardın)6-ekran kartın yanmış olabilir 7-ekran kartın yerinden oynamış olabilir 8-ekran kartın takılı oldugu slot yanmış olabbilir. 9- hafıza modülleri uyumsuzlugu olabilir. inşallah servis garantin vardır.yosa butip arızalarla ugraşman zaman alabilir ve biraz teknik bilgi gerektirir kolay gelsin.

bypchd
27-01-2010, 12:04   |  #6  
Taze Üye
14 mesaj

Aklıma gelen diger nedenleri toptan yazayım. bende cevapları yazayım yavaş yavaş
1-bios pilin bitmiş olabilir
anakartın ışığı yanıyo çalışıyo yani
 2-power dügmesi temassızlık yapabilir
pawer düğmesine basınca kaşa çalışıyıo ilemcinin fanı vs işlem yapmaya başlıyo yani
3-power -supply eski anakartın yeniyse anakarttan olabbilir
zaten çalışan bir bilgisayardı ki durduk yere arıza verdi
4-güç devresinde temassızlık olabilir 5-horizontal devresi yanmış olabilir.(koku gelse yazardın)6-ekran kartın yanmış olabilir
güç devresinde bir problem gözükmüyo fan falan çalışıyo çünkü
7-ekran kartın yerinden oynamış olabilir
ekrankartını çıkartıp taktım yine aynı hatta yerine başkasını taktım  bu kez ekranaakım geliyo kendi ekran kartı da açlışıyo başka bilgisayarda denedim
 8-ekran kartın takılı oldugu slot yanmış olabbilir. 9- hafıza modülleri uyumsuzlugu olabilir. inşallah servis garantin vardır.yosa butip arızalarla ugraşman zaman alabilir ve biraz teknik bilgi gerektirir kolay gelsin.

Erhan Tiryakioğlu
27-01-2010, 12:57   |  #7  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj

Harddiskle Bir alakası yok Ufuk bey.

Öncelikle Monitörünüz Şu tüplü olan (crt) Monitörlerden mi ?
Ayrıca ekran kartının Power tuşuna basınca fanı dönüyormu buna bakın ve ayrıcaGülümseme monitörünüze giren güç kablosunu takıp kasaya giden görüntü kablosunu çıkartıp "NO SİGNAL Yazısının oluşup oluşmadığına bakınız [No signal yerine, no video output yazabilir]

Düzenleme : @bypchd

Bir kaç küçük düzeltme yapmak istedim.

2-power dügmesi temassızlık yapabilir
 2- Power düğmesi temassızlık ederse bilgisayarın açılmaz veya sarsıntı yaptırılınca çalışır.
 3-power -supply eski anakartın yeniyse anakarttan olabbilir
 3- PSU Eski olup anakartın yeni olması hiçbir şeyi değiştirmez PSU da WATT önemlidir zaten güç 
 kabloları anakarta uygun olur.
 4-güç devresinde temassızlık olabilir
 Güç devresinde temassızlık olsa hemde PSU'da olsa hiçbir bileşen tam olarak çalışmaz direk anakartı 
 yer,  anakartda yenilirse bilgisayar power tuşuna istediğiniz kadar basın çalışmaz.
 6-ekran kartın yanmış olabilir.
 Evet ekran kartı yanmış olabilir ancak direk ekran kartın yanmış git yenisini al dersek yanlış olur eğer crt 
 monitör kullanıyorsa (Bu sisteme CRT gider) Tüpü bitmiş olabilir (bence sorun bu).
 8-ekran kartın takılı oldugu slot yanmış olabbilir.
 Bu Slot kolay kolay yanmaz bu slot yanarsa zaten koku çıkar ve ankrtta aşınma olur sonu.ta bir kaç 
 deneme sonra tüm devreler yanmaya mahküm olur.

Son Düzenleme: Erhan Tiryakioğlu ~ 27 Ocak 2010 13:11
Erhan Tiryakioğlu
27-01-2010, 13:15   |  #8  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj

bypchd bey bu bilgisayarın parçalarını falan değiştirdikten sonra mı oldu bu yoksa normal her günkü gibi açarken birden açılmadımı monitör ?

bypchd
27-01-2010, 14:55   |  #9  
Taze Üye
14 mesaj
Alıntı: Erhan Tiryakioğlu  
bypchd bey bu bilgisayarın parçalarını falan değiştirdikten sonra mı oldu bu yoksa normal her günkü gibi açarken birden açılmadımı monitör ?
normal de bu bilgisayar kendi evinde iken açılıyo xpye hoş geldiniz yazısı geliyor fakat masa üstü görünecekken hafıza yada bellek küçük diye bir hata verip mavi ekran üzerine üç beş saniye gelen bir yazı ile kendini resetliyo du tekrar xp ye hoşgeldiniz yazısı geliyo fakat masa üstü görünmeden aynı yazı ile birlikde resetliyodu  aldım bilgisayarı ki arkadaşın ki idi bu hard diskinden alması gereken belgeler vardı kendi bilgisayarıma taktım bilgisayar açıp içindengerekli evrağı alınca tekrar yerine taktım ama dahaöncesinde ekrankartını çıkarmamıştım yerinden hiç çalıştırdım bilgisayarı herşey normal görünüyo baktım işlemci üzerindeki fan çalışıyo hard diskten ses geliyo ama bilgisayarı açınca normalde monütörde kendi monütörüm oluyo bu benimki takılı iken ilk açılıştan beş saniye sonra kırmızı ışık sarı oluyodu yanı başlama işleni başlıyodu ama onunkini takıyorum aynı monitöre ışık kırmızı yanmaya devam ediyo hiç bir değişiklik veya görüntü oluşmuyo artı çalışır vaziyette iken monitörden gelen fişi kasadan çıkartınca ekrandan elektrik akımının kesildiğini belli eden bises geli,yo normalde çallışan bir kasadan çıkartınca monitörden de çıkartınca kabloyu aynı ses çıkıyo hard disktendir hata demeyin o olsa ses verir sinyal verir hiçbir uyarı vermiyo

Son Düzenleme: bypchd ~ 27 Ocak 2010 15:06