Bilgisayarın ömrünü uzatmanın yolları

Kapalı Hesap (153334)
26-02-2012, 00:36   |  #26  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj
Alıntı: guneyozcan  
kurcalamamak ne lan. koy pc yi hiç açma ömrü uzun olsun...
zmanında babam bi hazır pc almıştı. geldigi gün açtım kapağı statik elektrikten gitti makina ...
babana da lan mi diyon.

free_x_man
26-02-2012, 00:42   |  #27  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
475 mesaj

uzun ömürlü bir sistem için çok kaliteli bir psu,çok çok kaliteli bir havalandırma ya da soğutma sistemi yeterlidir.gerisi yüzde 2-3'den fazla tesir etmez.aldığınız donanımın ömrü fabrikasyonda zaten belirlenir,donanımı alırken performans kadar işçiliğine de dikkat etmek gerekir.
arada sırada sistemi kapatıp dinlendirmek elbette faydalı olabilir..

Kapalı Hesap (153334)
26-02-2012, 00:45   |  #28  
Kapalı Hesap
6,419 mesaj

BILGISAYARI BOZAN FAKTORLER.

1: Bilgisayarin icini acip kurcalamak, zirt birt temizlemek.(2 senede bir temizlik ideal)toz nemi yutar yani iyidir.(fazlasi degil.)
2: Hiz asirtma yapmak o.c.
3: Sacma sapan zorlayici testlerden gecirmek.
4: Bilgisayara bisey olacak korkusuyla yasamak.
5: Bilgisayar toplamasindan anlamayana bilgisayar toplatmak.
6: Dengesiz surekli kasan antivurusler ve 1 den fazla guvenlik yazilimi kurmak.
7: Bilgisayari 70 80 90 derecelerde oyun oynatmak.(kastirmak)
8: Korsan win7 kullanmak yada win 8.(crack de dahil)
9: Bios gucellemek zirt birt donanim guncellemek.
10: Dengesiz bilgisayar kullanmak resetten ve kapatma tusuna basili tutup kapatmak 3 saniye.
11: Bilgisayarin surekli fisini cekip takmak.
12: Bilinmedik sitelerde gezip bilinmedik programlari yuklemek(sanalda yuklenenler haric)
13: Gaza gelip ip ve diger onemli bilgilerinizi internete sizdirmak.
14: Surekli yeni sistem denemek (isletim sistemi) ve beta alfa surumlerin kobayi olmak.(benim win8 alfayi yuklemem gibi)
15: Bilgisayardan anliyorsaniz(sozde) 2 ayda bir imajla geri getirin anlamiyorsaniz kurcalamayin bozulmadan 3 sene kullanin.
16: Kesinlikle tek diske 1 den fazla sistem kurmayin ozelikle xp win7 win7 pardus win7 ubuntu gibi.
17: Surekli format atmayin.(Uzun xp 98 me formati)
18: Bilgisayarinizi bekleme konumuna ekran korucusuna monitoru kapata hazirda beklete alip birakmayin.Monitoru ellebkapatip oyle kullanin acik vaziyette.(Dizustuler haric)
19: Bilgisayari surekli kurcalamayin ogrenmek istiyorsaniz sanal kurun virtual box gibi yada arastirin veya professiyonal kurslarda egitim alin.Bilgisayar kurcalanarak ancak bozulur.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (229766) ~ 26 Şubat 2012 01:18
dabbe1
26-02-2012, 02:27   |  #29  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,665 mesaj

diske birden çok işletim sistemi kurma ne demek? bende 2. disk yeri yok... ben notebook kullanıyorum ve 8 adet disk bölümü ayarladım şimdilik 3 işletim sistemi var Pardus 2011.2, LinuxMint 11 ve 7 enterprise 3'üde 64B bilgisayarlar 7/24 çalışabilir... BTM, ATM cihazları PC'dir... 7/24 çalışır sorunda olmaz...

Kapalı Hesap (153334)
26-02-2012, 03:27   |  #30  
Kapalı Hesap
6,419 mesaj
Alıntı: dabbe1  
diske birden çok işletim sistemi kurma ne demek? bende 2. disk yeri yok... ben notebook kullanıyorum ve 8 adet disk bölümü ayarladım şimdilik 3 işletim sistemi var Pardus 2011.2, LinuxMint 11 ve 7 enterprise 3'üde 64B bilgisayarlar 7/24 çalışabilir... BTM, ATM cihazları PC'dir... 7/24 çalışır sorunda olmaz...
linux hdd yi nasil kullanir windows nasil kullanir arastir lutfen.Ondan sonra win7 den diger linux surumlerinden ard arda hata alirsin ve cok agir calisirlar.cd rom veya dvd rw kitlenmeleriyle baslar hdd kitlene kadar devam.linux verileri farkli yazar win7 ayri xp ayri.
senin 3 kafan olsa 3 de diyecekki benim dedigimi yap.biri saga gitmek isticek biri sola biri sabit kalmak isticek.
Sanal makine ile gercek pc yi karistirmayin bir birine.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (229766) ~ 26 Şubat 2012 03:31
Jubei76
26-02-2012, 04:16   |  #31  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,579 mesaj
Alıntı: LZMA  
Windows Vista ve Windows 7 işletim sistemlerini kullanırsanız bilgisayarınızın ömrü az olur.
En iyisi siz Linux kullanın. (Pardus, Mint, Ubuntu, Suse)
Alternatif işletim sistemlerini araştırın.
Bu saydığın diğer açık kaynak kodlu işletim sistemlerinde işletim sistemini kurduktan sonra windowstaki  gibi exe dosyası kurabilirmiyim veya şöyle söyleyeyim ben Battlefield 3 ve diğer oyunları kurup oynayabilirmiyim ?

Son Düzenleme: Jubei76 ~ 26 Şubat 2012 15:10
İzmirlifare
26-02-2012, 11:26   |  #32  
İzmirlifare avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 37
1,391 mesaj
Alıntı: DETROID_35  
BILGISAYARI BOZAN FAKTORLER.

1: Bilgisayarin icini acip kurcalamak, zirt birt temizlemek.(2 senede bir temizlik ideal)toz nemi yutar yani iyidir.(fazlasi degil.)
2: Hiz asirtma yapmak o.c.
3: Sacma sapan zorlayici testlerden gecirmek.
4: Bilgisayara bisey olacak korkusuyla yasamak.
5: Bilgisayar toplamasindan anlamayana bilgisayar toplatmak.
6: Dengesiz surekli kasan antivurusler ve 1 den fazla guvenlik yazilimi kurmak.
7: Bilgisayari 70 80 90 derecelerde oyun oynatmak.(kastirmak)
8: Korsan win7 kullanmak yada win 8.(crack de dahil)
9: Bios gucellemek zirt birt donanim guncellemek.
10: Dengesiz bilgisayar kullanmak resetten ve kapatma tusuna basili tutup kapatmak 3 saniye.
11: Bilgisayarin surekli fisini cekip takmak.
12: Bilinmedik sitelerde gezip bilinmedik programlari yuklemek(sanalda yuklenenler haric)
13: Gaza gelip ip ve diger onemli bilgilerinizi internete sizdirmak.
14: Surekli yeni sistem denemek (isletim sistemi) ve beta alfa surumlerin kobayi olmak.(benim win8 alfayi yuklemem gibi)
15: Bilgisayardan anliyorsaniz(sozde) 2 ayda bir imajla geri getirin anlamiyorsaniz kurcalamayin bozulmadan 3 sene kullanin.
16: Kesinlikle tek diske 1 den fazla sistem kurmayin ozelikle xp win7 win7 pardus win7 ubuntu gibi.
17: Surekli format atmayin.(Uzun xp 98 me formati)
18: Bilgisayarinizi bekleme konumuna ekran korucusuna monitoru kapata hazirda beklete alip birakmayin.Monitoru ellebkapatip oyle kullanin acik vaziyette.(Dizustuler haric)
19: Bilgisayari surekli kurcalamayin ogrenmek istiyorsaniz sanal kurun virtual box gibi yada arastirin veya professiyonal kurslarda egitim alin.Bilgisayar kurcalanarak ancak bozulur.

kesinlikle....
birde gelen giden aynı şeyi yazıyor

7/24 çalıışır bilgisayar. tamam çalışır. çalışmaz demiyorum ama sen 5 saat çalışabilirsin durmadan. ama 7/24 çalışamassın

Jubei76
27-02-2012, 00:20   |  #33  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,579 mesaj
Alıntı: LZMA  
Windows Vista ve Windows 7 işletim sistemlerini kullanırsanız bilgisayarınızın ömrü az olur.
En iyisi siz Linux kullanın. (Pardus, Mint, Ubuntu, Suse)
Alternatif işletim sistemlerini araştırın.
Soruma cevap yokmu ?