Makinem, bütün ekipmanlarla birlikte UPS'ye bağlı ve UPS'yi açınca veya kablosuna elektrik gelince "power" düğmesine basmadan otomatik olarak açılıyor. Bu bir arıza mıdır veya BIOS'tan - başka bir yerden bir ayar mı yapılması gerekiyor? İleride bu durum herhangi bir soruna yol açmasın?
BİLGİSAYARIN OTOMATİK AÇILMASI
Dostum yapman gereken kesintisiz güç kaynağını iptap edip normal bir pirize takıp denemen oda olmuyorsa ve durduk yere başlamaş ise yazılım olmadı power jumpılına bak ne durumda...Saygılar...
Unutmadan sonradanmı meydana geldi yoksa yenimi olmaya başladı eğer öyle ise dediklerimi uygula.Saygılar
G.T.Computer Engineer
GT.Topaloglu@gmail.com sorun olursa mesaj atabilirsin...
Bios la alakalı bir sorun bu bios unuzda "Restore on ac power" seçeneğini off durumuna getirin yada disable bios dan bios a değişiyor.
UPS'yi iptal etmem mümkün değil. Sadece kasamın değeri 1000 ytl üzerinde ve elektrikler 203 V ile 238 V arasında gidip geliyor, sürekli de elektrikler kesiliyor. Böyle bir şehir cereyanına benim ekipmanlarımı direkt bağlamam akılsızlık ve tedbirsizlik olur. Bu olayın bana kalırsa UPS ile pek alakası yok. Diğer çözüm yollarını deneyeceğim. Teşekkür ederim. Saygılar.