bilgisayarın televizyona bağlanması nasıl yapılır?

Burgut
08-04-2008, 10:57   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
237 mesaj

Bilgisayar televizyon bağlantısı nasıl yapılır?

Beko 72VDN 100 Hz televizyonum var. 3 tane AV için scart, composit ve diğer çıkışların hepsi mevcut. Eski bilgisayarımı düzenleyerek ekran kartına S-Video kablosu aldım, taktım. Diğer ucunu da televizyonun S-Video çıkışına bağladım. Hatta birkaç farklı deneme daha yaptım. Kompozit bağlantıların AV çıkışını bilgisayarın S-Video çıkışına da bağladım. Ancak herhangi bir görüntü alamadım. Bu konu hakkında bana yardımcı olursanız sevinirim.

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 08 Nisan 2008 11:39
Borga-x
08-04-2008, 11:12   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Bu bağlantıları yaptıktan sonra TV'nde ve ekran kartının ayarlarını yapman lazım. Ekran kartının TV cıkısının hangısı oldugunu bır öğren once. TV'ye bağlarken Scart kablosu kullanabılırsın. TV LCD ise bunlarla hıc ugraşmadan DVI arabırımınden balayabılırsın. Bunu yapmak ıcın LCD tv'nın HDMI veya DVI  portunu kullanabılırsın.

Bence TV'ye bağlarken once scart ıle bağlamayı dene once

emre__
08-04-2008, 11:28   |  #3  
emre__ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,519 mesaj

walla ben bağlandım lcd tv ye s video ile tv den nereya bağlandıysan orayı seçiyorsun mesela philipste ext1(scart) exit2(scart) exit3(kompanet) ext4(kompanet) HDMI1 HDMI2 war ben kompenet girişine bağladım pcde s-video ile yanlız benin s-video kablosunun 1 ucu companet çıkışlı :) pc den de ek fonksiyon tuşlarıyla lcd/tv ablemli yer wardı oraya basıp denedim bağlandı yanlız tv yi tanıması için biraz bekli benim ilk denemede olmamişti (vista da böle )not pc deki ses çıkışlarınıda tv ye bağlamalısın yoksa tv den ses gelmez :)

Son Düzenleme: emre__ ~ 08 Nisan 2008 11:30
Burgut
08-04-2008, 11:29   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
237 mesaj

iyi güzel de, ben o ayarların ne olduğunu bilsem buraya "bana yardım edin" diye yazmazdım.. "Tvnin ve ekran kartının ayarlarını yapmak" deyiminden kasıt nedir? Nasıl ayarlar yapılacak? Televizyonumun baktığı yönü mü değiştireceğim? :) Ben akşam 3 saat boyunca bununla uğraştım ve çeşitli olasılıkları denedim zaten. Eski bilgisayarımdaki ekran kartı eski bir kart zaten. Nvidia Geforce 2 64 bit 64 mb ekran kartı.. Bilgisayarın konfigürasyonu çok yüksek değil. Yeni bilgisayar toplayınca eskisi boşa çıktı. Ben de bunu HTPC olarak değerlendirme kararı aldım. Ayrıca televizyonumun Beko flat tüplü 100 Hz bir televizyon olduğunu ve üzerindeki bağlantı çeşitlerini de yazdım. Ekran kartımdan sadece S-Video bağlantısı yapabilirim. Ekran kartımın S-Video çıkışından televizyonumun S-Video çıkışına bağlantı olabilir ancak.