Arkadaşlar bilgisayarınız aldığınız günden itibaren gereksiz dosya,virüs,hatalı kullanım,hasarlı dosyalar vs. yüzünden gittikçe yavaşlar.Ben sistemimi optimize etmek için kullandığım bazı program ve metotları sizlerle paylaşarak bu yavaşlamayı önlemek için bu yazıyı yazıyorum.
1)Anti Virüs
Arkadaşlar bir bilgisayarın olmazsa olmazı antivirüstür.Günümüzde pek çok marka ve versiyon bulunmaktadır.Benim size tavsiyem Eset Smart Secırity 4.Raminizden fazla çalmaz.Güncellemeri çok iyidir ve en hızlı sistem başlangıcı performansı vardır.(Bu seçimde birçok alternatif var.Ben bu en iyisidir demiyorum.Bunu yanlış anlamayın.)
ESET SS 4(Deneme Sürümü)
2)Advanced System Care 3
Bu program sistemenizdeki bozuklukları tarayarak onaran başarılı bir programdır.(kayıt düzeltme,çöp dosya,disk birleştirme)Ayrıca programda bulunan yardımcı programlar bölümünde internet güçlendirici,kısayol düzeltici,disk kontrolü,klon dosya bulucu vs. seçnekler sayesinde sisteminizi optimize edebilirsiniz.Programın türkçe desteği mevcut ve ücretsiz.
Advanced System Care 3(isterseniz ücretli olarak pro versiyonu alıp ek özelliklerinden yararlanabilirsiniz)
3)Ccleaner
Bu programı herkes bilir.Sistemdeki gereksiz çöp dosyaları bulup silebilirsiniz.Kayıt defterindeki sorunları bulup onarabilirsiniz.Her bilgisayarda kesinlikle olması gereken br program.Üstelik tamamen ücetsiz ve türkçe.
4)Revo Uninstaller
Eğer bir programı silmek istiyorsanız kesinlikle bir uninstal programı kullanmalısınız.Çünkü denetim masasından ya da programın kendi unistall seçeneğinden silerseniz , o program giderken arkasından birçok kalıntı bırakır.( kayıt defteri girdileri,aave dosyaları,kısayollar gibi).İşte bir programın %99 silinmesini yani arkasında hiç iz bırakmamasını istiyorsanız bu programı kullanmalısınız.Bir programı kaldırırken size güvenlü,makul vb. gibi seçenekler sunuyo.Birini seçip kaldır diyorsunuz.Programı kaldırıyo ardından kayıt defterindeki izleri buluyo onu da silebiliyorsunuz zaten herkesin tavsiyesi silmeniz.Program ayrıca sisteminizdeki gereksiz office doyalarını,,nternet dosyalarını da silebilen bir araç olanağına sahip.Türkçe ve kullanımı çok basit ve de ücretsiz.
5)Auslogics Disk Defrag
Bu programda sabit diskinizdeki parçalanmış,hasarlı ve sisteminizi yavaşlatan dosyaları birleştiriyor.Bu işlem kesinlikle gerekli bir işlem.Bu programın farkı ise bunu hızlı ve güzel şekilde yapması.Ayrıca HDD nizi taratiı % kaçlık bölümünün parçalanmış olduğunu görebilirsiniz.Program ücretsiz ama ne yazık ki türkçe değil.Ama kullanımı basit.
Umarım beğenirsiniz.....Programları mavi yazılara tıklayıp indirebilirsiniz.Sorularınız ve yorumlarınızı bekliyorum.