Laptop’ınızı Nasıl Kullanırsanız Daha Uzun Ömürlü Olur ?
Donanım ;
1. Bilgisayarınızı Toplu Taşıma Araçlarında (Tramvay, Otobüs, Minübüs v.s) Kendinize Çok Yakın Tutun Hele İniş Binişlerde, Yoksa Diğer Araçların Kapılarına ve Benzeri Yerlerine Çarpıp Kasası yada Anakartında Büyük Sorunlar Oluşturabilir ve Bu Sorunlar GARANTİ KAPSAMINA KESİNLİKLE GİRMEZ .
2. Bilgisayarınızı Kesinlikle Kapatırken (Kapağı Kapatırken) Hızlıca Kapatmayın, Eğer Kapatırsanız Bilgisayarınızın Estetiği Bozulur ve Ekranınızın Etrafında Çizikler, Bombeler ve Kırıklıklar Oluşmaya Başlayacaktır.
3. Bilgisayarınız Açık iken Yüksek Derecede Hızlı ve Ani Hareketler Yapmayın, Eğer Yaparsanız Bilgisayarınızın HDD’i (Harddisk) Çok Yüksek Derecede Hasarlar alablir ve Belkide Harddiskiniz Çalışamayabilir.
4. Bilirsiniz, Dizüstü Bilgisayarların Fan ve Soğutma panellerinin %80’i Aşağıdadır Özellikle Fan Çıkışları, Bu Yüzden bilgisayarınızı Masada veya Fanların Çıkış Boşluklarınının Kapanmayacağı Bir Yerde Kullanın. Böylece Bilgisayarınız Daha az Isınıp Daha Stabil Çalışacaktır, Emin Olabilirsiniz.
5. Bilgisayarınızın Çantasına Kesinlikle Sivri Uçlu Ve Çizici Aletler Koymayın, Eğer Çantanızın iç Bölmesine Sivri Uçlu Ve Çizici Aletler Koyarsanız Bilgisayarınızın Dış Kapağı Çizilecek ve Görüntü Hiç de Hoş Olmayacaktır.
6. Bilgisayarınızın Touchpad’ini çok Fazla Bastırmadan Ve Hızlı tıklayarak Darbelemeyin, Eğer Yaparsanız Gittikçe Bilgisayarınızın Touchpad’i Sizin Verdiğiniz Komutları anlayamayacak ve Gittikçe Tıklamak ve TouchPad’i Kullanmak Zor olacaktır.
7. Bilgisayarınızın Başında Eminim Yemek Yer kola Gibi Meşrubatlar İçeriz Ancak Bu Noktada Çok Dikkatli Olmalısınız.Eğer Bilgisayarınızın Üzerine Yanlışlıkla Meşrubat Dökerseniz Garanti Dışına Çıkacaktır ve Sizin İçin Gerçekten Büyük Maddi Sorunlar Yaşayabilirsiniz. Artık Yeni Çıkan Dizüstü Bilgisayarların Artık Klavyelerine Dökülen Sıvılar Fazla Bir Hasar Yapmıyor, Çünkü Artık Tuşlar Korumalı Durumda Yani Artık Böyle Bir Sorun Yok … Artık Zevk İçin Dizüstünü Çevirip Fan Girişlerinden sıvı Damlatırsanız O size Kalmış :) …
8. Bilgisayarınızın Üzerine Kitap ve Benzeri Cisimler Koymayın, Kırılma Riski olabilir ve Estetiği Bozulup Görüntüsü Bozulabilir.
9. Doğrudan Güneş Işığına Mağruz Bırakmayın Çünkü, Doğrudan Güneş Işığı Bilgisayarınızın Rengini Solduracak ve Güneş Işığına Mağruz Kaldığı anlar Isınma Sorunu oluşacaktır.
10. Bilgisayarınızı Tozlu ve Nemli Ortamlarda Kullanmayın, Tozlu erler Bilgisayarlarınızın Fanlarını Tozlandıracak Ve Bilgissayarlarınızın Fanları Dönmez Bir Hal Aldığında İşlemci ve Ekran Kartınız Daha Çok Isınacak Ve Performans Düşüklüğü oluşacaktır.
Bataryanızı Koruyun :
Bataryanızın Ömrünü Uzatın ;
1. Bilgisayarınızın Bataryası Yük Altında Değilken Eğer Bataryanız Ölmemiş İse Sizi 1 saat 30 Dakika Çalışmanıza İzin verecektir. Ancak Her Dizüstü Kullanıcısının Derdi olan ilin Gittikçe Çalışma Süresinin kısalması ve en Sonunda Dizüstü Bilgisayarınızı Masaüstü Bilgisayar Gibi Güç Kablosunun Her Zaman Prizde Kullanmak Zorunda Kalırsınız. Buna Pilim Öldü Diyebilirsiniz, Bu size Kalmış ancak Bunu Daha Geç Bir zamana Yani Bilgisayarınızın Bataryasının Ölmesini engelleyebiliriniz Ancak Eninde sonunda Ölecektir … Bunu Bilgisayarınızın Düzenli Yani, Şarjınızı Sonuna Kadar Bitirip Ardından Bilgisayarı Kapatıp Bataryanızı Tamamen Şarj Edip Ardından Şarj Girişinden Güç Kablosunu Çıkartıp Kullanarak Bataryanızın daha Çok Ömre Sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Bu Gerçekten Ömrünü Yükseltmekte.
2. Artık Neredeyse Tüm dizüstü ve Mobil Aygıtlarda Olan Bir Özellik olan Bluetooth Özelliğini Kullanmadığınız Sürelerce Kapalı tutun Bu sizin şarjınızın Daha Uzun Ömürlü olmasına Yarayacaktır.
3. Bilgisayarınızı Daha Fazla Kullanmak İstiyorsunuz o zaman Bilgsayarınızın Saydamlık gibi Özelliklerini Kapatmak Zorunda Kalacaksınız Demektir , Bu sayede İşlemci, Ram Daha az Yük Altında kalacak Ve daha az Güç tüketecektir. Ayrıca Ekranınızın Parlaklığınıda Düşürerek Daha Az Şarj Harcamış olursunuz.
ÖNERİRİM : Bilgisayarınızı Her Ne Olursa Olsun Sigortalatın. Bu sayede Bilgisayarınızı Düşürsenizde Üzerinne Sıvı Damlatılsada Sigorta Paraları Ödeyecektir…
Alıntı Değildir. Erhan Tiryakioğlu. Copyright by ERHAN TİRYAKİOĞLU All Rights Reserved…