Bilgisayarlara Google sistemi geliyor !

dead man
10-12-2010, 13:51   |  #1  
dead man avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
1,340 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2010

Chrome OS'un tanıtımında konuşan Google Başkanı Eric Schmidt, Microsoft'un Windows'u, Apple'ın Mac OS'u ve Linux'un yanı sıra Chrome OS'un da artık işletim sistemleri arasına girdiğini söyledi. Eric Schmidt, "Chrome OS, mevcut sistemlere ciddi bir alternatif olarak geliyor. Önümüzdeki yaz aylarından itibaren milyonlarca kişisel bilgisayarın Chrome OS'la çalışmasını bekliyorum" dedi.

Microsoft'a darbe


Chrome OS bazı uzmanlar tarafından "Microsoft'u hedef alan bir ürün" olarak değerlendiriliyor. Microsoft'un işletim sistemi Windows, dünya genelindeki bilgisayarların yüzde 90'ında yüklü bulunuyor. Windows, aynı zamanda Microsoft'un ana gelir kaynağı. Microsoft işletim sistemlerini geleneksel olarak sabit disklere kurulacak şekilde tasarlarken, Chrome OS internet bazlı çalışma temel olacak şekilde tasarlandı. 
Microsoft "bulut bilişim" adı verilen, internet üzerinden çalışan uygulama ve programlara biraz gecikmeli olarak ilgi gösterirken, Google uzun süredir birçok ürününü internet odaklı geliştiriyor. Google'dan Linus Upson ve Sundar Pichai, birçok kullanıcının artık bilgisayar başında geçirdiği zamanın büyük kısmını internet'e ayırdığına dikkat çekiyor. Google uzmanları, “Temelde bir tarayıcı olan bu işletim sistemi, bilgisayarı çok daha hızlı ve daha güvenli hale getirebilmemizi sağlıyor” görüşünü savunuyor.

Google 60 bin diz üstü dağıtacak
Chrome OS geliştiricileri, bilgisayarın açılması için gereken bekleme süresinin tarihe karışacağına dikkat çekiyor. Chrome OS yüklü bilgisayarlar, 7 saniyede açılacak. Kullanıcı 3 saniyede kendi kullanıcı adı ve şifresiyle sisteme giriş yapabilecek. Uygulama ve programlar yalnızca çok istisnai durumlarda sabit diske yüklenecek; bunun yerine web üzerinden çalışma tercih edilecek. Google, Chrome Web Store adını verdiği platformda daha şimdiden sayıları 500'ü aşan uygulamayı kullanıma açtı. Sistemin güvenliği için bilgisayarda ayrıca bir donanım modülünün yer alması planlanıyor. 
"Kişisel bilgisayarda devrim“ olarak anılan Chrome OS'un çalışabileceği yeni cihazlara ihtiyacı var. Chrome OS piyasadaki bilgisayarlara yüklenemiyor. Google, sistemin geliştirilmesinde deneyimlerinden yararlanmak üzere 60 bin adet diz üstü bilgisayar dağıtmayı planlıyor. Markasız bilgisayarlar 12.1 inç ekrana, klavyeye, touch pad'e ve internet erişimi için 3G modeme sahip. Google'ın deneme programına katılmak isteyenler http://www.google.com/chromeos/ adresindeki formu doldurup başvuruda bulunabiliyor.

Microsoft'tan yorum yok


Samsung ve Acer tarafından üretilecek Chrome OS yüklü ilk cihazların 2011 yazında piyasaya sürülmesi, Samsung ve Acer'i diğer üreticilerin izlemesi bekleniyor. Cihazların boyutunun yanı sıra fiyatları da hâlâ kesinlik kazanmayan, tartışmalı noktalar arasında yer alıyor.  
Microsoft yöneticilerinden yeni işletim sistemine ilişkin henüz bir yorum gelmedi. Microsoft, kullanıcıların pek ısınamadığı Vista'nın ardından çıkardığı Windows 7 ile büyük başarı elde etmişti. Microsoft, ana gelir kalemlerinden ofis yazılımları paketini de yenileyerek dökümanları internet üzerinden çalışmaya uyumlu hale getirdi. Hatta ofis paketinin bazı kısımları internette ücretsiz kullanıma açıldı.   
New York merkezli araştırma şirketi BGC Partners'in uzmanlarından Coline Gillis, „Google'ın pazarı sarsacak nitelikte bir yenilikle gündeme gelmesini beklemediğini“ söyledi. Bloomberg haber ajansının sorularını yanıtlayan Gillis, „Kimse kişisel bilgisayarların dünden bugüne tarihe karışmasını beklemesin. Google imzalı ürünlerin 2013'ten önce piyasalarda belli bir etkiye sahip olacağını sanmıyorum“ dedi.

mustafa2116
10-12-2010, 21:14   |  #2  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

7 sny çok falza abartılı gibi geliyor. Anlaşılan tıpkı aple gibi buda donanım+yazılım yapacak gibi.
Ayriyetten
Bilgisayarın açılış hızında büyük farklılıklar olabilir. Windowsun yaptığı küçük bir hile Bu farkın oluşmasına neden olutor. Hizmetler blogunu açtığınızda ana işlem ünitelerini açarsanız windows sanki sağdan soldan toplaya toplaya açılıyor gibi. bunca program yerine 6 program komutu yetmezmiydi diye insanın düşünesi gelmemzmi ??..

mancukya
10-12-2010, 22:09   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

7 saniye degil 1 2 saniyede baslama imkanida olur o sacma degil.
Sacmalik Cloud computer yani Bulut hava sistemi gibi makinende cok az sistemin temeli var program vs vs Netten olucak ben sahsen tutacaginis anmiyorum pek cok sirket denedi bunu basaramadi.
Android konusuna gelince dokunmatik olmayan sistemlerde tam bir rezalet hala anlamiyorum o sirketler o makineyi hicmi test etmeden cikartip satmaya kalkmislar ama Android ileride dokunmatik yaninda fare sistemlide yazilimi gelistirirse olabilir.
Buradada bu sefer Drivers vs vs sorunlari cikacak tabiki.

mustafa2116
10-12-2010, 23:00   |  #4  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

benimde söz ettiğim zaten bu. Bir çok deneme yapıyorum içlerinde bir çoğu hızlıyım diye yol alıyor ama bas geldin  şeklinde bir işletim sistemi beklemiyorum açılır ama biraz daha hızlı olur. Windowsu hızda ikiye katlayabilir. Sadece 7 sny fazla abartılı. Doannım başlangıçları uygualam bazları devreye gircek sadece bios açılışı 5 sny 2 sn yeden hdd de nasıl okunacakta açılcak ??.

Kapalı Hesap (169524)
11-12-2010, 15:32   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
41 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2010

Eleştiriler hemen Google'ın aleyhine,

Google Chrome browser çıkarkende bunlara rastlamak mümkündü ama gördüğünüz gibi google chrome hız rekorları kırıyor ve birçok kullanıcı tarafından da beğeniliyor.

Google önlemini çoktan almıştır Örn:Driver uyumsuzluğu. Arkadaşım hiç düşünmedinmi bunu yazarkene Google ilk olarak 60bin bilgisayarı özel olarak dağıtıcak, bilgisayarların herşeyi chrome os a göre düzenlenmiş olcak ilk bigisayarlarda driver uyumsuzluğu çok düşük ihtimal.

dead man
12-12-2010, 15:12   |  #6  
dead man avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
1,340 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2010

ARKADAŞLAR GOOGLE İŞLETİM SİSTEMİ YAPARSA ONUNLA İLGİLİ RESİMLERİDE BU SAYFADA YAYINLAYACAĞIM

dead man
16-12-2010, 15:54   |  #7  
dead man avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
1,340 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2010

BURADAN TANITIM VİDEOLARINI İZLEYİN

mancukya
16-12-2010, 22:33   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Ben Google elestirmedim Samsung Galaxy ve Tatooda Android kullaniyorum ama bir sey konusuyorsam denemis ve görmüsümdür sen hic bir Netbookda Android kullanmayi denedinmi ?
Kullanmak imkansiz gibi ayrica makine sayisi demek drivers demek bunun yaninda sorun demektir aksi takdirde apple taktigine gidersin
Su an icin Android dokunmatik olmayan sistemlerde hazir degil Cloud zaten  yeni bir sey degil ama onun icin bile makine sayisi artikca makinenin boot etmesi ve calismasi icin gerejkli drivers destegi gene sorun olur.
Microsofta rakip olan sirketlerin hepsinde asil sorunda bu ?
Linux icin Universal driversdi suydu buydu ne denedilerse hal edemediler Macda bunu bildigi icin belirli donanimlari kendisi seciyor.
bu elestiri degil gercekler.

dead man
18-12-2010, 14:41   |  #9  
dead man avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
1,340 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2010

google bir işletim sistemi yaparsa ii olur ama microsoft çok kızar