Oyun oynarken pc kendini kapatıyor. Resetleme değil yalnız. Direk kapanıyor. Powera basıp tekrar açmak zorunda kalıyorum.
Sorun sıcaklıkla alakalı değil.Bütün değerler normalin altında.Güç kaynağından olabilir diye düşündüm ama o da dandik
değil.Sorun ne olabilir?Elektrik prizinden olabilir mi?yardımmmmmmmmmm........
bilgisyar aniden kapanıyor
toprak hatlı olması(sahte değil)kesin gerekir tabii,birde en iyisi UPS ile kullanmak.Anakart işlemci yük.sıcaklığı dolayısıyla kapatıyor olabilir,powersupply den(çok eskiyse,kondansatörler şişmiş olabilir)kaynaklanabilir fanlarını kontrol ettir\temizle,birde ram uyuşmazlığından yapabilir,özellikle farklı frekansdalarsa...vs.,ramlerin yerini değiştir dene.Ayrıca bios ayarlarından ne kadarlık sıcaklıkta bilgisayarın kapatıldığına bak,gereğinden düşük bir sıcaklığa ayarlanmış olabilir..
Senin problemin
Power supply den kaynaklanıyor olabilir.Güç kaynağı ii bişi olabilir ama sonuçta elektronik cihaz.Üzerinde ki kondansatörler şimiştir makinayı kapatıyordur.
tirex_xSenin probleminKatılıyorum
Power supply den kaynaklanıyor olabilir.Güç kaynağı ii bişi olabilir ama sonuçta elektronik cihaz.Üzerinde ki kondansatörler şimiştir makinayı kapatıyordur.
Borga-xben detirex_xSenin probleminKatılı
elvis32Borga-xben de hepinize katılıyorum...bentirex_xSenin probleminKatılı
%90 ihtimall pwer sub.. oluyordur arkadasın dedigide dogru yada powerin gücü makineyi kaldırmıyodur oyun oynarken işlemci daha fazla calısma ihtiyacı duyuyor buna baglı olarakda elektirik tüketimi artıyor güçç yetmeyince kapanıyordur
kronikmagdurelvis32bende arkadaslar gibi dusunuyorum elektrik prizinden olsa zaten sadece oyun oynarken kapanmaz ,Borga-xben de hepinize katılıyorum...bentirex_xSenin probleminKatılı
Power supply den kaynaklanıyor olabilir.Güç kaynağı ii bişi olabilir ama sonuçta elektronik cihaz.Üzerinde ki kondansatörler şimiştir makinayı kapatıyordur.tabi bu ekran kartının ısınmasından kaynaklıda olabilir, sogutma yetersizliğinden, sadece psu kaynaklı olsa idi normal calısmada da reset atması gerekirdi internet sayfalarında dolasırken mesela....
ÜyeTeşekkür Sayısı: 087 mesajKayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007Arkadaşım bunun sorunu remlerin veya işlemcin olamaz şayet öyle olsaydı makinen reset atardı. anakartta böyle bir soruna sebebiyet vermez bunun tek bir sebebi var ekran kartının aşırı derecede ısınmasıdır. ben bunun psu dan kaynaklandığını da zannetmiyorum düşük bir olasılık bence. eğer psu dan olsa başka zamanda aynı hatayı verebilirdi ama sadece oyun oynarken yapıyor diyosan ekran kartındandır. eğer ekran kartının markasını vede fanlı fansız oluşunu yazarsan daha da fazla yardımcı olabilirim.
Yıllanmış ÜyeTeşekkür Sayısı: 0445 mesajKayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006ekran kartından olsaydı cihaz 1 kapanıştan sonra ekran kartı soğuyana kadar makina düzgün çalışmazdı
pc lerde oyun oynarken makina daha fazla kasılır ve daha fazla güce ihtiyaç olurÜyeTeşekkür Sayısı: 087 mesajKayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007:) yanılıyorsun bence. ekran kartı format atarken bile makineyi katledebiliyor eğer ısındıysa. bunu yıllarca yaşadım. ayrıca sıcaklaşan ekran kartı soğumadan da çok güzel bir şekilde çalışabilir bu makineyi tekrar kapatmasına ne engeldir nede makinenin çalışmasına engeldir.