Bilgisyarım açılmıyor.

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
mtl
23-08-2005, 10:23   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
17 mesaj

Herkese merhaba,
Iki gun once bilgisayarimi normal bir sekilde kapattim. Iki saat sonra bilgisayarimi tekrar acmak istedim, kasa, cpu fanları calisti ama hepsi o kadar. Bilgisayar oylece kaldı. Bes dakika bekledim sonuc yine aynı. Dugmeden kapatım fisi cektim, sonra yine acmaya calıstım, sonuc yine aynı. Sunu da ekleyeyim, baslangıctaki "bip" sesleri gelmiyordu.

Ertesi gun sabahtan bilgisayar nasil olduysa sorunsuz calisti.

Aksam uzeri yine ayni sorundan calismadi. Bunun uzerine kasayi soktum ve parcalari tektek cikartip tekrar yerlerine taktim, statik elektrik olabilecegini dusunerek topraklama yaptim (kasaya).

Bu defa yine calistirmayi denedim, bu defa da ilk "bip" sesinden sonra makine bekliyo sonra bi daha "bip" sesi gelyo. Bu boyle devam ediyo ve sonucta bilgisayar acilmiyo.

Bilgisayari tekrar acma-kapama dumesinden kapatıp actim, yine onceki gibi fanlar calisti ama sonrasında ne "bip" sesi nede baska bir sey...

Anakartim   : MSI 965PE Neo 2
Islemci     : P4 2,66 MHz
Ekran Karti :Asus fx 5200 (128 MB)
Disk        :Samsung ATA133 80GB
Kasa        :300 Watt ATX

Kasada tek fan var (o da guc unitesinde olan) + cpu fanı + anakart ustundeki kucuk fan.

Yardimlarinizi bekliyorum...

Son Düzenleme: mtl ~ 23 Ağustos 2005 12:56
jaina
23-08-2005, 18:33   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

Ramlerini kontrol et, bip sesi birşeylerin yanlış olduğunu gösteriyor. ( eğer devamlı ise)

Bilgisayarında sadece gerekli olan şeyleri bırak yani varsa
ikinci harddiski
iki ramden önce birini sonra diğerini
optik okuyucuları, pci kartlarını

bunları çıkar ve tekrar dene, bakalın ne olacak.

bluebeta
24-08-2005, 00:38   |  #3  
Yeni Üye
40 mesaj

bilgisayarı açtığın zaman işlemci ilk önce agp yuvasını yani ekran kartını okur. daha sonra ise ram ini okur. ekran kartının bozulması biraz zordur. bence senin ram inde sorun var. anladığım kadarıyla senin bilgisayarına elektrik geliyor fakat ekranda bir değişiklik olmuyor. bence iki ram in varsa önce birini çıkar. açılmazsa onu tak diğerini çıkar. o zaman açılacaktır. eğer tek ram in varsa bir arkadaşından ram ini ödünç al ve onu takıp açmayı dene. eğer bilgisayarın sorunsuz bir şekilde açılırsa ram in bozuk olduğu kanıtlanır. sen de gider yeni ram alırsın...

mtl
24-08-2005, 11:05   |  #4  
OP Taze Üye
17 mesaj

Anakartim dual ram destekli ve 2 adet 256MB DDR ram im var. Ama herhangi bi darbe gormeden ramler arızalanabilir mi?

craftsmansalih
24-08-2005, 16:07   |  #5  
Üye
77 mesaj

bu bib sesini keske bi tanımını yapsaydın ama diğer arkadaşlarımızın söylediği gibi ram de bi sorun olabilir ve iki ramın varmış ve ramlarin birini sök ve dene ve slotlarını değiştirerek dene derim ayrıca ram ler niye bozulmasın ki onlarda sonuçta bi parça ayrıca cımbız vs gibi seylerle slotu temizlemini tavsiye ederim ama dikkaettli ol bunu yaparken anakartıda boz ma ihtimalin var....

mtl
25-08-2005, 12:06   |  #6  
OP Taze Üye
17 mesaj

Arkadaslar ram lerin biri arizali cikti. Yazdiginiz gibi yaptim, sorunum cozuldu.
Hepinize cok tesekkur ederim...