sistem şöyle;
core2 duo e6850 3.0 ghz
asus p5k-e wifi/ap
asus eah2600xt 256 mb ddr4
3x250 gb seagate 16 mb cache sata2 HDD (sistem diski raid 1)
asus dvd rw
700 w tagan psu
4 gb kingston ddr2 800
22" samsung 226bw lcd
64 bit vista bussines
Arkdaşlar, ben donanımdan biraz anlarım, pc yi kendim topladım ve kurdum, ama işin yazılım kısmına gelince kafam karışabiliyor. Bazı sürücüleri kazara yanlış yükleyebiliyorum ya da bilgisayarımda olmayan donanımların sürücülerini, öyle bir sorun mu anlamadım, ama aygıt yöneticisinde aşağıdaki aygıtlar sarı ünlem veriyor ve windows sürücü yükleyemedi hatası görünüyordu ben de bunları devre dışı bıraktım.
ADS Instant HDTV PCI ROOT\MEDIA01 This device is disabled.
Asus Video3D Device ROOT\ASUSOTHERDEVICES02 This device is disabled.
ASUSTeK Europa II Hybrid Capture Device ROOT\MEDIA00 This device is disabled.
Enhanced Display Driver Helper Service ROOT\ASUSOTHERDEVICES01 This device is disabled.
Ondan sonra oyunlarda kasmalar oldu. Ben gerçi sistemi biraz fazla zorluyor gibiyim. Ekran kartı ayarlarından ve oyun ayarlarından tüm özellikleri en iyiye ayarlıyorum genelde ama, ayarlamadığımda da kastı. Hatta DVD video izlerken bile görüntüde donmalar oldu. Artı ilk başta işlemcimin herhangi bir uygulama açık değilken, yani özellikle işlemciye yüklenecek bir uygulama açık değilken, yüzde 10 unu bile kullanmıyorken, şimdi yeni açıldığında bile bilgisayar, işlemcinin yüzde 50 ila 100 ü arasında değişen oranlarda kullanıldığını görüyorum. Şu anda kaspersky virüs tarıyor, belki virüs kapmıştır dedim. Ama yukarıdaki aygıtları devre dışı bırakmam da buna neden olmuş olabilir diye de düşündüm. Bu aygıtların ne işe yaradığını da anlamadım işin açıkcası. Sistem aslında güçlü, vista taban puanım 5,6 ile 3b oyun grafikleri, sonra işlemci 5,7 geri kalanı 5,9. Pes6 oynarken bile, ayarları biraz kısmış olama rağmen donmalar oldu, dediğim gibi dvd video izlerken de. Neden olabilir ve bu aygıtlar nedir, ne işe yarar, çakışma mı var,,, bir yardım lütfen...