Bilişimle İlgili Meslek dalları???

kyotoprotokolü
18-10-2010, 19:50   |  #1  
kyotoprotokolü avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,327 mesaj

Arkadaşar bir karar vermek istiyorum. Bu sene s YGS-LYS sınavlarına girecem.

Şuan Tic. Meslek lisesinde Bilişim Teknolojileri bölümünde okuyorum. Seneye alacağım Puana göre bir Meslek seçecem. Şuan bunları araştırıyorum.
Sizede sormak istedim. Bu konuda bilgisi olanlardan faydalanmak isterim.

Şöyle bir soru sormak istiyorum. Üniversite'yi kesinlikle Bilgisayar ve teknoloji ile alakalı bir bölümde okumak istiyorum.

Size sormak istediğim Bilgisayarla ilgili seçebileceğim Hangi meslekler var?
Bunlar arasından hangisini seçmem daha iyi olur?
Puanlar hakkında da bir bilginiz varsa beni aydınlatırsanız sevinirim.
4 senelik bir fakülte bitirmeyi düşünüyorum. Ama 2 senelik mesleklerde söyleyebilrisiniz. Yalnız önerdiğiniz meslek 4 veya 2 senelik diye belirtirseniz sevinirim.

Benim şuana kadar bulduklarım aşağıda;

Bilgisayar mühendisliği
Yazılım mühendisliği
Sistem mühendisliği
Bilgisayar Sistemleri ve Ağları
Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri
Bilişim sistemleri mühendisliği
Bilgisayar Programcılığı

Ben bunları buldum. Sizinde bildiğiniz veya önerileriniz varsa ve benimle paylaşırsanız çok güzel olur.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Haydi kalın sağlıcakla....

kyotoprotokolü
18-10-2010, 20:01   |  #2  
kyotoprotokolü avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,327 mesaj

Meslek aklına gelmeyenler, Görüşlerinide bildirebilirler. tecrübeli tecrübesiz herkesin yardımlarını Bekliyorum

Tekrar teşekkürler.

Atilla Sarıtaş
19-10-2010, 05:47   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
5,871 mesaj

Bende Mesleki Açık Öğretim Lisesi - Bilişim Teknolojileri bölümündeyim. Seneye 4 alt bölüm seçilebilecek.

Bilgisayar Teknisyenliği
Veri Tabanı Programcılığı
Web Programcılığı
Ağ İşletmenliği 

'Bilgisayar Teknisyenliği'ni eledim. Neden ?
Bana daha çok köşe başı bilgisayarcılığı anımsatıyor. İş garantisi olmamakla beraber kendi işini kurup kendi geminin kaptanı olacaksın. Geliri garanti değil ve fazla klasik problemlere yardımcı olacaksın. Format, Modem kurulumu, Parça satışı vs.

"Veri Tabanı Programcılığı"nı eledim. Neden ?
Biraz ağır ve biraz alt yapı gerektiren bi alan. Şimdiye kadar hiç meşgul olmadığım bi bölüm.

"Web Programcılığı"nı eledim. Neden ? 
Veri Tabanı Programcılığına yakın bi dal. Programlama dili bilgisi ve Web Tasarım'dan anlamak gerekiyor. Webmaster'lık hiçbir zaman alanım olmadığı için tercih etmedim. 

Ağ İşletmenliği'ni seçtim. Neden ? 
Bilgisayar Teknisyenliğine yakın bi dal. Teknik bilgi fazlasıyla gerektiriyor. Gerektiğinde mantık yürütmek gerekiyor. Kendi işini kurmadan özel bi firmada görev alabilirsin. Gelirin ve giderin belli olmakla beraber kısıtlı insanlarla muhattap olursun.

Benim şahsi görüşlerim bunlar. Bu meslekleri bana anlat desler bu şekilde özetlerim.
Ama 'Ağ işletmenliği'ni seçmem %100 değil. Ama %90 buraya gideceğim.

Ayrıca burdan biraz bilgi edinebilirsin. 
Alan isimleri okuldan okula değişecektir muhtemelen. Bunlar Mesleki Açık Öğretim Lisesi alanları. Ama genel olarak birbirine yakın oldukları için bişeyler yazmak istedim.
Burda yazılanlar ayrıca benide ilgilendirecek :) 

Hayatta başarılar dilerim. Umarım herşey gönlünce olur. :)

Son Düzenleme: Atilla Sarıtaş ~ 19 Ekim 2010 05:49
Kapalı Hesap (158417)
19-10-2010, 08:40   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 8
1,060 mesaj

Ya bende kız meslek lisesi bilişim teknolojileri bölümü web yasarım programcılığı alanındayım kesinlikle bilgisayarla ilgili bir bölüm istiyorum.

Bu sene meslek liseleri için yeni teknoloji fakülteleride var dershanedeki rehberlik öğretmenimiz yeni açıldığı için puanlarıda düşük olur demişti ama taban puan kitapçığına bakıyorumda bi hayli yüksek benim de bir sorum var arkadaşlar bilen arkadaşlar varsa çok iyi olur
"Şimdi bu yeni açılan teknoloji fakültelerine meslek liseleri girebiliyorya yalnız internetten araştırdım ek puan almadan girebilecekler türünde bi kısım vardı yani arkadaşlar saçma değil mi ya hiç bişe anlamadım vallaha 
https://www.chip.com.tr/forum/mes ... teleri_t179819.html

kyotoprotokolü
19-10-2010, 18:22   |  #5  
kyotoprotokolü avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,327 mesaj

@Atilla sarıtaş verdiğin bilgiler için teşekkürler. Linkteki pdf dosyasını da inceliyorum.

@No CoMmEnT teknoloji fakültelerini senden duydum. Şimdi biraz da onlara bakacam.
Ama yeni açılmasına rağmen puanın yüksek olması  bence normal. Ne de olsa Teknoloji.... . İnşallah istediğimiz yerlere yerleşiriz.

Başka fikirleri olan arkadaşlarda paylaşabilir. sadece biz değil bir çok kişi açısından yararlı olacak sanırım.

makova61
22-06-2011, 16:55   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj

arkadaslar bende bılısım teknolojılerı okuyorum lıse 2 bıttı bu sene lıse 3 e gectımm programlama temellerınde oldukça basasrılıyım ancak ben daha lıse hayatım bıtmeden hangı meslege gıdıcem hangı meslekte daha basarılı olurum acıkca bılmıyorum bu sene ıns. verı tabanını secıyorum ama bı sıkıntı var bız 10.sınıf ( lise 2 ) ta ne matematık ne fızık ne bıyolajı gorduk bu derslerımız yok koskoca bır senede matematıgın m sını gormedık ılerkı hayatımızda yanı lısenın bıtıp unuversıteye gectıgım zaman bu matematık tekrardan onume cıkarmı cevaplarınız ıcın tesekkur ederım ayrıca yaptıgınız konusma benı azıcık olsada aydınlattı

melen
22-06-2011, 18:09   |  #7  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
3,638 mesaj

Eğer çok bütçen varsa yurtdışında okuyacak kadar oyun programcılığını seç derim. Hem oyun yazarsın saatlerce bilgisayarda kalırsın, bu arada otomatik olarak sonuçta Windows bilgisi ve donanım bilgisi de gerekir; yâni tam olarak bilgisayarcı yaptırır seni; hem de oyun yazarken eğlenirsin.

Alıntı: makova61  

arkadaslar bende bılısım teknolojılerı okuyorum lıse 2 bıttı bu sene lıse 3 e gectımm programlama temellerınde oldukça basasrılıyım ancak ben daha lıse hayatım bıtmeden hangı meslege gıdıcem hangı meslekte daha basarılı olurum acıkca bılmıyorum bu sene ıns. verı tabanını secıyorum ama bı sıkıntı var bız 10.sınıf ( lise 2 ) ta ne matematık ne fızık ne bıyolajı gorduk bu derslerımız yok koskoca bır senede matematıgın m sını gormedık ılerkı hayatımızda yanı lısenın bıtıp unuversıteye gectıgım zaman bu matematık tekrardan onume cıkarmı cevaplarınız ıcın tesekkur ederım ayrıca yaptıgınız konusma benı azıcık olsada aydınlattı
Anadolu Teknik Ticaret mi yoksa Ticraret Meslekte mi okuyorsunuz ?

Son Düzenleme: melen ~ 22 Haziran 2011 18:14