Yeni bir sorumuz geliyor arkadaşlar; buna bakmadan önce ilk Bilmece Bildirmece konusunu mutlaka okuyun. Bunu orada da yararlanacağınız bir şeyler olduğu için tavsiye ediyorum, yanlış anlaşılmasın; bu soruyu çözebilmek için onu çözmüş olmak, ya da orada ortaya çıkan şeyden haberdar olmak gerekmiyor...
Sorumuz mükemmel sayıları bulan bir program. Mükemmel sayı dediğimiz şey, çarpanlarının toplamına eşit olan sayı. Çarpan dediğimiz şey de, bir sayıyı tam bölen sayılar. Örnek vereyim efendim:
6 sayısı ilk mükemmel sayı. 6'ya tam bölünen sayılar: 1,2 ve 3. Bunların toplamı da 6 ediyor.
28 sayısı, ikinci mükemmel sayı. 1,2,4,7,14 sayıları, 28'in çarpanları ve toplamları da 28.
Bizim programımız da, verilen bir sayıdan küçük mükemmel sayıları listeleyecek. Ne de güzel değil mi? Mükemmel bir program...
Haydi bakalım, cevapları bekliyorum. Bu arada nedense, C++ öğrenmek isteyen arkadaşlar birden ortadan kayboldular. Her gün sorular soruluyordu, ne güzel şeyler yapılıyordu, small_ticket'la baş başa kaldık.