arkadaslar bos pcye yenı sıstem yuklerken cdden on yukleme gelmıyınce bıos ayarlarından cd romu 1 aygıt belırlıyoruz, ben denedım del tusuna bastım. ve bıos acıldı ama cok karısık hangısıne gırıpte cd romu 1 aygıt belırlerız, arkadaslar yardım edermısınız,,
bios ayarları
yahu yokmu yardım eden su basıt konuya uzmanlardan yahu buyuk sorunlara cozum buluyorsunuz buna mı bulamıyorsunuz
Tabi edelim ama anakartın nedir? anakart markalarına göre menüler farklı olabiliyor ama genelde bios açılınca önce Boot bölümünü sonra boot device bölümünü buldunmu sıralamayı orda görürsün.MSI anakarlarda biraz karışık ama ASUS anakartlarda çok basit
arkadaşım öncelikle biosa girdiğin zamn (ki biosun hangisi bilmiyorum )orada integralted perials ( doğru yazamadım ama sen anlarsın orada görünce)
bi bakıver fisrt, second, third boot device yazar orada fisrt olana enterle sonra cd romu enterle save & exit deyip biostan çık
-eğer integ.. diye bişey yoksa oradaki her menüyü incele bakıver boot device şeklinde yazılar olur-
http://content.answers.com/main/ ... S_Setup_Utility.jpg aynen boyle ama nereye gırıp yapıldıgını bılmıyorum
yalnız anakartım abit-sg-80-dc
saygıdeger arkadasım sadece cd romun ustune gelıp enterlıyacagız mı? yani +- kullanmıcaz demı..
bıde kaydederken f10 basıcaz demi
arkadasım dedıgının aynısını denedım benım biosta advenced bıos featurese girdım orada ıkı tane cd rom var hangıse tıklayıp oluyor anlayamadım..
Arkadaşım şu adımları aynen not et.
1-advenced bıos featurese gel ve enter yap
2-Çıkan menüden en aşağıda olan boot sequence yazana gel karşısında press enter yazar ona gel enter yap
3-Çıkan menüde en üstte üçtane seçenek var şu şekilde
1st boot device karşısında cd rom yazması lazım değilse üstüne gel enter yap çıkan seçeneklerden cd romu seç enter yap
2st boot device buna gel ve enter yap çıkan seçeneklerden hardiski seç enter yap
3st boot device bu önemli değil öyle kalabilir
Bunları yaptıktan sonra F10 tuşuna bas karşına çıkan OK onayına enter yap sistem yeniden başlayacak
matrax551bu resmin konuyu açanın bıosuyla bi alakası yok
resim vermiş zaten
ya cdrom vveeya dvd yazan yere gel +'ya bas artık cd roomu dvdmi srücün hangisiyse onu seç sonra f10 bas yes de:) bios oldu
vallahı black rose arkadasım galıba cd romu yapılmıs bır bılgısayr oldugu ıcın ıkı tane gozukebılır... ama gırdıgımde ıkı tane cd rom vardı vallahii..
beinn45vallahı black rose arkadasım galıba cd romu yapılmıs bır bılgısayr oldugu ıcın ıkı tane gozukebılır... ama gırdıgımde ıkı tane cd rom vardı vallahii..kardeşim hala yapamadırsan pm at
bios ayarlarından hdd olanı cd roma cd rom olanı da hdd ye çevir
bu kadar
first boot device: cdrom
second boot devıce: harddısk
thırd boot devıce cdrom
boyle yazıyor yanı, sımdı anladım, anlıcagınız fırst:1 inci demek, cdrom bırıncı yerde ozaman ok hallettım
tsskler