sevgili forumdaşlar biosumu bilgisyarımı aldıktan yaklaşık 7 sene sonra şimdi güncellemeye karar verdim şimdiye kadar 7 adet güncelleme verilmiş anakart sitesinden
-şimdi ben teker teker bu güncellemeleri yüklemeli miyim?
-hepsini aynı cdye atıp bi kere de güncelleyebilir miyim
-sadece son güncellemeyi yapsam yeter mi?
Anakartımın Adı:
ASRock 775Dual-880Pro
bios:AMIBİOS
http://www.asrock.com/MB/overview.asp?Model=775Dual-880Pro BU DA SİTESİ
YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM
bios güncelemesinde ikilemde kaldım
bilgisayarıma 2 adet 1 gb lik 667 mhz ram aldım bunları uyumlu olmasına rağmen çalıştırmadı bios un güncelleştirmelerine bakarken 667 mhz için bir güncelleme yaptığını gördüm bu güncellemeyi uygularsam ramlerim çalışır diye düşündüm
http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=775Dual-880Pro&o=BIOS bu da güncellemelerin linki bakabilirsin
Evet doğru söylüyorsun ama bios güncelleme çok kolay ama aynı zamanda riskli bir iştir eğer daha önce yapmadıysan çok çok dikkatli olmalısın heleki tam bios güncellemesi sırasında elektrik kesilirse kötü olur,şimdiden kolay gelsin.
saolasın kardeş de keşke sorumun cevabını da vereydin
7 Yıllık bir Pc için mutlaka yapılmalı hem Bios Güncelleme faydalı iştir, Pc daha stabil çalışır, yeni çıkan uyumsuz donanım varsa onları da tanır hale gelir ama bu işi kolaylaştırmak kimsenin aklına gelmiyor nedense, Yani Teknoloji nerelere geldi, bir yazılım yapılsa bios güncelleme Driver Güncelleme gibi basit olsa, kimsede yaparken zorlanmasa ...
Asus bu işe yaptığı bir programla çok kolaylık getirmişti, Arkadaşım gözümün önünde kendi sitesinden o programı çekip, sadece iki dakikada risksiz biosu güncellemişti, bu işe tüm anakart üreticileri el atmalı, kendi markalarına böyle destek vermeliler ...
sana katılıyorum ben de ama sen de sorumun cevabını vermemişsin be kardeş
forumdaşlar yardımlarınızı bekliyorum
Tabiki en son çıkanı yükleyeceksiniz ama Bios hakkında yeterli bir bilgin yoksa hiç bulaşma riskli iştir, hafif bir hata ile Bilgisayarın açılmayabilir ...
yani sadece en son çıkanı mı yüklicem??????