asus marka ve M2A-VM modelindeki anakartımın güncel yazılım indirme ve kurma programı vasıtasıyla, www.asus.com sitesinde tavsiye edildiği üzere en güncel bios sürümünü bilgisayara yükledim, aslında yüklenip yüklenmediği konusunda emin değilim ki sıkıntı burada başlıyor. Yükleme tamamlanıp PC yeniden başlatıldığında sistem açılmıyor sürekli kendini resetliyordu. Bin bir zorlukla biosu eski haline getirmeyi başardım fakat herşey eskisi gibi değildi. Asus marka Nvidia GS 8400 ekran kartımdan monitör'e herhangi bir görüntü gitmiyordu velakin sistem çalışıyordu. Bu durumda çalışan sistemi görebilmek ve kullanabilmek için On-Board Ati chipset'li ekran kartını kullanmaya başladım ki hala daha onu kullanıyorum.
Kendime, arıza nereden veya neyden, hangi parçadan kaynaklanıyor diye bir soru yönelttiğimde, cevap olarak ve de çözüm yöntemi olarak şunları uyguladım;
+ Ekran kartımı başka bir PCI-Ex slotlu anakartta denedim ve aldığım sonuç pozitif, ekran kartım sağlıklı bir şekilde çalışmaktaydı.
+ Yeni sayılabilecek ve başka bir PC de çalışmakta olan ekran kartını kendi anakartıma monte ettiğimde ise sonuç yine pozitif. Kısacası slot arızalıdır düşüncem ortadan kalktı.
Benim nedenini bir türlü anlayamadığım ise şu, kullanmakta olduğum anakart sadece ve sadece benim ekran kartımı görmüyor, 4 tane farklı ekran kartı denedim hepsi çalışıyor fakat daha önceden çalışan kendi ekran kartımı takınca en ufak bir sinyal yok. Yukarıda da yazdığım gibi ekran kartımda herhangi bir problem yok. Yardımlarınızı bekliyorum, hepinize teşekkür ederim...
Bios güncelledim ve ekran kartım çalışmıyor!
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
OP Taze Üye
3 mesaj
bios üzerinden sadece öncelik ayarı yapılabiliyor ki PCI-Ex ilk sırada, on board vga yı devre dışı bırakabileceğim bir menü bulamadım. Yıkama fikrine gelince, bir ıslak mendil ile güzelce silip bir süre kurumasını bekleyeceğim sonucu açıklarım. Teşekkür ederim.
OP Taze Üye
3 mesaj
Başka bir öneriye ihtiyacım var birileri mutlaka birşeyler biliyor olmalı...