BIOS GÜNCELLEME-Exper

alonesinan
17-05-2010, 23:34   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

Arkadaşlar bıos sürümüm 2 yıl eski ve görüntü bıosu sürümüde aynı bunları nasıl güncelleyebilirim. Bazı  anlatımlar var zor yada  anlayamadım.Yardımlarınızı bekliyorum.

Son Düzenleme: alonesinan ~ 17 Mayıs 2010 23:54
mcafee23 ayrılmıştır
17-05-2010, 23:39   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

resimleri göremiyoruz ama tahminime göre everest programından alınmış galiba.
Burakın bios 2 yıldan eski olsun fazlaca böyle yönlendirmelere takılmayın.2 sene civarı ise zaten yeni sayılır.Zaten anakart üreticileri işletim sisteminden----->işletim sistemine yeni bios yayınlıyorlar.Sizinkinin yenisi belki yoktur bile

hem yeni versiyonda çok köklü bir değişiklik  olmayacak emin ol onun için olur olmaz herşeyi yüklemeyin bilgisayarınıza
beta bios'a falan denk gelirsiniz (Konuya hakim değilsiniz anladığım kadarıyla,mecburiyetten sormuyorsanız boşverin,çalışıyorsa kurcalamayın derim)
daha sonra buraya bios'um çöktü diye konu açmanızı istemem

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 17 Mayıs 2010 23:48
alonesinan
17-05-2010, 23:51   |  #3  
OP Taze Üye
7 mesaj

Teşekkür ediyorum ilginiz için.Evet ilk resim  bıosagent plus  programı  diğeri  everestten alıntı.Bir yararı olacak diye düşünüyordum.Sistem  daha iyi çalışır sanıyorum. Bu güncelleme  hastalığından  vazgeçmem gerek  herşeyi güncelliyorum sürekli :=)

mcafee23 ayrılmıştır
18-05-2010, 00:08   |  #4  
Yıllanmış Üye
3,717 mesaj

Tabii öğrenmek iyidir ama tavsiyem eski bir anakarta bios güncelleme yaparak öğrenmeniz.Şimdi dizüstünde problem olduğu zaman anakart sök tak/değiştir gibi işlemler biraz zor zanaat tahmin edersin ki.Forumlarda ki anlatımla işe başlamak Laptop'u riske atmak olur.

Çünkü bios güncellemeleri forumlarda herşeyin sorunsuz ve yolunda gittiği varsayılarak anlatılır.Bios güncellemelerinde oysa bir çok problem ile karşılaşılır.1 dk'lık bir yüklemedir fakat yapılan yanlışta bazen sonuç eprom'u sökmeye kadar gider.

Doğru versiyonu bulamamak bile sorundur.

Anakart üreticisinin yayınladığı liveupdate programı varsa bunu önerebilirim.(Windows içinde sihirbaz yardımı ile yapılır)
Tüm bios güncellemelerini yaparken elektrik kesilme ihtimali ortadan kaldırılmalıdır.(Laptop'un şarjlı  olması yeterli)

mancınık
18-05-2010, 00:17   |  #5  
mancınık avatarı
Yıllanmış Üye
726 mesaj

daha ziyade yeni işlemciler icin biosu güncellemek gerekir böyle bir durum yoksa oynama  çünku anakartı bozabilirsin bu işin geri dönüşü yok ben bir tane yaktım tavsiye etmem ama artık biliyorum

Son Düzenleme: mancınık ~ 18 Mayıs 2010 00:23
alonesinan
18-05-2010, 00:24   |  #6  
OP Taze Üye
7 mesaj

işlemci  yeni ama   gözüm korktu açıkcası  exper  markada  .  HP  marka  laptopumda var   teknik servise  mesaj  attım  bir  exe  dosyası gönderdi  ve  prgram yükler  gibi bıos güncelledim.Ama bunda öyle bir  kolaylık yok  galiba şimdilik kalsı  diyelim  ozman :(

Clorr
19-05-2010, 18:06   |  #7  
Clorr avatarı
Üye
97 mesaj

Acer in sitesinden bios güncellemesi yapabiliyosun. Siteye gir servis ve destek bölümüne gir ordan driver download'a gir Bilgisayarının modelini seç sonra işletim sistemini seç ve bios kısmı var oraya gir ve en son güncel olan bios sürümü ne ise onu indir kur. Yalnız kurduktan sonra sata modelini ahcı yapıyor açılırken bios ekranına tekrar gir sata modelini ıde yap tabi seninki ney bilmediğim için böyle söylüyorum şimdiden kolay gelsin.

mcafee23 ayrılmıştır
19-05-2010, 18:32   |  #8  
Yıllanmış Üye
3,717 mesaj
Alıntı: Clorr  
Acer in sitesinden bios güncellemesi yapabiliyosun. Siteye gir servis ve destek bölümüne gir ordan driver download'a gir Bilgisayarının modelini seç sonra işletim sistemini seç ve bios kısmı var oraya gir ve en son güncel olan bios sürümü ne ise onu indir kur. Yalnız kurduktan sonra sata modelini ahcı yapıyor açılırken bios ekranına tekrar gir sata modelini ıde yap tabi seninki ney bilmediğim için böyle söylüyorum şimdiden kolay gelsin.

söz konusu bilgisayar exper ama

SAİNT
19-05-2010, 18:36   |  #9  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

aynı yıl içerisinde 3 defa bios güncelledim 4 yolda ama beta durumunda yapmanız gereken anakart üretici sitesine girip marka ve modele göre indirdiğiniz biosu anakart cd  içerisinde biosu güncellemey yarayan programı kurup indirdiğiniz biosu göstermek ve güncellemeyi bitirip pc kendi kendine reset atıp açılana kadar dokunmamak.

Clorr
26-05-2010, 19:23   |  #10  
Clorr avatarı
Üye
97 mesaj

fark etmiyor diye biliyorum  çünkü bios phoenix acerların da öyle..