Arkadaşlar bıos sürümüm 2 yıl eski ve görüntü bıosu sürümüde aynı bunları nasıl güncelleyebilirim. Bazı anlatımlar var zor yada anlayamadım.Yardımlarınızı bekliyorum.
BIOS GÜNCELLEME-Exper
resimleri göremiyoruz ama tahminime göre everest programından alınmış galiba.
Burakın bios 2 yıldan eski olsun fazlaca böyle yönlendirmelere takılmayın.2 sene civarı ise zaten yeni sayılır.Zaten anakart üreticileri işletim sisteminden----->işletim sistemine yeni bios yayınlıyorlar.Sizinkinin yenisi belki yoktur bile
hem yeni versiyonda çok köklü bir değişiklik olmayacak emin ol onun için olur olmaz herşeyi yüklemeyin bilgisayarınıza
beta bios'a falan denk gelirsiniz (Konuya hakim değilsiniz anladığım kadarıyla,mecburiyetten sormuyorsanız boşverin,çalışıyorsa kurcalamayın derim)
daha sonra buraya bios'um çöktü diye konu açmanızı istemem
Teşekkür ediyorum ilginiz için.Evet ilk resim bıosagent plus programı diğeri everestten alıntı.Bir yararı olacak diye düşünüyordum.Sistem daha iyi çalışır sanıyorum. Bu güncelleme hastalığından vazgeçmem gerek herşeyi güncelliyorum sürekli :=)
Tabii öğrenmek iyidir ama tavsiyem eski bir anakarta bios güncelleme yaparak öğrenmeniz.Şimdi dizüstünde problem olduğu zaman anakart sök tak/değiştir gibi işlemler biraz zor zanaat tahmin edersin ki.Forumlarda ki anlatımla işe başlamak Laptop'u riske atmak olur.
Çünkü bios güncellemeleri forumlarda herşeyin sorunsuz ve yolunda gittiği varsayılarak anlatılır.Bios güncellemelerinde oysa bir çok problem ile karşılaşılır.1 dk'lık bir yüklemedir fakat yapılan yanlışta bazen sonuç eprom'u sökmeye kadar gider.
Doğru versiyonu bulamamak bile sorundur.
Anakart üreticisinin yayınladığı liveupdate programı varsa bunu önerebilirim.(Windows içinde sihirbaz yardımı ile yapılır)
Tüm bios güncellemelerini yaparken elektrik kesilme ihtimali ortadan kaldırılmalıdır.(Laptop'un şarjlı olması yeterli)
daha ziyade yeni işlemciler icin biosu güncellemek gerekir böyle bir durum yoksa oynama çünku anakartı bozabilirsin bu işin geri dönüşü yok ben bir tane yaktım tavsiye etmem ama artık biliyorum
işlemci yeni ama gözüm korktu açıkcası exper markada . HP marka laptopumda var teknik servise mesaj attım bir exe dosyası gönderdi ve prgram yükler gibi bıos güncelledim.Ama bunda öyle bir kolaylık yok galiba şimdilik kalsı diyelim ozman :(
Acer in sitesinden bios güncellemesi yapabiliyosun. Siteye gir servis ve destek bölümüne gir ordan driver download'a gir Bilgisayarının modelini seç sonra işletim sistemini seç ve bios kısmı var oraya gir ve en son güncel olan bios sürümü ne ise onu indir kur. Yalnız kurduktan sonra sata modelini ahcı yapıyor açılırken bios ekranına tekrar gir sata modelini ıde yap tabi seninki ney bilmediğim için böyle söylüyorum şimdiden kolay gelsin.
Acer in sitesinden bios güncellemesi yapabiliyosun. Siteye gir servis ve destek bölümüne gir ordan driver download'a gir Bilgisayarının modelini seç sonra işletim sistemini seç ve bios kısmı var oraya gir ve en son güncel olan bios sürümü ne ise onu indir kur. Yalnız kurduktan sonra sata modelini ahcı yapıyor açılırken bios ekranına tekrar gir sata modelini ıde yap tabi seninki ney bilmediğim için böyle söylüyorum şimdiden kolay gelsin.
söz konusu bilgisayar exper ama
aynı yıl içerisinde 3 defa bios güncelledim 4 yolda ama beta durumunda yapmanız gereken anakart üretici sitesine girip marka ve modele göre indirdiğiniz biosu anakart cd içerisinde biosu güncellemey yarayan programı kurup indirdiğiniz biosu göstermek ve güncellemeyi bitirip pc kendi kendine reset atıp açılana kadar dokunmamak.