everest kullanıyorum çipsete girdiğimde en altta şöyle bi yazı var:Sorun AGP aralık(aperture) boyutu sistem belleğinin yarısından fazla. Bu başarımın düşmesine sebep olabilir.
biosa girdiğimde yine en altta şöyle bi yazı var:Öneri Sistem BIOS'u 2 yıldan daha eski.Gerekli ise güncelleyin.
Anakart Adı Asus P4PE2-X (4 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)
şimdi ben bu işlemleri yapmak istiyorum yardımcı olursanız yani güncellemeyi nasıl yapacam açık bi şekilde izah edin lütfen..
bios güncelleme
asusun sitesine girip anakartının modelini yazıp driver bölümünden en güncel tarihli bios dosyasını pc ne indir birde asus anakartların bir kolaylığı daha var yanılmıyorsam bir program vardı asus uptade programı onu indir ve kur bu program sayesinde windows açıkken bıos uptade yapabılırsın yada bıosa gırıp boot bolumune gır orda Flash falan yazıyo oraya gir disket veya usb belleğini tak sadece bios dosyası olsun içinde burdanda güncelleme yapabilirsin
Anakartınız Asus..
ASUS AI Suite
programını kurun.. dan indirebilirsiniz.
Bu programla tüm sisteminizi..işlemcinizi ve fanınızı denetleyebilirsiniz.
Bu BIOS güncelleme olayı biraz risklidir. O yüzden bilmiyorsanız hiç uğraşmayın derim. Bir bilgisayarcıya yada bilen birine götürün bilgisayarı, onlar güncellesin. Yoksa mazallah güncelleme sırasında oluşacak bi hata anakarta elveda demektir.
ASUS Update adlı bir program var. Öncelikle bu programı da indirmen lazım.
Programı indirdekten sonra kuruyorsun bilgisayarına. Bu arada o indirdiğin zip dosyasını da açacaksın. Sonra programı çalıştırınca karşına gelen menüden -Update BIOS from file- seçeneğini seçiyorsun. Karşına gelen ekrandan o zipin içinden çıkan dosyayı gösteriyorsun ve karşına gelen ekrandan -Flash- butonuna basıyorsun. Sonra bir kaç dakika hiçbir işlem yapmadan bekleyeceksin. Bittiğinde bilgisayarı yeniden başlatman istenecek. Bilgisayar yeniden başladığında ise BIOS a girip bilindik (tarih, saat, CD-Rom,harddisk...) ayarları yapacaksın. İşlem bu kadar.
Ama söylediğim gibi işlem çok riskli. Umarım bi sorun çıkmaz. Kolay gelsin...