arkadaşlar biliyorum forumlarda bu konular ile ilgili bir çok konu var.
ama ben açmak istedim yenisini.
anakartım imzamda var FOXCONN P4M9007 MB
bios um 2007 yılındaki güncellştrmeler yüklü.
yeni bios güncellemesi yapmak istiyorum stabilitenin artması için her hangi bir donanım eklemesi yapmadım sadece anakartımın biosunun güncel olmasını istiyorum
sizce yapmalımıyım?
yapmam gerekiyorsa bana link atarmısınız .
Bios güncellemek istiyorum yardımcı olabilirmiisnz
Merhaba.. Bios güncelleme dikkat edilmesi gereken bir konudur.Sizinde söylediğiniz gibi herhangibir donanımsal bir sorununuz bulunmamakta.Tabiki bios güncellemeside yaparak mevcut anakartınızın bios versiyonunu yükseltebilirsiniz.Fakat dediğim gibi bios güncellemesi dikkat gerektiren bir konu.Herhangibir hata sonucu sisteminizin açılmamasında sebebiyet verebilirsiniz.Benim size önerim bios güncellemesi yapmamanız yönünde..Ama tabiki karar yinede sizindir.
Sevgilerimle..
araştırmanız ve cevabınız için ayrıca teşekkür ederim
evet aslında yapmak da içimden pek geçmiyor ama merak duygusu işte
Eğer bilgisayarın düzgün çalışıyorsa yapmaman daha iyi ama Bios update yapmakta kararlıysan şu linklere bakabilirsin:
Bios:http://www.foxconnsupport.com/download.aspx?models=en-us0000243&;category=C000000001&series=en-us0000002&keywords=&sort=BIOS
Foxconn anakartlarda Bios güncelleme:http://www.foxconnsupport.com/faq.aspx?faqid=F000000066
elektrtik kesilmesi olan biryerdeysen yada sık sık woltaj dşüyorsa falan yapma.gerçi 1 dakikalık birşey ama bahtsız bedevi ve kutup ayısı ilişkisi olursa kötü olur:D gerçi anakartda eskiymiş bozuldu der yenisini alrsın:P
Öncelikle anakart üreticisi yeni bios sürümünü indirmeye sunmuşsa bunu yapabilirsin.Kafana göre bios u update edeyim olmaz.Eğer mevcut bir bios sürümü yenilenmişse ben update edilmesi taraftarıyım.Sonuçta bazı ek getiriler ve performans artışı çoğu zaman gerçekleşiyor.
Bios update ederken öncelike biosunuzu default ayarlara almanız son derece önemli.Daha sonra indirmiş olduğunuz bios u yüklerken hiçbir programın açılmamış ve yükleme esnasında da kesinlikle açmamanız gerekir.Bios update işi bittikten sonra restart atacaktır onu da gerçekleştirdikten sonra yeni bios sürümü aktivite olacaktır.
ewt ankart eskilerden artık eskisi gibi değil
giderse de artık bi vesile olur ama teşekür ederim bios güncellştrme ypmak iyi birşey ama bu işi iyi biliyorsanız tabii
benim aklıma tkılmıştı bu konu ne zmndır sormak istiyordum içime bir kurt düşmüştü .
ama söyledikleriniz den sonra yapmamaya karar verdim nasıl olsa yeni donanım eklemeyeceğim haziran civarı kasa yı komple satıp yeni alacağım sistemin üstüne koyarım artık