Bios Güncellemem Dondu, Ne Yapmalıyım?

Cem Kılıçoğlu
21-11-2010, 00:54   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Merhabalar
Kullandığım Toshiba dizüstü bilgisayarda Toshiba Hizmet İstasyonu uygulaması üç güncelleme önerisinde bulundu. Birisi ve ilki Bios Update A500 v1.10 diye bir güncelleme. Ben de pek anlamadığım için indirdim ve "kur" dedim. (Ne olduğunu bilmeden.)

Hemen arkasından bir uyarı penceresi açıldı ve bu pencere 12 saattir donuk durumda.

Bazı forumlardan bilgisayarı kapatmanın çok riskli olduğunu okudum. Şu anda bilgisayarı kullanıyorum ama kapatmaktan korkuyorum. Tecrübeli kişilerin acilen yardımcı olmasını rica ederim.
Selamlar.

Jubei76
21-11-2010, 01:48   |  #2  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,579 mesaj

laptop,u sakın kapatma ve pilinin bitmesine sakın izin verme çünkü bir daha asla açılmaz laptop,un haberin olsun. 12 saattir açık demişsin gerekirse bir 12 saat daha açık kalsın ama işlemin bitmesini bekle eğer işlem tamamlanmaz ise en yakın servise götür çünkü senin düzeltebileceğin bir şey değil, çok çok riskli bir işe girişmişsin keşke önceden sorsaydın burdan ne yapman gerektiğini ?

mcafee23 ayrılmıştır
21-11-2010, 01:53   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

yeni bios bulunmuş
eski bios yedeklenmiş ama
yeni bios resimde görüldüğü üzere hiç yüklenememiş.
bence sonlandırsan birşey olmaz.
Zaten eskisi de yedeklenmiş
ve ne kadar açık tutacaksın ki biryerde kapatman lazım.Servise de götürsen orada da kapatacaklar bu şekilde kurtarma şansı yok.
12 saatte yüklenmeyen bios daha da yüklenmez.Normalde bios 1 dk'da yüklenir.
Bence %90 ihtimal birşey olmaz sonlandır artık
BİLGİSAYARI YENİDEN BAŞLATMADAN ESKİ YEDEKLENEN BIOSU YÜKLEMEYE ÇALIŞ

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 21 Kasım 2010 02:02
Jubei76
21-11-2010, 02:08   |  #4  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
3,579 mesaj
Alıntı: mcafee23  
yeni bios bulunmuş
eski bios yedeklenmiş ama
yeni bios resimde görüldüğü üzere hiç yüklenememiş.
bence sonlandırsan birşey olmaz.
Zaten eskisi de yedeklenmiş
ve ne kadar açık tutacaksın ki biryerde kapatman lazım.Servise de götürsen orada da kapatacaklar bu şekilde kurtarma şansı yok.
12 saatte yüklenmeyen bios daha da yüklenmez.Normalde bios 1 dk'da yüklenir.
Bence %80 ihtimal birşey olmaz sonlandır artık
BİLGİSAYARI YENİDEN BAŞLATMADAN ESKİ YEDEKLENEN BIOSU YÜKLEMEYE ÇALIŞ
mcafee23 arkadaşımı severim önerilerine ve fikirlerine genellikle katılırım ama bu sefer bu düşüncesine katılmıyorum çünkü işin ucunda bilgisayarın bir daha açılmama ihtimali var ama keşke işlemi sonlandırsan ve sonrasında bilgisayarın tekrardan açılsada bende bilgisiz cahil durumuna düşsem razıyım ama ben bu tarz riskli bir öneride bulunamam bu yüzden bütün risk,i göz önüne alıp işlemi sonlandırmak tamamen sana kalmış ?

mcafee23 ayrılmıştır
21-11-2010, 02:14   |  #5  
Yıllanmış Üye
3,717 mesaj

ben resime bakarak yeni bios'un hiç yüklenemediğini görüyorum
sonuçta servise götürecekse bunu denemesi lazım
servise gidince de bunu sonlandırıp sonra çözüme bakacaklar
Bunun için de sistemin zarar görüp görmediğini anlamak için ya sistemi yeniden başlatacaklar ya da sistemi kapatmadan tekrar bios güncellemesi yapacaklar

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 21 Kasım 2010 02:16
Jubei76
21-11-2010, 02:41   |  #6  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
3,579 mesaj
ben resime bakarak yeni bios'un hiç yüklenemediğini görüyorum
sonuçta servise götürecekse bunu denemesi lazım
servise gidince de bunu sonlandırıp sonra çözüme bakacaklar
Bunun için de sistemin zarar görüp görmediğini anlamak için ya sistemi yeniden başlatacaklar ya da sistemi kapatmadan tekrar bios güncellemesi
sevgili mcafee23 bende seninle aynı fikirdeyim ama bence kapatmadan açık bırakarak servise götürmesi ve bu işlerin serviste yapılması daha iyi olur ama tabiki risk alıp kapatmayı denemek isterse kendi sorumluluğunda yapacağı bir şeydir en azından benim içim rahat olur diyerek konudan sıyrılıyorum.

Cem Kılıçoğlu
21-11-2010, 16:04   |  #7  
OP Taze Üye
2 mesaj

Tekrar Merhaba
Başka bir forumda yardımcı oldular ve sorunum çözüldü. Yine de teşekkürler.

mcafee23 ayrılmıştır
21-11-2010, 16:15   |  #8  
Yıllanmış Üye
3,717 mesaj

o başka forumda şunu yazmışsın
MCINALI ve diğer cevap yazan kisilere teşekkür ederim. Bilgisayarı kapatıp açtım ve -şimdilik- bir problem yok. PCnet'e de ayrıca teşekkür ederim.
Şimdi bize ayıp olmuyor mu?

Bir de geri dönüp bize itafen bunu yazmışsı

Alıntı: Cem Kılıçoğlu  
Tekrar Merhaba
Başka bir forumda yardımcı oldular ve sorunum çözüldü. Yine de teşekkürler.

Ben sana kapat aç %90 birşey olmayacak demiştim zaten,burada söylenenin dışında orada sana extradan ne yapıldı ve söylendi ki,boşu boşuna sabahın 6'sına kadar konu açmayla uğraşmışsınız.
Bari sorununuz hallolduktan sonra buraya birşey yazmayın da burada ki insanlar da kendini aptal yerine konmuş hissetmesin.
Burada sizlere yardımcı olmak için varız ama bazen de boşu boşuna kendimizi yorduğumuz hissine kapılıyorum

Hem ayrıca o forumda resimdeki Flash New Bios yazısını flash diske kopyala sonra güncelleme yap ya da bilgisayara flash disk takma gibi yorumlayanlara da sadece gülüyorum.
Flash'ın sadece flash disk demek olmadığını öğrensinler ilk önce
Buyrun link burada yorumsuz
http://www.pcnet.com.tr/forum/do ... -ne-yapmaliyim.html

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 21 Kasım 2010 16:37
Unspoken88
21-11-2010, 18:04   |  #9  
Yıllanmış Üye
195 mesaj

mcafee23 helal diyorum başka bişi demiorum cin gibisin :)) Ama sen yinede yardımlarına devam et ;)

umut101010
21-11-2010, 19:06   |  #10  
umut101010 avatarı
Yıllanmış Üye
1,672 mesaj

bu adam ajan olmasın neyse yaşasın chip online mcafee23 hakikaten helal olsun sana kardeşim çok güzel yazmışsın

bymarks
21-11-2010, 21:18   |  #11  
bymarks avatarı
Yıllanmış Üye
655 mesaj

internet bağlantın varmı internet bağlantın yoksa yada bağlı değilse bağla yada bir yerden internete gir
muhtemelen interneten indirecektir bios u

Jubei76
21-11-2010, 21:51   |  #12  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
3,579 mesaj
o başka forumda şunu yazmışsın
MCINALI ve diğer cevap yazan kisilere teşekkür ederim. Bilgisayarı kapatıp açtım ve -şimdilik- bir problem yok. PCnet'e de ayrıca teşekkür ederim.
Şimdi bize ayıp olmuyor mu?

Bir de geri dönüp bize itafen bunu yazmışsın

Ben sana kapat aç %90 birşey olmayacak demiştim zaten,burada söylenenin dışında orada sana extradan ne yapıldı ve söylendi ki,boşu boşuna sabahın 6'sına kadar konu açmayla uğraşmışsınız.
Bari sorununuz hallolduktan sonra buraya birşey yazmayın da burada ki insanlar da kendini aptal yerine konmuş hissetmesin.
Burada sizlere yardımcı olmak için varız ama bazen de boşu boşuna kendimizi yorduğumuz hissine kapılıyorum

Hem ayrıca o forumda resimdeki Flash New Bios yazısını flash diske kopyala sonra güncelleme yap ya da bilgisayara flash disk takma gibi yorumlayanlara da sadece gülüyorum.
Flash'ın sadece flash disk demek olmadığını öğrensinler ilk önce
Buyrun link burada yorumsuz
http://www.pcnet.com.tr/forum/do ... -ne-yapmaliyim.html

mcafee23 aynı duyguları bende paylaşıyorum ama yapacak bir şey yok maalesef,neyse sağlık olsun üzülmeye sinirlenmeye gerek yok.