Arkadaşlar ilk defa bios güncellemesi yapıcam..
Malum riskli bir işlem biliyorum ama yeni aldığım Kart, Harici Hdd ler çalışmalarda sorun çıkarıyorlar.
Anakartım Asus
Aşağıdaki linkten edindiğim bilgilere göre güncelleme yapmak istiyorum
Yalnız aynı zaman da formatta atıcam ama önce Bios güncellemesi mi yapıyım yoksa format mı..Yani yeni bios sürümü formattan sonra eski haline mi döner.
Birde Xp SP3 kurucam
Bunların sıralamasını nasıl yapmalıyım
Teşekkürler...
Bios güncellemesi-Format
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
63 mesaj
OP Üye
63 mesaj
BIOS güncellemesini Asus Live Update üzerinden yapabilirsiniz.Teşekkürler Asus Live Update i indirdim (V 71706 sürümü varmış)
İşletim sistemi ile BIOS un alakası olmadıgından herhangi bir değişilik olmaz.
Birden sistem özelliklerinizi yazarsanız Xp yerine Win 7 kurabilirsiniz.
Sitede de detaylı anlatmış..
Sistem baya bir eski ondan Xp ile devam ediyim..
-Bir sorum daha vardı..Yeni sürüm de sorun çıktığında ( Bios) Eski sürüme dönmek için Pili takıp çıkarmalımıyım yoksa yine program yolu ile mi yükleme yapmalıyım..
-Birde Bu işlem sırasında Bios yada Pc nin kilitlenme ihtimali olduğunu söyleyenler var..Bu sorunu yaşayınca format yoluyla aşabilirmiyim.Gerçi Bios ta bir sorun olursa Cd den nasıl Boot edebilirim.Son Düzenleme: pelinpelin ~ 20 Kasım 2009 11:32
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj
önce bios , sonra format atarsanız sağlıklı olur..
bios u güncelledikten sonra , format istediğiniz kadar atın ,bios a birşey olmaz..
eğer asus un sitesinden indirip , kurulumu yaparsanız bir sorun olduğunda garanti dışı sayılmazsınız..
Garanti kapsamında yani bilgisayarınız..Bir sorun olacağını zannetmiyorum ki sorun olma ihtimali çok düşük..
bios ile formatın alakası yok..Korkulcak birşey de yok , emin olabilirsiniz..
Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 20 Kasım 2009 11:33
Teşekkürler Asus Live Update i indirdimAsus Live Update geçerli sürümünüzü arayarak anakartınıza uygun sürümü yükleyecektir.
Sitede de detaylı anlatmış..
Sistem baya bir eski ondan Xp ile devam ediyim..
-Bir sorum daha vardı..Yeni sürüm de sorun çıktığında ( Bios) Eski sürüme dönmek için Pili takıp çıkarmalımıyım yoksa yine program yolu ile mi yükleme yapmalıyım..
-Birde Bu işlem sırasında Bios yada Pc nin kilitlenme ihtimali olduğunu söyleyenler var..Bu sorunu yaşayınca format yoluyla aşabilirmiyim.Gerçi Bios ta bir sorun olursa Cd den nasıl Boot edebilirim.
yani el ile yüklemek yerine programın Windows ortamında yüklemesi daha saglıklı.
BIOS da sorun oldugu zaman boot edemezsiniz :)
ama sorun çıkcagını sanmıyorum.
OP Üye
63 mesaj
Sürüm 1004 idi
Şuan 1005 yapabildim Birde1005.013 Beta vardı.
Ben 1005 i yükledim.
Evereste Bios sekmesinde en azından böyle yazıyor
Umarım olmuştur
İlgilenen herkese teşekkürler.
Yıllanmış Üye
170 mesaj
Sürüm 1004 idi
Şuan 1005 yapabildim Birde1005.013 Beta vardı.
Ben 1005 i yükledim.
Evereste Bios sekmesinde en azından böyle yazıyor
Umarım olmuştur
İlgilenen herkese teşekkürler.
Bios Sürümünü Değiştirme Asus CD İçinde Orijinal Bios'un var Onunla Yaptığını Düzelt Yanlış Bios Yüklemişsin Kolay Gelsin.