toshiba kullanıyorum bios güncellemesi var dedi indirdim kurdum sonrasında mavi ekran hatası verdi 1 haftada 4-5 kere. en son verdiğinde başlangıç onarımı önerdi onu yaptım ama onaramadı dedi. sonra sistemlerden bazıları bozuldu. birde kayıt defterini göremiyorum...:S
bios güncellemisinden sonra sistem gitti geldi
bir önceki bios un sürümünü bilmiyorum ki :S
edit: ya önceki sürümlerinin kuruluma izin verir mi ya?
toshiba satellite a500 19-w
toshibanın programı var güncellemeleri denetleyen onda vardı ordan indirdim yükledim özelliklerinde setubun 4.65.0.0 yazıyor
deneyeyim ama daha kötü olabilir mi sistem?
evet doğru söylüyorsunuz. şuan eskisi gibi değil ama yinede idare ediyor bişi olursa yaparım saolun. peki bir şey daha mavi ekran hatasının nedeni nedir.
Bios güncelleme sonrası sürücüleri yeniden yüklemeniz gerekebilir. Tavsiyem format atmanız. Bios sağlam değilse veya bir sorun varsa sisteminiz ya hiç çalışmaz yada her bootta mavi ekrana düşer.
Lütfen mavi ekrandaki hata kodunu buraya yazarmısınız?
Ayrıca
Versiyon 1.80
Versiyon 1.70
Versiyon 1.60
Version 1.80 - 2010-06-03
- Updated the nVIDIA N10P/n10M VBIOS to fix an audio crackling issue.
- Modified the HDD password algorithm.
- Added support for the 160AT06-U01 LCD panel.
- Added the LTN160AT06-U01 Brightness Table. (EC-2.49)
- Disabled SATA DIPM (Device Initiated Power Management) to improve a test problem in Windows 7.
- Updated the VBIOS (N10M 70.18.25.00.16, and N10P 70.16.27.00.0E) - Timing was changed to prevent a blue screen with Hynix VRAM.
- Made a change so the MMB and ECO buttons would work normally even if the MMB button was repeatedly pressed quickly.
- Updated: NVIDIA formal VBIOS N10M: 70.18.25.00.15.rom and N10P: 70.16.27.00.0C.rom.
- Updated: COMPUTRACE OPROM 887 and judge delay to 3000ms.
- Fixed: DMI type 17 manufacturer name display error for Hynix and ELPIDA RAM.
- Fixed: R5U2xx IEEE1394 memory test tool for DOS mode issue.
- Fixed: After updating the Ricoh driver, the SD card is intermittently not detected after resuming from S3.
- Changed the "Intel Virtualization Technology" default setting to "Enabled."
Değişimlere göre Nvidia ekran kartının biosu güncellenmiş, büyük olasılıkla ekran kartının sürücüsünü kaldırıp yeniden yeni versiyonu yüklersen sorun ortadan kalkacaktır. Tabi ki bu senin hangi versiyon biosa sahip olduğuna bağlı (everest veya cpu-z ile öğrenebilirsin)
Yukarıda değişim raporundaki koyu yaptığım kısımlar önemli değişiklikler ve bunlar mavi ekrana sebep verebilir ve unutma mavi ekranın sebepleri %90 sürücülerden kaynaklıdır.
@infoman kurtarma diski ile sorunlar ortadan kalkar mı? hata kodunu bilmioyrum kısa sürede kapanıyor tam bakamıyorum :s
kurtarma diskiyle sorunlar gidebilir.
Hata kodunu görmek için:
"Bilgisayarım" üstüne sağ tıklayın "özellikleri" seçin
açılan pencerede "Gelişmiş" sekmesine tıklayın ve "Başlangıç ve kurtarma" alanında "Ayarlar..." ı tıklayıp açın.
"Sistem hatası" alanında "Otomatik olarak yeniden başlat" karşısındaki kutucuğun işaretini kaldırın. Böylece mavi ekran geldiğinde sayfayı ve hata kodunu görebileceksiniz. Mavi ekran sayfasını geçmek için açma düğmesine uzun süre basılı tutarak bilgisayarınızı kapatıp geri açmanız gerekir.
saolun dediklerini yaptım bir daha mavi ekran alırsam bakarım.
birde flood oldu ama verdiğiniz ver. dan değil benim indirdiğim yok aralarında ismi şöyle bişi