Bios Hatası (Garanti Kapsamı)

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
alisdt
02-11-2009, 01:06   |  #1  
alisdt avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
133 mesaj

Bilgisayarım bios güncellemesinden gitti açılmıyordu servise verdim. Şimdi ise kafama bişeyler takıldı güncelleme hatası  bilgisayarın HP sitesinden BİOS DRİVER'ini yüklerken oldu acaba garanti kapsamında olurmu

_hEro
02-11-2009, 01:13   |  #2  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

Güncelleme hatası derken , ne gibi bir hatayı kastediyorsunuz ?

OSMAN BAĞÇEVAN
02-11-2009, 01:14   |  #3  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

olur diye biliyorum ki ''Güncelleme işlemi başarılı fakat sistem açılmıyor mu? Bu demek değil kianakartınızın işi bitti. Yapılabilecek işlemlere bir göz atalım.

Eğeranakartınızın garantisi devam ediyorsa ve -burası çok önemli- BIOSgüncellemesini anakart üreticinizin verdiği araçlar ilegerçekleştirdiyseniz anakartınızı garantiye verebilirsiniz. Fakatperformans artışı için üçüncü parti kişilerin modifiye ettiği bir BIOSile sisteminizi güncellediyseniz bilmelisiniz ki artık anakartınızgaranti dışı. Yine alternatif olarak BIOS güncelleme sorunları ileuğraşan bir çok firma var.''

alisdt
02-11-2009, 01:22   |  #4  
alisdt avatarı
OP Yıllanmış Üye
133 mesaj

o yazıyı okudum drivere HP nin sitesinden indirdim yükledim bu üçüncü parti kişiler mi oluyor....

OSMAN BAĞÇEVAN
02-11-2009, 01:24   |  #5  
Denetmen
6,606 mesaj

''Fakatperformans artışı için üçüncü parti kişilerin modifiye ettiği birBIOSile sisteminizi güncellediyseniz bilmelisiniz ki artıkanakartınızgaranti dışı.''
bu şu demek..Ben sizin bios unuzun performans artışı sağlaması için bir bios çıkartıyorumm.Adına da bios hp anakart şu şu diyorum ve koyuyorum bir siteye..
Siz de onu indiriyor ve kuruyorsunuz ve sizin sorununuz gerçekleşiyor..
O zaman garanti dışı oluyor..

Hp sitesinden indirdiyseniz sorun yok..Garanti kapsamında yani..

alisdt
02-11-2009, 01:31   |  #6  
alisdt avatarı
OP Yıllanmış Üye
133 mesaj
Alıntı: _hEro  
Güncelleme hatası derken , ne gibi bir hatayı kastediyorsunuz ?
Bios driver'ı yüklerken bi uyarı verdi sonra önce tiz bi ses çıktı sonra mavi ve beyaz ekran çıktı. dondu...ve restart yaptım bi daha açılmadı.Siyah ekran çıkıyordu servise verdim bişey demediler 30 iş günün dolmasına 6 gün kaldı(daty'e vermiştim bana 30 iş günü dolarsa ya yeni pc verirler yada fatura iade ederler dedi.....Şu ana kadar bi haber vermediler (kullanıcı hatası gibi)

alisdt
02-11-2009, 01:33   |  #7  
alisdt avatarı
OP Yıllanmış Üye
133 mesaj

İnşallah dediğiniz gibi garanti kapsamındadır

_hEro
02-11-2009, 01:45   |  #8  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

Update için kullandığınız program,
gerekli dosyaları kendisi mi buluyor ? Yoksa anakart modelini siz seçip mi arattırıyorsunuz ?
Eğer ikincisi ise, yanlış model seçmiş olabilir misiniz?
Gerçi öyle bir durumda kuruluma başlar mı bilmiyorum...

OSMAN BAĞÇEVAN
02-11-2009, 01:55   |  #9  
Denetmen
6,606 mesaj
Alıntı: alisdt  
Bios driver'ı yüklerken bi uyarı verdisonra önce tiz bi ses çıktı sonra mavi ve beyaz ekran çıktı. dondu...verestart yaptım bi daha açılmadı.Siyah ekran çıkıyordu servise verdimbişey demediler 30 iş günün dolmasına 6 gün kaldı(daty'e vermiştim bana30 iş günü dolarsa ya yeni pc verirler yada fatura iade ederlerdedi.....Şu ana kadar bi haber vermediler (kullanıcı hatası gibi)
keşke bir kaç birşey deneyip servise verseydiniz..Tahmin ettiğim gibi bir hata ise
ben de almıştım.Siyah ekranı bende gördüm.5-10 dk bekledim ve yine siyah ekran geliyordu..Bende
psu nun kablosunu çıkartıp , 1-2 dk bekledim ve taktım.Bilgisayar sorunsuz açıldı
+
o konuda bios kurtarma araçları geçiyordu..Onları deneseydiniz bari de geç kalmışsınız..

Teknik servis bir ''sakatlık'' çıkartmazsa , garanti kapsamındadır..

alisdt
02-11-2009, 02:18   |  #10  
alisdt avatarı
OP Yıllanmış Üye
133 mesaj
Alıntı: OSMAN BAĞÇEVAN  
keşke bir kaç birşey deneyip servise verseydiniz..Tahmin ettiğim gibi bir hata ise
ben de almıştım.Siyah ekranı bende gördüm.5-10 dk bekledim ve yine siyah ekran geliyordu..Bende
psu nun kablosunu çıkartıp , 1-2 dk bekledim ve taktım.Bilgisayar sorunsuz açıldı
+
o konuda bios kurtarma araçları geçiyordu..Onları deneseydiniz bari de geç kalmışsınız..

Teknik servis bir ''sakatlık'' çıkartmazsa , garanti kapsamındadır..

Dartydeki elemanlar uğraştı yapamadılar onlar servise gönderdiler. Zaten orada bi çalışanın başınada aynısı gelmiş 15 günde gelir demişti 1,5 ay oldu bi haber gelmedi

OSMAN BAĞÇEVAN
02-11-2009, 02:42   |  #11  
Denetmen
6,606 mesaj

Siyah ekranı hatırlıyor musunuz ?

1,5 ay fazla..Bilgisayarsız dayanamam ben , sizi bilmem :)

alisdt
02-11-2009, 02:55   |  #12  
alisdt avatarı
OP Yıllanmış Üye
133 mesaj

bide bana sor bilgisayarsız geçen günlerimi

Recep Baltaş
02-11-2009, 11:21   |  #13  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Garanti kapsamındadır. Zira HP'nin kendi aracı soruna neden olmuştur. Aksini idda ederse teknik servis (ki tavsiye nasıl bozulduğunu söylemenize gerek yok) tüketici haklarına başvurabilirsiniz. Konu kapanmıştır. Ayrıca lütfen bir daha sorunuzu lgili başlığa açın.